Akú máte skúsenosť s hľadaním práce počas rodičovskej a po rodičovskej?

ly5ka
15. nov 2022

Ahojte,
Chcela by som sa opytat, aku mate skusenost s hladanim si roboty pocas rodicovskej/ked uz musite nastupit do prace/, kedze vsetko sa zdrazuje a aj deti nie su zadarmo..
Hladam si uz cca mesiac, reagujem a a casu na cas aj mam pohovory ale castokrat sa nikto neozve, pripadne potom ani nedaju spatnu vazbu..povedia,ze dame vediet do konca tyzdna a stale nic. Je to velmi demotivujuce..
Moze byt problem to, ze mam v CV uvedene ze som na rodicovskej?

zmrzlinka2021
15. nov 2022

@ly5ka
Nemusí byť v tom problém.

Vela závisí, čo ponukas zamestnavatelom, aké máš kvality, ako sa vies odprezentovat, akú prax más za sebou.
Ak zamestnavatela uputas na pohovore, a si pre neho dobrá invetsícia, tak po tebe pojde.

babulkomale
15. nov 2022

@ly5ka ano je to problem, pretoze predpokladaju ze budes stale s chorymi detmi doma na OČR alebo ochories od nich a budes na PN

babulkomale
15. nov 2022

@zmrzlinka2021 chcela som sa spytat: len slovenske zeny maju chore deti?

54tinka54
15. nov 2022

@ly5ka žiaľ, áno, myslím že väčšina zamestnávateľov dá uchádzačke na RD/po RD mínusový bod práve kvôli tomu, že je veľký predpoklad, že bude často vypadávať z práce kvôli chorobnosti detí.
Teda my v práci keď sme robili výbery tak sme zvažovali aj toto.. samozrejme to nebolo hlavné kritérium, ale bralo sa to do úvahy.

zmrzlinka2021
15. nov 2022

@babulkomale
No nie, aj slovenski muzi 😉
Lenze slovensko je take specifikum, ze tu s kazdym prdom, soplom ostavaju hlavne zeny doma... proste potrebujes niekoho takeho?
V zahranici to tak nefunguje, tam proste mas kapitalizmus a ak nemas bohateho chlapa, musis sa obracat.

beronsche
15. nov 2022

@ly5ka suhlasim s tym, ze zalezi od druhu prace a tvojich schopnosti, skusenosti a od toho, ako sa vies "predat".

Co sa tyka uvadzania RD, nuz ja som to do cv uviedla po tom, ako som na prvom vaznom pohovore vyhorela na priznani RD - dostala som priamu otazku, na kt. sa nedalo / nechcela som vyhybavo reagovat.. No a hned som videla zmenu v ich spravani.. Ale to bola jedina negat skusenost.
cv som zmenila tak, ze RD som mala uvedenu pri poslednej praci (ako poslednu odrazku), nieco Ako, ze: RD od dd.mm.rrrr

A sice sa ma jednom pohovore rovno spytali na opatrovanie chorych deti (uistila som ich, ze to mam zabezpecene, aj ked na jazyku som mala, ze co ich je do toho..🤪), nemam pocit, ze by to bol vyslovene problem.. Ale hladala som odbornu pracu a mala som co ponuknut.

babulkomale
15. nov 2022

@zmrzlinka2021 naozaj? A preco sme na prvych prieckach v umrtnosti na rakovinu hrubeho creva, invalidita na chore chrbtice a tak podobne? Som myslela ze preto ze ludia robia ako blazni aj troch pracach aby sa uzivili, marodky nehrozia a zanedbavaju sa, o nejakom cielenom relaxe ani reci, deti chodia po babkach s chorobami...nikto koho poznam nemaroduje s kazdym prdom, ani robotnici a manazment uz vobec nie, ti robia aj z nemocnice na notebookoch.

zmrzlinka2021
15. nov 2022

@babulkomale
POzri sa co sa papa v slvoenskych rodinach - doslova tazke vykrmne jedla apdejtovane na vyprazance, kopec cukru, tuku... + sme jeden z velmi obeznych narodov vo svete. Vraj sme uz trhli aj USA, čo je čo povedat.

Je to vsetko o style zivota, o strave, pohybe, vnutornom cloveku.

dankabetka
15. nov 2022

Ahoj, tiez riesim akurat navrat do prace. Moja povodna firma vyhlasila bankrot pocas korony a uz sa nebolo kam vratit. Bola som na 4 pohovoroch v okt. a na kazdom vsetko ok az na poslednu otazku " a ako stare mam deti". Tam to skoncilo 😉...
Inak uplne chapem zamestnavatela, ja som sama povedala, ze by som nezamestnala zenu s detmi do 10 rokov vo svojej firme. Takze uplne chapem obe strany 🙂

ly5ka
autor
15. nov 2022

Co sa tyka odbornosti, plynule ovladam anglicky jazyk napr., stym vobec nie je problem..radaa by som sa vratila do ludskych zdrojov.. je to tam asi teraz take kadejake.. aj prax mam.. tak sa len zamyslam nahlas a zaujimal ma pohlad inych mamiciek.. asi len treba vytrvat...alebo sa preskolit do IT ....tam je dlhodobo nedostatok ludi..

ly5ka
autor
15. nov 2022

Aj mna sa tak velmi nepriamo opytali na vek deti...,ale ja mam najstarsiu uz 9 rocnu...ta je samostatna..🙂😁, uz mam dohodnut aj jasle..len stale nie tu robotu..😂😂😂

thoughtfulweirdo
15. nov 2022

Kde bývaš? Myslím, že aj od toho dosť záleží. Ja som na RD, hľadám si pomaly niečo na skrátený úväzok, poslala som na 3 inzeráty životopis, z 2 ma pozvali na pohovor a aj mi nakoniec obe tie miesta ponúkli. Obe miesta boli pritom také, s ktorými nemám predchádzajúce skúsenosti, tak som sa čudovala. RD v životopise písanú nemám, ale mám tam posledné 2 roky bez zamestnania a na pohovore som to hneď pri úvodnej otázke "povedzte nám niečo o sebe" povedala. Bývam ale na západe v krajskom meste a nehlásila som sa na vysokokvalifikované pozície. Podľa mňa záleží od možností v tvojom regióne, na aké pozície sa hlásiš a samozrejme aj od toho, ako sa vieš na pohovore "predať" 🙂

ly5ka
autor
15. nov 2022

@thoughtfulweirdo
Byvam v Ba🙂

thoughtfulweirdo
15. nov 2022

@ly5ka Tak to môže byť o tom, že sa hlásiš na lukratívnejšie miesta, kde je veľká konkurencia. Každopádne držím palce 🙂

natalala
15. nov 2022

@ly5ka mam profil na linked in a oslavuju ma sami 🤷🏼‍♀️ Pocas rodicaku som ale nastupila do prace, kde ma odporucil jeden byvaly kolega a kedze to bola super ponuka, tak som neplanovane ukoncila rodicak a nastupila, ked mala dcera 1,5 roka. Skus si pripadne spristupnit zivotopis aj na profesii. Kedze spominas, ze si robila v ob´asti ludskych zdrojov, tak tieto veci urcite ovladas.

kulumulu123
15. nov 2022

@babulkomale nie ale v zahranici je uplne bezne zavolat do agentury a zapkatit si opatrovatelku ked mas chore dieta 🤷‍♀️. U nas je kazda na ocr niekedy ozaj s kazdym soplikom 🤦‍♀️

kveova
15. nov 2022

@ly5ka to ze si na rd nemusis uvadzat 🙂 ani rd ani md sa nemusi,… proste mas volno, platis si odvody sama, dala si si reset od byvalej prace 🙂 vlastne oni sa ta toto ani nemozu pytat ani na deti… presne som to minile na kurze spominala, ci som nutena si to uviest do CV.. odpoved lektorky bola ze vobec nie 🙂

ly5ka
autor
15. nov 2022

@kveova dik.. toto vyzera celkom.slubne..😉😁

kveova
15. nov 2022

@ly5ka potom v marci len spomenut ze deti mas a danovy bonus😂😇

ly5ka
autor
15. nov 2022

@kveova danovy si uplatnuje muzik...tak to tak aj nechame😇 ale v podstate ano...