Ahojte. Chcem sa spýtať ze aký je rozdiel medzi pracovnou zmluvou a dohoda o vykonaní práce?lebo priateľ môže robiť iba na dohode ale v dohode je napísané 5,86€ na hodinu to je asi iba v hrubom nie? Ďakujem za odpoveď
@matullienka a koľko to môže byť v čistom,približne tých 4€?
@lilla23 nájdi si na nete mzdovú kalkulačku a tam si zadaj hrubú mzdu, ci si bude alebo nebude uplatňovať úľavu na daňovníka mesačne, ci je alebo nie je invalidný dôchodca a vypočíta ti to https://www.podnikajte.sk/vypocet-cistej-mzdy
@matullienka pracovná zmluva má viac výhod čo pri dohode nevidím žiadné výhody.Nemôžeš ísť na PN lebo ti ju nikto nepreplatí,nemáš dovolenku len neplatené voľno.Pri dohode by ti nemaly strhávať odvody v takej sume ako pri pr.zmluve ak si dobre pamätám jeden čas dávnejšie som mala tu česť pracovať aj na dohode.
@lara45 pri dohode idú rovnaké odvody ako pri pracovnej zmluve, ale tvoja odpoveď bola asi na autorku otázky
@matullienka ja si to už nepamätám bolo to davno možno si to pletiem s brigádou(ako študentka) tam tiež dávaju dohodu.Ale ak más ty pravdu tak potom nevidim nič pozitývne na dohode akurát to že ju môžeš mať aj popri pracovnej zmluve .
@lara45 áno študenti pri brigádnickej práci študentov sa neplatia všetky odvody, pri DPČ a DVP idú všetky odvody v rovnakej výške ako pri PP
Vždy je výhodnejší PP ako dohoda
.
A ešte sa nájde taká dohoda kde napísané iba minimum? Zatiaľ čo som vydela ponuky na dohodu tak ponúkajú 3-4€ a viac
@lilla23 áno suma je v hrubom, pri dohode nemá nárok na dovolenku, lekára a stravné. Pri dohode o vykonaní práce môže za rok odpracovať max 350 hodín a pri dohode o pracovnej činnosti max 10 hodín týždenne