Ahojte, potrebujem zistit jednu info ohladom prace na dohodu, aky je minimalny zarobok na mesiac pre dohodara aby sa nemusel evidovat na urade prace..?
@mogaa pracujem na dohodu, lenze vzhladom na to, ze je momentalne malo prace, mam malo odpracovanych hodin a tym padom sa to odrazi aj na vyplate. Niekde mi bolo povedane ze treba zarobit minimalne 200€ aby som sa nemusela evidovat na urade prace, tak som si chcela tuto informaciu overit. Pokial by s tym mal niekto skusenost 🙂
@fraser771 ahoj, ty nemusíš zarobiť ani cent a na úradee práce sa hlásiť nemusis...
@fraser771 to je hlúposť, evidencia na UP nie je povinná , eviduješ sa ak si bez práce ale ak si evidovaný na UP môžeš si k podpore privyrobiť určitú čiastku....čo nie som si istá- že ak málo zarobíš ako je to so ZP, zavolaj si na zdravotku a spýtaj sa....lebo povinné je len ZP(zdrav.poistenie).
Minimálny zárobok na dohodu nemá stanovenú výšku. Podstatné je, či ti zamestnávateľ rozpisuje odpracovanú dobu na každý pracovný deň - v tom prípade máš zdravotným poistením pokrytý celý mesiac. Ak ťa v priebehu mesiaca odhlasuje/prihlasuje len na konkrétne dni, za dni, keď si prihlásená v ZP nebola, budeš si musieť sama doplatiť poistné.
@fraser771 na dohodu mozes za rok odpracovat 40 dni a zarobit mesacne max. 210,20€ a byt pri tom evidovana na up. ak zarobis viac vyradia ta. Vyhoda je ze ked si na up tak si nemusis platit ziadne poistenie. AK mas len niektore mesiace dohodu a niektore niesi nikde evidovana napr.na up, alebo zamestnanie,zivnost, tak si musis ako samoplatca doplatit zdravotne poistenie co je 69€ na mesiac. Ta suma sa rozratavana dni, ked niesi nikde prihlasena,na zdrav.poistovni ti vedia hned povedat vysku nedoplatku.
@liliana363 praveze, nie som evidovana na up, preto som sa na to pytala, kazdopadne dakujem za info
@fraser771 nechceš vedieť maximálnu sumu ktorú si môžeš zarobiť keď si evidovaná na UP? Lebo evidencia na UP nie je povinná ani keby si nemala žiadnu prácu🙂