Dobrý deň chcela by som sa spýtať akú školu treba keď chce niekto robiť v sociálnej poisťovni príklad v zdravotnej, alebo na úrade prace pripadne v banke?aký odbor zameranie?ďakujem
Ahoj, kľudne aj žiadne...ja mam sice skolu ekonomického zamerania, ale mali sme v banke a aj poisťovní kolegyne, ktore mali nižšie - učňovské vzdelanie a dosahovali lepsie výsledky ako pracovníčka s VŠ.
Ak je daná pozícia priamo spojená s komunikáciou s klientom, zbytočne tam príde človek extra kvalit a vzdelania, ked nema pristup k ludom, nevie telefonovať, nema rychle reakcie na dane situacie....
Ja som napriklad na pohovore do poisťovne musela citat text, kde boli vynechane slova a sledovali, ci rozumiem textu a ake slovo doplnim , ako dlho mi to trva a ci dava text zmysel. V banke sme napriklad písali diktat, ako v skole..ale robila som priamu asistentku nadriadenej, mala som na starosti korešpondenciu a komunikaciu s klientom.
Takze je to velmi individuálne, dostala som ponuku aj na kariérny postup, kde vyzadovali urcite vzdelanie, ale to uz riesili oni, aj skolu, aj všetko stym suvisiace a akceptovali vynechávanie zo zamestnania, bez kratenia platu
Do banky ta dnes zoberu s hocijakou skolou, su radi, ze tam niekoho budu mat, lebo pri dnesnom systeme otravovania ludi a lakania na produkty, to vela ludi robit nechce 😀 ostatne miesta a urady, co spominas, casto po znamosti sa tam ide, nie podla vzdelania...a platovo si si zistovala, kolko zarabaju napr.na UP?
@sisa_s super komentár, v dvoch vetach povedane všetko 👍👍👍 inak ani v ZP si nemozu vyskakovať, neviem ako dnes ale pred par rokmi to bola minimálna mzda, plus pracovali na pobočke dve na striedacku, na skrateny 6hodinovy uvazok...cize minimalka prispôsobená odpracovanému casu....
Mozno dnes je to inak...
V dnesnej dobe digitalizacie a online postupov by som si nebola ista, ci ta praca v banke ci praca na urade ma perspektivne buducnost na 40 rokov... ale to je len taka moja uvaha... coskoro sa takmer vsetko bude vybavovat online a schvalovat-zamietat automaticky... masivny ubytok personalu v tejto sfere urcite...
Ahoj, v prípade, že chceš robiť na úrade alebo v sociálnej poisťovni, skús si pozrieť na webových stránkach inštitúcií sekciu "výberové konanie" alebo ponuky práce prostredníctvom profesie.sk, kde by mali mať zadané požiadavky na kandidáta.
Vo všeobecnosti je na úrade vhodné, aby si mala VŠ vzdelanie, ktoré je priamo týmito inštitúciami požadované, niektorí zamestnanci, ktorí v inštitúciách pracovali niekoľko rokov si museli toto VŠ vzdelanie dorobiť, nakoľko v týchto inštitúciách sú takto robené platové tabuľky, v ktorých máš zadané, čo musíš pre danú pozíciu spĺňať (ako napr. VŠ vzdelanie I. alebo II. stupňa.
Môžeš na konkrétny úrad poslať aj žiadosť o info, aké majú požiadavky pre jednotlivé pozície zamestnancov. Ak máš ambíciu stať sa vedúcim pracovníkom na úrade, je vhodné mať VŠ. ÚPSVaR - napr. sociálna práca, RÚVZ - verejné zdravotníctvo, epidemiológ atď., v zdravotníctve a v nemocniciach sa ti zíde rôzne v závislosti od referentskej pozície, o ktorú máš záujem, niekde to vzdelanie nemusí byť priamo "ušité" na pozíciu a zoberú ťa s akoukoľvek VŠ. V banke môžeš robiť aj bez VŠ, ale v prípade, že chceš robiť odbornú činnosť, nejakú kde nebudeš pri okienku tak skús ekonomiku.
@monuska1352 to je jedno, hlavne aby ťa tam niekto pretlačil 😂
Keď máš známosti alebo budeš mať šťastie tak ti netreba žiadnu. špeciálnu ... Niektoré "tetky" tam sedia roky rokúce a nemajú žiadny titul, teda ani špeciálnu školu 🙄
@sisa_s na ustredi v bankach vacsinou pracuju absolventi vsetkeho mozneho, len to bankovnictvo je skor vynimocne, a dokonca aj ekonomicke VS nie su take caste, napr. na mojom odd. je len jedna absolventka smeu bankovnictvo, inak su to uplne ine VS, ktore s bankou nemaju skoro nic spolocne
@liz_lemon ako všade, málokto robí presne to, čo vyštudoval
Ťahala by som sa smerom verejná správa