Dobrý deň zaujíma ma plat/hodinová mzda na pozícii recepčná v nejakom menšom penzióne maximálne 10 izieb
Začala som pracovať na pozícii recepčná v rodinnom penzióne na dohodu s plátom 4 € na hodinu čo mi príde dosť málo nakoľko aj napríklad pani ktorá umýva riad má rovnakú mzdu ako ja.
Som vďačná že nejakú prácu vôbec mám baví ma to len ma zaujíma či je tento plat primeraný
Ďakujem za odpovede
Pokiaľ pracuješ len na recepcii, tak sa nenarobíš ani nezarobíš. Ale v menších prevádzkach sa zvyknú pozície spájať, keď treba, si na recepcii, inak môžeš napr. obsluhovať v reštaurácii či upratovať izby, podľa potreby. V tom prípade by sa mi 4 € zdali málo.
Sedíš len na recepcii či doobeda ideš pomôcť v kuchyni a poobede s izbami? Lebo to je rozdiel
@evita_g ale nevztahuje sa minimalka aj na dohodu?
@bublinka1426
V Zákonníku práce sa nevyznám, ale našla som, že áno.
Každý zamestnanec má v zmysle § 119 ods. 1 Zákonníka práce právny nárok na mzdu najmenej vo výške minimálnej mzdy. Inštitút minimálnej mzdy upravuje zákon č. 663/2007 Z. z. o minimálnej mzde v znení neskorších predpisov. Tento zákon sa vzťahuje nielen na zamestnancov v pracovnom pomere alebo v obdobnom pracovnom vzťahu, ale od 1. januára 2013 aj na fyzické osoby, vykonávajúce pre zamestnávateľa práce na základe niektorej z dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru (dohoda o vykonaní práce, dohoda o brigádnickej práci študentov a dohoda o pracovnej činnosti).
@evita_g dakujem
Tak u nás v menšom meste (levice) som akurát niektorý deň videla ponuku prace na recepciu hotel (asi 3*) a plat okolo 800 eur
Takže myslím že ani v penzione to nejak extra vyššie to nebude
My máme 30 izieb v penzióne (BA) a momentálne sme hľadali za 1650€ brutto
Štandardne čo vidím ponuky hotelov tak cca 1300€ brutto
Lenže tá pani sa aj viac narobí co. Umýva riady. Ale máš právo je to málo. Pre obe funkcie.
Ked som pred 15 rokmi brigdovala, mala som viac… aka je to lokalita? Ako je to v porovnani so zivotnymi nakladmi?
Ved to je brutal malo.
malo si platena.
Ja viem o hoteli 60 izieb, stred SR, recepcia robí aj TIK a pomaly aj animátorov...majú 5,20/hod.
Reprezentuješ penzión 😀?..🙈..ako a čím?..poriadkom a čistotou,na ktorom sa podieľa chyžná?... dobrým menu,na ktorom sa podieľa kuchárka?...či čím ho akože prezentuješ?..a neulezie sa Ti ani tringelt👀👀no ale nehovor...u nás mali v malom penzióne recepčne najväčšie tringelty..
@miskakyska samozrejme, že recepčná reprezentuje penzión. Je to prvá osoba s ktorou komunikuješ, ktorú vidíš pri príchode. Keď ti zdvihne telefón otrávená tetka ktorá bude s tebou hovoriť z donútenia, tak chyžná si môže sedieť v prázdnej izbe lebo nebudú žiadni hostia po ktorých by bolo treba upratať 😉
@janai1 ďakujem za komentár.
Recepčná kdekoľvek VZDY reprezentuje dane zariadenie. Nech je to v hoteli či vo firme. Nie je nič horšie ako protivna recepčná.
Máš inú ponuku?môžeš si v Revúcej vyberať?a preto je lepšie, keď ľudia nevedia plat toho druheho🙂
@luccija hovoris ako zamestnavatel 🤦 jasne nech nic nevedia...tak ako ja naivna v prvej praci...vraj vsetky mame rovnaky plat...taku figu borovu..
@ivinkapink veď to je pravda🙂ak by nevedela, že pani v kuchyni má taký plat, tak ju to nehnevá.Viem ako sa ťažko hľadá práca v Revúcej so zvýšením mzdy ju pošlú ....
Predná.Hora/Syseľ/Flipper? Aj keď nič z toho mi nepríde ako zrovna malý rodinný penzión. V 1 z mnou spomínaných penzionov zarábajú slušne.
Tu si veľmi nevyberieš. Práce málo, ľudí veľa. Ty odídeš príde iná, ktorá bude robiť aj za 4 eurá.
existuje minimalna mzda ak sa bavime o TPP ...a 4 eura je malo.
aj na dohodu mas malo.podla mnam.