Akú prácu online, keď chcem žiť v zahraničí?

12. aug 2024

Chceme sa presťahovať na Kanarske, aký druh online práce by bol vhodný, v obore asi ťažko, ja som učiteľka v MŠ, muž robí v závode. Jazyk neovládame, chceme robiť online v SK jazyku.
Financie neriešte, máme pár bytov kt.prenajimame..ale nechceme ostať celé dni len tak bez roboty.

Ďakujem za typy.

sisa_s
12. aug 2024

Ak sa nemylim, parkrat tu zaznelo, ze toto svk firmy nepovoluju, lebo je problem s danami...(aj to neviem, aky typ prace ocakavas ako ucitelka a robotnik)

anjelicek26
12. aug 2024

Tak ak financie nie sú problém, vrhla by som sa tam do prerábky nejakého bývania a porodila pár deti, ale to som ja😅Keď ti chyba nejaká činnosť, môžeš si založiť cestovateľský ci rodinný blog, venovať sa tomu. Online práca zo zahraničia je väčšinou problém kvôli daňovým zákonom..

katkaseiner
12. aug 2024

bez jazyka... bez prace online... v zahranici... skor nie..

katariiinkaa
12. aug 2024

Tak jazyk je väčšinou pri online práci dnes už nevyhnutnosťou, asi by som popracovala najprv na nejakom jazyku a potom sa do toho pustila 🙂 Predsa len spoločnosti ktoré takéto niečo ponúkajú su väčšinou multinational companies, čiže sa tam stretneš s kolegami, ktorí hovoria rôznymi jazykmi.. Najčastejšie sa však prepína práve do angličtiny, ktorú by mal ovládať každý v danej spoločnosti, aby ho to neobmedzovalo.

autor
12. aug 2024

@anjelicek26 áno viem🙂 ja mam 3 už velke a stačí nám to.😃 Ďakujem ten cestovateľský blog sa mi páči.. 👍

viestta
12. aug 2024

Vsak sa zamestnajte ako delegati pre cesko-slovensku klientelu. Na Kanary sa lieta aj v zime.

sisa_s
12. aug 2024

@viestta nechcela by som delegatku, ktora neovlada jazyk domacich

viestta
12. aug 2024

@sisa_s jaj, to mi nedoslo... Ale ako ucitelka MS moze robit animatorku. Aspon bude kvalifikovana

autor
12. aug 2024

@viestta získať tam pracovne miesto ako delegát je nereálne. Máme tam dosť známych a tieto pozície su plne obsadené, takmer bez šance.
Skôr nás smerujú mat online prijem zo SK.

sovica
12. aug 2024

@autorka Tak tie byty, čo máte na SK predajte, kúpte nehnuteľnosti tam a prenajímajte. Ak chcete silou mocou robiť - bez jazyka - tak asi len nejaké pomocné práce v reštike atď. Čo konkrétne robí muž "v závode"? Ak je manuálne zručný, tak si možno niečo nájde aj tam. A neovládate ani AJ? To sa vám bude veľmi ťažko začínať na Kanároch len so slovenčinou. Na vašom mieste by som sa už teraz začala učiť španielčinu. Ale predpokladám, že počítaš s pomocou vašich slovenských priateľov, čo sú tam už zabývaní...

zuzana76
12. aug 2024

vlog o vareni, alebo nejaky youtube kanal o zivote na kanaroch, koučing (ale to bez nejakeho psychologickeho vzdelania je len taka pofidernosť) na nic ine to bez ovladania jazyka nevidim, pripadne nejaky e-shop, tie korporacie su problem kvoli daniam

melanta
12. aug 2024

Premýšľam, čo napísať, aby som poradila a neurazila. Učiteľka z MS, muž zo závodu, žiadne jazykové zručnosti. No čo myslíš, čo by ste tak mohli robiť? Nič v tejto chvíli. Máme apartmán na Tenerife, žije tam množstvo cudzincov, ktorí pracujú z domu. Rôzne formy poradenstva (nemyslím predaj úverov), dizajn, IT,.... Ale bez perfektnej angličtiny úplne bez šance. A ak budete vedieť perfektne anglicky, tak mimo toho musíte ovládať niečo, za čo bude niekto ochotný zaplatiť. Ja robím sama na seba, prevažne z domu, nemôže to robiť ani jeden z vás. Úprimne, ak by ste niečo mohli robiť, tak by ste o tom vedeli. Takže premyslieť si, po čom je dopyt a začať sa venovať vzdelaniu a jazykom. A za pár rokov môžete podnikať online.

melanta
12. aug 2024

Skôr nás smerujú mat online prijem zo SK.

Autorka, nemôžete pracovať ako zamestnanci pre firmu na Slovensku a žiť mimo. Nepovoľujú to zákony (dane). Môžete podnikať, ale ako som písala, musíte vedieť niečo, za čo bude niekto ochotný zaplatiť. Keby si niečo také vedela, tak sa nemusíš pýtať.

espeo
12. aug 2024

@melanta samozrejme, že môže pracovať mimo SR. Zákony tomu nebránia. Problém je, že sú komplikovane a firmy nechcú na každú osobu, ktorá sedí v štáte mimo SR platiť daňových poradcov, nastavovať procesy...
Ale keď nevie autorka ani manžel iný jazyk, ako slovenčinu, tak to si neviem predstaviť tam žiť ani pracovať...

melanta
12. aug 2024

@espeo áno, dá sa to, keď sa chce. Ale väčšine firiem sa to nechce. A ak už by boli ochotné riešiť to, tak im zamestnanec musí stáť za to, musí im prinášať niečo, čo im zamestnanec sediaci doma na Slovensku neprinesie. A to tu evidentne nie je.

autor
12. aug 2024

@melanta ďakujem, áno ano, samozrejme sme si momentálne vedomí, ze zatiaľ nevieme čomu sa budeme v budúcnosti venovať, preto som sem dala moju otázku, aby som mala informácie a inšpirovala sa.
Nehľadám hlavný zdroj príjmu, príjem máme, skôr niečo na zamestnanie sa, niečomu sa venovať, vyuzivat plnohodnotné čas, určite vediet jazyk je výhodou, ale zas perfektnú úroveň nepotrebujem, keďže neplánujem podnikať, ani sa venovať kvalifikovanej činnosti.
Po čom je dopyt zistím az keď tam budem žiť dlhšie a zorientujem sa. Španielsky neviem, angličtina len taka základná cestovatelska😃

autor
12. aug 2024

@sovica dakujem, vieš čo popravde nečakám s pomocou priateľov, ako áno co sa týka bývania, lokality si nechám poradiť, ale inak sk komunity fungujú asi všade rovnako, každý hľadá príjem predovsetkym pre seba a pomaly už za informacie sa platí, takže v tomto nie som naivná a som aj dosť samostatná.

Rozmýšľame aj nad alternatívou predať byty tu a kúpiť tam, ale cenovo sú tam nehnuteľnosti o dosť drahšie. No ak by som tam mala apartmán mohla by som sa starať o prenájom a upratovanie.

espeo
12. aug 2024

Tak keď nepotrebuješ peniaze, tak sa uč jazyk. Možno ešte robiť baby sitting...

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ankare
12. aug 2024

Učiteľka? Popracuj hlavne na rodnom jazyku. Ani ten neovládaš. Držím palce!

lenny307
12. aug 2024

Mimo otazky 🙂 Ake stare mate deti a ktory ostrov zvazujete?

melanta
12. aug 2024

Španielčina nič, angličtina len cestovateľské základy. Ale píšeš, že nepotrebuješ vedieť super jazyky. Napíšem ti to takto. Ja plnohodnotne zarábam, ale reálne pracujem ak to spriemerujem tak 10 hodín týždenne. Čiže z pohľadu času je to akoby len hobby. Čokoľvek chceš robiť, aj iba ako sebarealizáciu, nie s cieľom zarábať, potrebuješ jazyky. My sme kvôli mužovej práci aktuálne už druhý rok v Stockholme. Neviem si predstaviť fungovať tu bez jazykov. Veď to by som musela iba doma sedieť, sama. Detto teraz sme boli 6 týždňov na Tenerife, či by sme tu bez super úrovni jazyka robili? Ako chceš žiť v zahraničí bez jazyka? Či budete si žiť iba vo svojej bubline sami s mužom? Stretávame sa aj so Slovákmi a Čeci na Tenerife a často tie stretnutia sú v angličtine, pretože v tej partií sú aj iní cudzinci či domáci. Takže bez ohľadu na prácu, učte sa jazyk, inak budete v cudzine ako z inej planéty.

anjelicek26
12. aug 2024

Opatrovatelka pre slovenské dieťatko tam by určite tiež išlo..

melanta
12. aug 2024

@monsterablue okrem Zuzky s Vlastom na ostrovoch pôsobí množstvo ďalších slovenských či českých realiťákov. Kľudne sa uživí aj ďalší, ak bude dobrý, veď oni nerobia len SK/CZ klientov. Ale bez skvelej angličtiny, naozaj skvelej, nie je šanca. Veď realiťák musí vedieť odborne hovoriť s cudzincami, úradmi, právnikmi, bankami.

@viestta nemá šancu robiť v cestovnom ruchu, ak nevie
minimálne perfektne anglicky. Veď okrem turistov musí vedieť zabezpečiť pre nich servis. A to s cestovateľskou úrovňou angličtiny nedá.

autor
12. aug 2024

@lenny307 ostrov Tenerife, 2 samostatné deti a 1 ktoré ide do maturitného ročníka.

autor
12. aug 2024

@melanta samozrejme chápem, učíme sa jazyk a budeme sa učiť aj tam.
Ale zatiaľ jazyk neovladame na komunikačnej úrovni, preto som chcela zistiť ako je to s prácou online.

autor
12. aug 2024

@anjelicek26 ďakujem, áno nad tým som rozmýšľala ale myslím si, ze rodicia budú vyžadovať španielsky jazyk. Ale aj toto je možnosť.

autor
12. aug 2024

@monsterablue tam je množstvo realitiek co si pootvarali cesi a slovaci, doslova konkurenčný boj, touto cestou určite nie, jednak jazyk, jednak neznalosť ich legislatívy.

olimuc
12. aug 2024

Natrvalo Ti online ziaden zamestnavatel TPP neda … nad 183 dni (180 daval moznost korporat… viac nie) mimo SR sa upltnuju Inac dane, poistenie atd. Mozes hladat nieco ako zivnostnik … kde nepotrebujes sediet na svk … ale to su vacsinou preklady atd.

mamamasama
12. aug 2024

Prepáč, ale toto ma dosť pobavilo 🤣🤣🤣