Akú šancu mám na prácu v SSC (napr. Henkel, Kone, atd.) so znalosťou slovenského jazyka A2/B1

bettyy
6. jún 2019

Ahojte akú šancu mám dostať sa do tých firmách, keď po slovensky rozprávam iba A2/ B1? Ale keď mi hovoria niečo po slovensky, všetko rozumiem, iba kommunikácia mi neide. Po slovensky by som nevedela odpovedať na otázky, iba po anglicky a po nemecky. Ja teraz bývam v Rakúsku, bohužiaľ nerozprávam tu ani po slovensky, aby som mohla cvičit ten jazyk. Po nemecky a po anglicky rozprávam na úrovni C1, ale slovenský jazyk nie je môj materinský jazyk a obávam sa, že mi budú kladať otázky po slovenksy. Môžem ich spýtať, či by mohol byť celý pohovor v cudzom jazyku? Alebo keď mi uvidia v životopisu A2/B1, nedostanem ani odpoveď? Čo si myslíte?

luzzia
6. jún 2019

@bettyy Ja by som kludne poslala zivotopis v anglictine alebo nemcine a v sprievodnom/motivacnom liste uviedla tento fakt, ze niesom rodeny slovak/slovenka a sice rozumiem a viem celkom fajn slovensky, ale nie perfektne.
Pokial vies super nemecky a anglicky, da sa najst uplne v pohode praca v Bratislave, najma v korporatoch. Kamoska si vzala za muza cudzinca a zamestnal sa tu myslim ze v IBM a slovensky nevie nic. Takisto poznam rumuna v at&t a tiez nevie slovensky. Takych je dost. Drzim palce 🙂

bettyy
autor
6. jún 2019

@luzzia ahoj ďakujem za odpoveď, dobre, tak to tam do sprievodného listu napíšem. Dúfam, že aj ja budem mať šancu 🙂

bettyy
autor
6. jún 2019

A ako dlho trvá, kým niekto dostane odpoveď? 2-3 dni alebo 2-3 týždeň? Ja som bohužiaľ netrpezlivá osoba :D

tyrkysova_kobyla
6. jún 2019

@bettyy velmi pekne sa vyjadrujes po slovensky 🙂

6myska
6. jún 2019

@bettyy ja tiež pracujem v SSC, ale v KE a máme tu teda veľa zahraničných kolegov, ktorí po slovensky nevedia nič...tie SSC sú medzinárodné firmy, tam slovenčina nie je vôbec podmienka, skôr tie cudzie jazyky 🙂

lauren8m
6. jún 2019

@bettyy kedysi som v jedno ssc robila a mali sme kopec zahranicnych ludi, kt. po slovensky nevedeli ani slovo. Jazykova kombinacia eng+ger je velmi ziadana, tak verim, ze nebudes mat problem si pracu najst. Drzim palce!

alex666
6. jún 2019

@bettyy V SSC centrach nemusis vediet po slovensky vobec. Robila som na HR jedneho z nich a prijimali sme kopec cudzincov. Zalezi len na skusnostiach, osobnych predpokladoch... Vo firmach ako IBM, Dell, AT&T, Lenovo a podobne je korporatnym jazykom anglictina a aj vsetky napisy a firemne maily su v anglictine. Smelo do toho

bettyy
autor
6. jún 2019

Dobre, ďakujem za odpovede, tak nebudem robiť z toho starosti

bettyy
autor
6. jún 2019

Oni ináč budú mi aj zavolať a robiť malý pohovor cez telefón? Napríklad prečo tam chcem pracovať alebo niečo podobné?

luzzia
6. jún 2019

@bettyy to, ako robia pohovory a kedy odpovedia, je velmi individualne. neda sa to zovseobecnit. niekde sa ozvu hned, niekde to chvilu trva a pozvu viac ludi na pohovory, robi sa potom aj viacero kol, postupne vyraduju, potom sa robia osobne pohovory. niekde sa robia jazykove alebo ine testy. atd atd. len vydrz a uvidis 🙂

ballenka
6. jún 2019

a niekedy sa neozvú vôbec, priprav sa aj na to, toto je slovenské špecifikum

nevludna
6. jún 2019

@bettyy ahoj, robila som v henkli. Tam je prvotny jazyk anglictina🙂 ak sme boli cely tim slovensky, ale jeden clovek bol zahranicny, hovorilo sa stale po anglicky.🙂 v takychto ssc sa velmi ceni jazyk.

bettyy
autor
7. jún 2019

Ďakujem za odpovede, včera som poslala životopis a dostala som aj hneď odpoved (KONE SSC) a idem na pohovor pondelok. Som zvedavá na firmu 🙂