Aký kurz sa mi oplatí urobiť?

mamca30
30. jún 2015

pekne ranko. chcem sa popytat na kurz opatrovania .som predavacka a tuto pracu nechcem stále robiť. necítim sa potrebna.rozmyslam nad kurzom, ču by som to zvladla a hlavne či našla prácu. momentálne som úplne na dne, bez nalady, bez chuti na nič, neviem kam sa zaradiť

janickacrazy
30. jún 2015

@mamca30 No ak nevieš po nemecky alebo po anglicky, tak sa ti to veľmi neoplatí, lebo opatrovateľka na Slovensku zarobí málo a narobí sa ako kon. Ak vieš jazyk alebo teda si ochotná sa ho učiť, tak v Rakúsku alebo v Nemecku si zarobíš pekné peniaze. Takisto sa dá ísť aj do Anglicka, ale tam je to už na dlhšie. Ak nemáš deti a závazky tu na Sk, tak kludne do toho chod.

mamca30
autor
30. jún 2015

@janickacrazy praveze mám skolaka, ja neviem už čo so sebou, robim do 18tej stale kolobeh

liz_lemon
30. jún 2015

kurz slovenského jazyka by ti určite neuškodil

malinka158
30. jún 2015

ahoj, tak v prvom rada si musíš ujasnit ci by si dokázala odist od syna. Ja som pracovala tiez ako opatrovatelka a pocuvala som stále od zien ake je to tazke. Kurz opatrovania si myslim zvladne hravo každý. cena sa pohybuje okolo 200 eur. Ak naozaj ovladas jazyk a dokazes odist na nejaky cas tak sa to urcite oplati

mamca30
autor
30. jún 2015

@liz_lemon píšem cez mobil, si trápna

moni244
30. jún 2015

@mamca30 cez mobil sa dá ešte pochopiť, keď si pomýliš písmenko, vymeníš za iné blízko, ale nie i/y 😉

mamca30
autor
1. júl 2015

aké slovo

guinevre
1. júl 2015

@moni244 @liz_lemon Jezis baby, ake ste sekery! Neverim, zena ma jednoduchu otazku, a vy ledva cakate aby ste ju sprdli, asi ste aj same zakomplexovane. Nehovorim, keby bola urazala tu niekoho, tak OK, mozete jej vycitat co chcete, ale takto, fakt smiesne.

moni244
1. júl 2015

@guinevre cim som ju sprdla prosim ta? Ze som napisala, ze pri pisani mobilom sa daju zamenit pismenka ale nie i/y to je zle? Trapna si

malinka158
1. júl 2015

presne nechapem naco tu riesite gramatiku

sense
1. júl 2015

Ak si myslis ze starat sa niekedy o starych jesitnych ludoch je lepsie ...tak investuj len bez jazyka tk bude tazke a dalsie je ci dokazes odist od syna na turnusy...

rebekamarcusko
1. júl 2015

V kazdej diskusii sa najde nejakt ufrflanec.mechcem tym nikoho urazut. Je mi z toho niekedy fakt smutno. No zalezibod toho co ta bavi. Ja by som si urobila aj kadernicky kurz na nadpajanie vlasov,ja idem napr.od septembra do skoky sa vyucit este za kadernicku. Kozmeticku som si urobila. Mna tieto veci zaujimaju. No, nechty by som napr.robit nechcela, na to trpezlivost nemam. A je toho uz strasne vela,este k tomu ked aj vietnamci s tym zacali. No zalezi od teba co ta bavi. Aj ta opatrivatelka moze byt syper,ale nie na slovensku,tak ako pisu baby vyssie. ☺

malinka158
1. júl 2015

este ma napadlo, ak si například s okolia BA a spravila by si si ten opatrovatelsky kurz, mala by si za sebou uz nejaku tu prax mohla by si ist pracovat do Rakuska aj na denne opatrovanie

guinevre
1. júl 2015

@moni244 Nie, dievca, ty si trapne. Ked nemozes pomoct a konstruktivne poradit, tak radsej neprejavuj svoju zakomplexovanost na taky sposob.

moni244
1. júl 2015

@guinevre 😀 😀 😀 😀 😀 samonasierace typy tu mám najradšej 😀

guinevre
1. júl 2015

@moni244 Schudni ;) To ma s tymto prispevkom to iste co aj ten pravopis.

moni244
1. júl 2015

@guinevre 😀 výborne, daj ešte niečo

mamca30
autor
1. júl 2015

pre mňa sú také ženy slepice:D

mamca30
autor
1. júl 2015

som sa schuti zasmiala aspon

monikaced
1. júl 2015

Nemcina a opatrovanie v Rakusku ma zlate dno a najme buducnost.