Aký je možný zárobok za mesiac v Allianze?

29. dec 2021

Moja známa začala pracovať v alianze na živnosť na IČO. Vravela ze vôbec nemá ľudí na vybavenie. Aký je potom jej mesačný zárobok keď nemá ľudí? Nechcem sa jej pýtať priamo koľko zarobí aby sa neurazila. Ale rozmýšľala som nad touto prácou keďže som momentalne bez prace.

elizabet173
29. dec 2021

jej príjem závisí od toho, koľko poistných zmlúv uzatvorí. Ak začína, tak ešte nemá svoj kmeň klientov, tak sa musí posnažiť. Začína teda od nuly. Jej zárobok môže byť aj tá nula, ale môže zarobiť aj počas prvého mesiaca, ak je šikovná a ak napr. preberie klientov po kolegyni, kt. napr. išla do dôchodku, alebo jej manažérka prihrá nejakých ľudí a jej sa zadarí.

juliasb
29. dec 2021

@elizabet173 ja si myslím, že nie je to 0. Ja som hola dávnejšie na pohovore myslím v Kooperative a tam to bolo nejak tak, že základná garantvoavam zložka + potom podľa vybavených. Ale samozrejme, neviem ako je to v Allianz, možno máš pravdu a tam je to inak

elizabet173
29. dec 2021

@juliasb pochybujem

sashabb
29. dec 2021

Kamaratka nastúpila teraz do inej poisťovne a má prvé 3mesiace plat. Potom bude mat plat podľa toho ako si zarobí. Druha kamoška robí v inej poisťovni a vravela mi, že ony majú plat prvé dva roky. Samozrejme majú to nejak ošetrené, že ak by človek odišiel, vracia nejaké peniaze, nakoľko sú tam zo začiatku viaceré školenia.

autor
29. dec 2021

@sashabb aha. Áno majú vraj školenia online a manažér ju zaúča. Vola si kamarátky do prace aby manažér ju zaručil naživo viac. A ak by nemala zmluvy tak potom čo. Ukončia s nou prác. Pomer? Živnosť na IČO ako funguje?

monkasponka
29. dec 2021

Noo, praca v poistovni nie je taka ista zivnost ako napriklad si otvoris kadernictvo. Tym ze pracuje ako ,,poistovak,, musi byt registrovana v NB S.Tym spada pod danovy urad, ktory jej vygeneruje danovu karticku. Nezaklada si živnostensky list, hoci ico ma. No a tym ze ma plat tak to je garantovany urcite za splnenia urcitych podmienok. Kazda poistovna to ma ine. A rovnako ak vas vola do ,,prace,, bude to MLM system a jednou jej z podmieno ,,fixneho platu,, je mat pod sebou ludi. Tym moze nahnat body sebe ak ty spravis zmluvy, tak sa jej to ,,odskrtne, ako splnena podmienka.POZOR , ale na odvody. Ak nemas pracu popri .. ona ci ty, musite platit po roku odvody.Do zdravotky mesacne alebo roxne (rocne ak mas aj inu pracu.. a nevyjdu ti preddavky) , socialne odvody, ak tvoj rocny prijem presiahne urcity obrat ..cca 7000 eur a samozrejme danove.
Ceresnicka na zaver .. ak nesplnis podmienky, odregistruju ta a za neudrzanie vo firme zrejme nieco vracias.

autor
29. dec 2021

@monkasponka je to jej jediná práca. Vola kamosky aby urobila nejaké zmluvy. Ale doba je aká je.. Málokto chce poistiť dom. Byt atď. A to musí platiť do zdravotnej poisťovne odvod ako samoatca cez 70 eur ci odvod podľa toho koľko zarobila za daný mesiac? A ak urobila len nejaké 2 zmluvy na 27 eur? Rozmýšľam o tej práci ale mať živnosť toho sa obávam.

elizabet173
29. dec 2021

vykašli sa na to, hľadaj niečo iné

monkasponka
29. dec 2021

Ak inu pracu nema , odvodom do zdravotnej poistovne sa nevyhne .. cca tych 70 eur. A ak rocne zarobi nad 7000 eur ( presne cislo neovladam ale tak sa to pohybuje) bude musiet mesacne platit cca 150 eur do socialky .. ale to az po roku aj pol. Vies ber to tak, ze poistovna neda ,,zadarmo,, plat.

autor
29. dec 2021

@elizabet173 skúšam hľadať. Každý mi radi osobne chodit. Keď pošlem životopis málokto sa ozve že pod na pohovor. Občas mám pocit že všetko cez známosti. Akože nikde nefiguruje inzerát ze hľadajú prác. Silu na súd napr. A potom sa dozviem že susedova dcéra tam nastúpila ako zapisovateľka.

miriam_s
29. dec 2021

@elizabet173 v Kooperative to tak naozaj je, rok máš plat "garantovaný" aj keď si nezarobia na celý, nesmies mať ale nulu, teda že neuzatvoris vôbec ziadnu , po troch mesiacoch sa to stále predlžuje a potom po roku si už musíš na celý plat zarobiť. Ak nie končíš, oni to majú na TP. V iných poisťovniach je to iba ako živnosť od začiatku a musí si človek na plat zarobiť sám ...

luccija
29. dec 2021

Hľadaj inú prácu toto nie je pre kazdeho

autor
29. dec 2021

@luccija hľadám. Živnosť ma neláka. A robiť zmluvy klobúk dole kto. To vie.

elizabet173
29. dec 2021

@miriam_s je netvrdím, že to tak v Kooperatíve nie je

lenvam
29. dec 2021

Minimálna mzda

zefyra
30. dec 2021

@juliasb V Allianz to tak nie je, oni sú na živnosť. V Kooperative sú zamestnanci, pracovala som tam 10 rokov.

devin123
30. dec 2021

V Allianz su zamestnanci na pobockach, ktori robia zmluvy a su zamestnani na TPP. Oni maju fixny plat + % z uzatvorenych zmluv. Potom su financny agenti, ktori nie su zamestnancami, registruju sa v NBS, na danovom urade, sami odvadzaju odvody, oni nemaju fixny plat, len % z uzatvorenych zmluv.

arcenciell
30. dec 2021

@devin123 uz ani na pobockach nie su zamestnanci

kamarelo10
Autor odpoveď zmazal
Zobraz