Akú pracovnú zmluvu mi má dať?

29. okt 2024

Ahojte, nastupujem do prace na TPP. Je to administrativna praca, tak na 4 hodiny denne. So sefom sme sa dohodli na mzde 750€ v cistom. Ako mi ma sef postavit zmluvu, tak aby to bolo v poriadku so zakonnikom prace?
Lebo po 4 odpracovaných hodinach denne by som mala mat narok na stravny listok, ale my sme sa dohodli len na tych 750€ v cistom. Takze na listky si nechcem narokovat. Ma mi dat teda pracovný čas 37,5hod.tyzdenne a zahrnúť do tej cistej mzdy akoze aj tie listky, alebo mi ma dat 4hod.denne, aby mi nevznikol narok na listok, ale mzda bude stale 750€ v cistom. Zmluvu mi robi on, ja som jeho jediny zamestnanec, takze sam dnes nevedel ako by to malo byt spravne, preto sa chcem poradit.
Dakujem

maranco
29. okt 2024

Keď budeš robiť 4 hodiny denne tak zmluvu máš mať na 20 hodín týždenne a za odpracované 4 hodiny nemáš nárok na stravné.

autor
29. okt 2024

@maranco ono je to niekedy 4 hodiny, niekedy 5. Ale popri inych benefitoch to neriesim. Lebo napriklad mi dovoli ostat den, dva doma bez toho aby som si brala PN alebo OČR na dieta. Proste pridem poobede na hodinku a porobim najnutnejsie.

daniela1911
29. okt 2024

Pracovný čas 20 hodín týždenne.
Pri 4h/ denne nie je povinnosť stravného od zamestnávateľa, čiže toto nemusíte vôbec spomínať v zmluve.

oli18
29. okt 2024

Na pracovnej zmluve sa uvadza hruby plat.

rozculena
29. okt 2024

😨

tak toto bude super podnikateľ,môj ty boh

daniela1911
29. okt 2024

@rozculena tak nie je povinnosť podnikateľa vedieť zákonník práce. Hádam, má nejakú účtovníčku, alebo si nájde, čo mu poriesi aj tieto veci. Pred samotným zamestnávaním sa musí aj on registrovať ako zamestnávateľ. A to podľa mňa sám nezvládne, podľa opisu.

rozculena
29. okt 2024

@daniela1911 musí mať potom niekoho,kto to bude ovládať.Ale budúcej zamestnankyni prikázať,že má zisťovať,akú zmluvu jej má dať?? To vážne? A on ani nevie,čo je hrubá a čistá mzda? Mám dojem,že on toho nevie omnoho viacej...snáď vie aspoň to,že za ňu musí platiť odvody .....

autor
30. okt 2024

Vy tiez hned urobite z cloveka debila. Ja som sa pytala len na stravne listky, a nie na to aky je podla vas zamestnávateľ. No uplne normálny, profesionál vo svojom odbore a to ze nevie cely zakonnik prace naspamat este z neho nerobi hlupaka. Samozrejme ze ma účtovníka aj to ze plat sa uvadza v hrubom...a nic mi nedal zistovat, kde si na to prisla @rozculena ?? To ze sme vcera o tom rozpravali a ja sa pytam na fore, neznamena, ze mi to kazal zistovat.

maranco
30. okt 2024

Ak by ti niekedy vznikol nárok na stravné, tak neber stravné lístky ale €, tie vieš použiť v každom obchode, za ľubovolný tovar a v decembri ti neminuté € neprepadnú.

A keď ich používaš vo svojej obľúbenej reštaurácii tak ich neukracuješ o príjem za zbytočné poplatky ktoré platia aby dostali € za tvoj stravný lístok.

rozculena
30. okt 2024

tak keď je taký profesionál a dokonca má účtovníka,tak ti dá perfektnú zmluu a nebudeš sa musieť pýtať.Takže netrep a ešte raz si prečítaj,čo si napísala
Akú pracovnú zmluvu mi má dať?
Ako mi ma sef postavit zmluvu, tak aby to bolo v poriadku so zakonnikom prace?
Zmluvu mi robi on, ja som jeho jediny zamestnanec, takze sam dnes nevedel ako by to malo byt spravne, preto sa chcem poradit.

On ti robí zmluvu,on sám nevedel....

hiro
30. okt 2024

No. Narok na stravne listky je jedna vec a druha je ako sa dohodnete. Mozes mat aj 1h denne a dohodnete sa ze budes normalne dostavat stravne ako za 8h.