Akú prácu vykonávate, keď máte problém s platničkami?

3. aug 2023

Ahojte,
dnes má problém s platničkami každý druhý. Zaujíma ma, akú prácu vykonávate, ak máte prasknutú, či vytečenú platničku v krížovej oblasti. Môj exmanžel sa neustále vyhovára na svoj závažný zdravotný stav, kvôli ktorému si nevie nájsť prácu a žiada o ID (a nižšie výživné). Užíva len voľne predajné lieky. Aké máte zamestnanie, ktoré vám umožňuje šetriť chrbát?

muchotrafka298
3. aug 2023

Ja mam extruziu L5/S1 v driekovej casti, cize v tvojej reci "vytecenu platnicku" ale uz je to starsieho data a vykonavam beznu kancelarsku pracu. Nijako ma toto neobmedzuje, cvicim a snazim sa co najviac posilnit chrbat, aby sa to uz neopakovalo. Podla jeho zdravotneho stavu moze ist kludne na operaciu, moze to mat v zlom stave, poskodene nervy. Toto ale nedokazes, ze simuluje, kedze nevies ake ma lekarske nalezy. Invalidne dochodky nedavaju ludom s extruziami, kopa ludi to ma, normalne funguje alebo boli na operacii a su viac menej v pohode. Nemal by vykonavat tazku fyzicku pracu napriklad a rotacne pohyby, takze toto je mozno obmedzenie aj v praci /pokial pracuje napriklad manualne, pri linke, na pase, nemoze dlho stat a podobne/.

stanulienkat
3. aug 2023

Ja mam. Makam ako fretka. ID mi nikto neda. Tvpj manzel nech sa nepozoruje, nech cvici, rehabilituje a maka. Niektore stavy su na operaciu, ale poctivou Rhb sa daju zvratit. Samozrejme nie vsetky.

muchotrafka298
3. aug 2023

@stanulienkat to mas pravdu, kto chce hlada moznost, kto nechce, hlada vyhovorku. Su ludia po niekolkonasobnych operaciach a nie je na nich nic poznat a su ludia, ktorych seklo a placu este 3 mesiace potom ale nepohnu sa ani za svet.

4stanka4
3. aug 2023

Ja mam platničku prasknutu, robím ako cukrarka a ešte brigádujem ako upratovačka. Boli ma to ale čo už, sú ľudia na tom aj horšie

autor
3. aug 2023

dievčatá som rovnakého názoru 🙃 len on sa na súde tváril ako najväčší chudák, ktorý nemôže pracovať 🤷🏻‍♀️

hladamematku
3. aug 2023

kazdy ma iny prah bolesti kazdy vnima kazdy nalez ci chorobu inak, pravdu sa tu nedopatras

4stanka4
3. aug 2023

akože ono keď mi bolo najhoršie tak to boli fakt muky, čo som nespala vôbec ale teraz je to celkom ok. Sú dni ze si myslím ze sa už nevystriem a inokedy to ani nevnímam.

autor
3. aug 2023

@muchotrafka298 svokra je po 2 operáciách chrbtice plus má ďalšie dg a pracuje, cez víkendy sa hrabká v zahrádke 😉

muchotrafka298
3. aug 2023

Ako takto, podla toho v akom stave je. Lebo mne ked sa to stalo, tak som sa nevladala ani pohnut poriadne a museli mi pomahat sa obliekat a obuvat. Ja tam mam nezvratne poskodene nervy, cize mi trpne noha a presne viem, kedy bude prsat.

Jasne, ze nemoze vykonavat nejaku tazku fyzicku pracu, co ja viem v bani alebo neviem kopat nieco a podobne, nosit tazke bremena neustale. Len su vsak aj ine roboty.

Toto je velmi subjektivne, lebo nevies, v akom on je stave. Inac najviac podvodov s PNkami co je su prave bolesti chrbtice, lebo tam nedokazes, ze clovek neam problem.

mamatroch
3. aug 2023

Mam sedave zamestnanie, kvalitnu stolicku a fungujem normalne. Cvicenie je pri problemoch s platnickami alfa a omega.
Lezat na posteli a lutovat sa a cakat kedy mi kto da aky prispevok / ID ?! No kde sme 🤦
Ved to je aj v jeho zaujme, aby sa snazil normalne fungovat a cvicenim to zacina. Ci aku ma predstavu? Ze bude len doma lezat a cakat, kym ho bude treba prebalovat, lebo svalstvo mu zmlandravie tak, ze nebude vladat ani chodit?

85miska
3. aug 2023

Ja som zdravotná sestra na onkologii. 4x hospitalizovaná kvôli problém s platničkami. Na operáciu ísť nechcem. Tak naučila som sa ako v správnej polohe dvíhať pacienta, otáčať ho a našťastie som už 2 roky nebola s tým v nemocnici. Bolesť mi vyžaruje do pravého stehna ale nie stále. Len keď mám viac služieb za sebou už mám bolesti. Ale nechcem sa tejto práce vzdať.

viestta
3. aug 2023

Pana Leniveho do roboty nenazenu ani bicom ked on nechce. Asi je to jeden z dovodov, preco uz je ex. Nespoliehaj sa na zazrak, a zariad si zivot bez jeho penazi. Ak nebude platit, podat TO, a tak dookola. Sice peniaze z neho asi nevytlcu, ale aspon mu "osladis" ten jeho lenivy zivot

kacena4
3. aug 2023

ak ma vytecenu platničku a tlaci na miechu ma silne bolesti vyzarujuce do noh. mala som to aj ja. musela som odist z povodnej prace, zacala som na 4hod. v skolstve. bolo to pre mna narocne, po praci som si musela na 2 hodky lahnut od bolesti a vycerpania. po operacii som znovuzrodena. šetrím sa, nedvihat tazke, neokopavam zahradu ale beznu pracu viem robit. cvicim, rehabilitujem, chodim na liecenie. stale pracujem v skole. je mnoztvo profesii, ktore dokaze vykonavat. (napr tento tyzden som malovala byt) najma ak sa o svoje zdravie stara, mozes toto napadnut na sude, ak ma zly zdravotny stav co robi pre to aby sa zlepsil. drzim palceky

autor
3. aug 2023

Nežijeme spolu už dlhšiu dobu, tento stav mal ešte z čias nášho manželstva, už vtedy nepracoval 🤷🏻‍♀️ má to uzavreté ako chronické ochorenie. Verím, že ho to môže bolieť, to nespochybňujem. Nie som bezcitná mrcha. Ale aby sa kvôli tomu 'nemohol' zamestnať? nik ho predsa neposiela stavať mosty, či makať v bani. Preto sa pýtam, kde s takou dg pracujete 🙃
Prajem vám všetkým čo najmenej bolesti 💙

zaba21
3. aug 2023

V prvom rade záleží akú má profesiu. Ak pracuje manuálne tak môže byť problém nájsť prácu, ale záleží hlavne, či chce.

tibor79
3. aug 2023

Na to mu ID nepriznajú. Známa má 3 vybočene platničky, skoliozu, nejaký uzol, hemangióm na chrbtici a neviem čo ešte a robí opatrovateľku.

kaktusik007
4. aug 2023

mam tuto diagnozu, operaciu za sebou, titanove implantaty v sebe a priznany id... pracujem v kancelarii, od septembra budem v skolstve.

co ti poviem - bolesti su a budu, ak by som nedrzala hubu a krok a nezvykla si na nu uz som asi na opiatoch..... ak ex je volnopredajne analgetika, moc zle na tom nebude, lebo tie co mam ja su vsetky na predpis ;) a volnopredajne naozaj nezaberaju ani nahodou. mam zdravotnu stolicku, chrbat ma boli od operacie denne, napriek tomu som si zrekonstruovala chalupu a normalne v ramci moznosti fungujem. Ano, nie tak ako zdravy clovek, pre nieco ten id predsa len mam, ale v ramci moznosti veci zvladam.

mt1982
4. aug 2023

Ja som pracovala ako predavacka dlhe roky, davalo mi to poriadne zabrat, pravidelne chodim na rehabilitacie, naposledy som pracovala v dss, kde som skoncila akutne na infuzkach pri zlom pohybe. Nasledne dlhsia pn. Teraz nastupujem od pondelka do labaku, musela som zmenit tiez pracu, takze pekne pohodicka, ziadna fyzicka namaha, mam poskodene 3 stavce. Zase neviem si predstavit, co by som robila ako muz, ake povolanie. Podla vzdelania. Nadavat mu do lenivcov nejdem, sama som mala obrovske bolesti.

hladamematku
4. aug 2023

@mt1982 mas poskodene stavce ci platnicky?

mt1982
4. aug 2023

@hladamematku 3 stavce na hrudnej chrbtici a krcnu platnicku "vytecenu".

hladamematku
4. aug 2023

@mt1982 to ten labak tiez neni nic moc, ved budes v predklone ☹

mt1982
4. aug 2023

@hladamematku budem pekne stat alebo sediet, sef o vsetkom vie a napriek tomu ma prijal. Ziadne 12tky a fyzicka namaha, to sa neda porovnat s predoslou pracou. Zacinam v homogenizovni, to je priprava vzoriek do labaku.

autor
4. aug 2023

ďakujem kočky za vaše zdieľanie 💙

kvetinka75
4. aug 2023

môj muž má tiež problémy s platničkami. Pravidelne si pichá injekcie, užíva lieky. Chrbát ho bolí skoro stále. Pracuje fyzicky. Príjem treba, inú možnosť nemá. Anájsť si prácu kde zarobí toľko čo tu a nenarobil sa, nie je šanca