Ahojte, idem si po radu. Prosím Vás, viete poradiť, aký eshop sa oplatí založiť, aby z toho bol zisk aspoň 1500€ mesačne ? Som totálne vyhorená z mojej doterajšej práce, presťahovanie neprichádza do úvahy a neviem, čo ďalej. Ďakujem.
E shopov je neskutočné množstvo, na všetok sortiment,tak myslím,že už vyžiť čisto len z e-shopu sa nedá. Väčšinou to majú ako kombináciu obchod a k tomu e-shop. Ja mám obchod, plánovala som aj eshop,no keď mi firma vyrátala koľko dám za eshop,aby mal akú takú konkurenčnú silu,tak ma to hneď prešlo.
No ale takto to nefunguje a určite nezarobis. Ak máš niekoľko tisíc na rozbeh eshopu, tak daj radšej výpoveď v práci, chod na poriadnu dovolenku a potom si hľadaj prácu co ta bude viac baviť, alebo minimálne z nej nebudeš v strese..
Čistý zisk zo zacinajuceho 1500e ehm ehm... investície a nasetrene máš koľko? Skladové priestory, papierovacky, IT schopnosti, vieš pracovať zo sociálnymi sieťami a prezentovať svoj tovar tak,aby to,čo predávaš aj niekoho zaujalo? Lebo na výber je toho dnes milión.. Naivný nápad podľa mňa a ak si už na hranici burn out, fakt si myslis ze rozbiehanie vlastného biznisu je bez práce a stresu?
Ziadny. Ked chces mat cisty zisk aspon 1500 mesacne, tak by si musela predat tovar za tisice EUR (ked ratame, ze by si zaplatila eshop, reklamu, tovar, dane, socialne/zdravotne poistenie pre seba, kedze by si bola SZCO a dalsie veci, ktore by sa vyskytli). Seriozny eshop stoji tisice EUR, uz len to spravit a odkial by si mala tovar? Dnes je vsetko z Ciny, handry sa nepredavaju, lebo ich je vsade kvantum, na luxusny tovar a jeho prepredaj treba velmi vela financii. Za mna nie je nic, co by este na Slovensku nebolo, ze by to bola novinka a klienti by sa hrnuli.
Ked na to ides takto a nemas ani sajnu, tak ziadny, nerob to lebo sa len velmi rychlo popalis.
Urcite ti tu niekto zavesi svoje know - how. Takto podnikanie nefunguje
Musis mat nieco specificke v com sa uz teraz orientujes a mas nejaku zakladnu klientelu ( kamoska ma petshop a mala tri skupiny psickarov a naozaj to pomohlo). Lebo to potrebuju ludia a nechcu riskovat, ze im psa zadrhne nejaky vyrobok bez certifikacie. Takze ma uspech, uz to ma par rokov. Dalsi co poznam je sexshop, Ale maju to uz viac rokov a zas ide o specificku klientelu ( ziadny blb si neobjedna latex z ciny), neviete co pride a ako to maju velkostne. Cize vyuzili to, ze zase poznaju prostredie a trh. Mali to doteraz doma. Ale poznam Este viac ludi kde to nevyslo. Ako ked uz, tak musis si robit meno na insta, musis vsetko nejako live komentovat, ludom sa to musi pacit. Tak to je. Ludia kupia aj hovno s prepacenim, len to musis vediet podat.
ziaden. Všetko ide z Číny a uz aj moja babka ktorá ma 80 rokov si vie objednať z amazonu. Je to strata času a penazi. Ak si vyhoreta, daj sa na pol roka na pnku, psychiater ti bez problémov vypíše papier. Za polroka vies vymyslieť co ďalej alebo sa zamestnaj v nejakom občianskom združení pripadne zaloz si svoje.