Akú prácu robíte, keď už máte deti?

26. jún 2023

Ahojte baby mam dve deti ,pokial som mala este jedno tak som zvladala svoju pracu .Pracovala som ako operator vyroby na 12tky v nasom okoli je vacsinou taka praca .Po rodicovskom pracujem znova tak a vidim ze to nezvladam .Psychicky aj fyzicky som vycerpana nezvladam domacnost doma .Aku pracu mate a ste spokojna som vyucena pekarka to ma nebavi.Pozeram pracu ako chyzna ,pomocna sila na pokladni neviem robit poradte dakujem.

otvorena
26. jún 2023

Tiež začínam rozmýšľať kam pôjdem do práce keďže sa nemám kam vrátiť .. u nás sú aj také upratovacie služby čo chodia k niekomu byt upratať atď alebo ešte ma napadá dokladanie tovaru myslím že také niečo je v Kauflande alebo v tesku . Na začiatok by to nebolo zle

anjelicek26
26. jún 2023

Ako vyucena pekarka by som piekla doma nejake bio eko raw pecivo a torty a bola panom svojho casu... ja si home office vyslovene uzivam, mam 80%... medzi poradami nakopnem pracku, dam varit, ano natiahne sa mi pracovny cas a vecer nieco musim podorabat, ale ta flexibilita stoji za to...

victory7897
26. jún 2023

Záleží od toho ako zarába manžel ,či to utiahnete keď vezmeš polovičny úväzok alebo budeš musieť hľadať niečo celých na 8hod.. vy viete ako ste na tom po fin.stranke ..My Vám do účtov nevidime

h2
26. jún 2023

12-ky nie sú nič pre matky s malými deťmi. Prečo nechceš robiť pekárku? Podľa mňa "nebaví ma" nie je argument. Teda, aspoň nie pre osobu s nízkym vzdelaním, ktorá si veľmi vyberať nemôže. Išla by som na tvojom mieste na skrátený úväzok do nejakého reťazca, tuším napríklad Lidl má aj skrátené úväzky. To, že nevieš robiť na pokladni - veď sa naučíš.

mamelka
26. jún 2023

Ja som robila najskor upratovacku v Nemecku aj napriek tomu,ze na SK mam Bc, ale robila som aspon nieco, pre mna bolo podstatne nesediet doma.. a kedze som nechcela tuto prácu robiť stále išla som do skoly a spravila si školu zubnu sestričku a popritom aj robila. Ono treba si dať cieľ co chceš.

martinkatinka
26. jún 2023

Ja som knihovnicka-dokumentaristka. Tieto miesta v nasom meste su dlhodobo obsadene a ked sa aj uvolni, su tam ine tlacenky. Pracujem teda na skrateny uvazok v obchode s textilom, kde sa robia celodennky. Mam cca 8-9 sichiet za mesiac, zvysok volno.
Nemozem povedat, ze by to bola praca mojich snov, ale zase ani to, ze by ma to nebavilo. V kazdej praci sa daju najst pozitiva.

tiezjedna
26. jún 2023

To je veľmi individuálne. Ak si skrátiš úväzok tak to ešte neznamená, že nebudeš utahana a večne uštvaná. Akurát to bude o niečo menšie peklo. Robiť na pokladni nie je žiadne raketové inžinierstvo, toho by som sa nebala… ak nemáš kvalifikáciu na niečo odbornejšie, tak dobre platenú prácu, ktorú mozes robiť z domu alebo na part time ťažko zoženieš🤷‍♀️”nebaví ma” nemôže byt argument, keď si chceš pomôcť

ankare
26. jún 2023

Ja plánujem robiť na polovičný úväzok. Aj dačo prispejem do domácnosti, aj s deťmi budem.

cookie29
26. jún 2023

ja robim ako aj pred detmi a samozrejme, ked sa zena po MD/RD vrati do prace treba v prvom rade prehodnotit fungovanie domacnosti a organizaciu a delbu prace. To nie je len o praci samotnej.

doriiis
26. jún 2023

Aj pri malých deťoch a teraz už aj pri väčších deťoch robím 12 tky.Ale tak ja mám dokonalú podporu a pomoc v mojom muzovi

otvorena
26. jún 2023

Platovo to bude možno ako materská 🙈ale ten pocit a zmena to bude

zenulkaaa
26. jún 2023

Robim to co pred materskou. Praca v kancelarii, faktury, objednavky, administrativa atd.
Mam 6hodinovy pracovny uvazok. Plus popritom mam aj vlastne podnikanie. Takze roboty je dost.

autor
26. jún 2023

@doriiis To je super moj manzel je viac v praci ako doma cize to nefungovalo .Rozmyslam na skrateny uvazok nieco

20erika07
26. jún 2023

To robis denne 12tky? Ja mam super turnus, 12tky denna, nočná a 2 dni volno a potom 3 dni volno po dalsej dennej a nocnej. Manzel pracuje denne od 7h do 15h, v zime maju služby 12tky . Do práce som nechodila len počas materskej. Plátali sme ako sa dalo, aj s pomocou svokry, vacsinou ked sa mi nedalo vymenit službu tak si bral manzel P, pri chorobe očr, na dlhsie dovolenky sme nechodili a vyuzivali ich na sluzby ,ktore nam vychadzali spolu a nedalo sa nijak inak.

lucik194
26. jún 2023

vysoko odbornu pracu z casti IT, na miestnom urade, len inde na miestnom urade ako pred materskymi a rodicovskymi dovolenkami

kacena2022
26. jún 2023

Ja mám tiež 2 deti skolkara a školáčku.Nasla som si prácu na jednu smenu 7-15 ako poštárka dorucovatelka.Praca ma celkom baví,po práci mám čas na deti aj na domácnosť.

letfenixa
26. jún 2023

Som učiteľka na ZŠ.

zmrzlinka2021
26. jún 2023

Autorka,

a aku pracu robi tvoj manzel, ked uz ma male deti? Co on zmenil?
Ci ty si rodinna sluzka a opatrovatelka!

tiezjedna
26. jún 2023

@zenulkaaa ak je tvoj manžel v práci viac než doma, tak by snáď mal zarábať dosť na to, aby si nemusela hákovať dvanástky... Alebo ako to máte?

vlucifuk
26. jún 2023

Žienky, ako fakt klobúk dolu, že dávate 12- ky a rodina k tomu...Uff...

doriiis
26. jún 2023

Ja si napríklad neviem predstaviť robiť 8 hod.5 dni v týždni.Z každého dňa máš k dobru tak koľko? 4- 5 hod? A Je každý deň odznova.🤯

zmrzlinka2021
26. jún 2023

@vlucifuk Ja poznam zeny, ktore vyslovne chcú robit 12hodinky, lebo maju potom viac volnych dni. Moja dobra znama kvoli tomu odisla z prace, lebo robila od pondelka do piatku a to ju nicilo. Smeny jej viac vyhovovali.
A hlavne, ak to zvlada muz, preco by to nezvladala aj zena?
Domacnost a deti su vzdy na dvoch.

doriiis
26. jún 2023

@vlucifuk
@zmrzlinka2021 ...ja sa tiež hlásim medzi tie ženy.Uz siedmy rok pracujem 12 tky a nemenila by som za nič na svete.

zmrzlinka2021
26. jún 2023

@doriiis Pracujes aj nočné?

Ja ti verim inak, ze ti to moze vyhovovat - ja fakt mam kamosku so 4 deti, co takto robí, je zdravotníčka.

zenulkaaa
26. jún 2023

@tiezjedna nepomylila si si ma s niekym inym?

doriiis
26. jún 2023

@zmrzlinka2021 ....áno aj nočné.

jesenzima
26. jún 2023

Pracujem v kaviarni, prácu mám rada, baví ma 🙂

bluka2
26. jún 2023

Skusila by som sa nieco nove ucit najprv

lapersefona
26. jún 2023

@doriiis v com je to pre teba fajn?

doriiis
26. jún 2023

@lapersefona ....že môj pracovný týždeň má maximálne 4 dni.Aj to len 1 týždeň v mesiaci.Ostatne tri týždne majú 3 pracovné dni.Hodin odrobenych o 20 viac ako tí čo pracujú 8/ 5 a keď si šupnem ( keď sa mi veľmi chce) dva nadčasy tak mám o 200 € vyššiu vyplatu.