Ahojte, akú prácu vzhľadom na malé deti máte? Ešte mám dosť času, do konca RD, ale uvažujem, ktorá praca bude vhodná, aby som pracovala max tých 8 hodín, aby som vedela ísť do skolky po dieťa 🙂.
@bilberryday pýtam sa aj zo zaujímavosti. Nič špeciálne robiť neviem, ale nebojím sa ucit nové veci.
Tak ja robím vedúcu predajne v OC čiže 8hodin pravidelný pracovný čas to určite nie je 😀
A aku mas strednu skolu?
Ja som napriklad knihovnicka/dokumentaristka, ale robim predavacku. Po RD som robila v zavode za strojom, muz mal fixnu pracovnu dobu, tak sa to dalo vykryt.
Po materskej som išla robiť spať do obchodu takže ranné, poobede aj víkendy .....prestali mi to vyhovovať nakoľko mala pôjde do školy a bude sa treba d ňou učiť takže na jar som začala robiť v banke
a ty si slobodna mama ze musis len ty vozit a vyberat dieta zo skolky ?
napis ake mas vzdelanie prax atd
ja robim biznis analyticku 😉
záleží čo zoženieš....sú ženy čo chcú robiť len od 7-15:00 a takých prác je málo....ak v tomto čase, tak poštárka či niekde upratovať cez upratovaciu firmu kancelárie či vchody....kludne ja kuchárku alebo upratovačku do škôlky....je to naozaj od šťastia čo zoženieš a v akom čase pracovať môžeš....ideálna práca s pohyblivou prac.dobou je naozaj šťastie a k nezaplateniu.....nie každý zoženie prácu v štátnej alebo verejnej sfére, u súkromníka sa obvykle praauje do 16:30-17:00
Ja robím to, čo som vyštudovala a od malička robiť chcela - školstvo.
@zuzanockamt Súhlas, školstvo je pre ženu-matku ideál. Aj z pohľadu prac. času, aj prázdnin.
@uriva Áno, som spokojná, prac.čas 7:00-14:30, viac dovolenky než bežný zamestnanec, sú aj nevýhody, ale na to som si už zvykla (práca navyše doma po večeroch, víkendoch).
Dispecerka leteckej a pozemnej dopravy,narocna praca,ale viem robit na HO,a kedykolvek si odbehnut pre dceru do skolky
@bilberryday Ja prázdniny nemám, viem cestou domov odfiltrovať stres, na deti doma som v pohode.
Čo sa týka odbiehania, tak to sa nedá, keď potrebujem, tak LO, NV, DOV.
Ak nič špeciálne robiť nevieš, tak by som uvažovala o vzdelaní sa v prvom rade... Do dôchodku ďaleko, radšej robiť niečo zaujímavé podľa mňa
A hlavne , na taku prácu od čo ja viem 7 do 15 je oooobrovska plnka a aj keď sa to nezdá , viac ako v polovici sfér taku robotu robiť nevieš . Obchody , služby , zdravotníctvo to máš všetko prácu od rana do večera . Ja pracujem vo veľkom reťazci hobby obchodu a tam až na pár vyvolených robíme na smeny a samozrejme aj vikendy . Len veľmi malo vyvolených robí po - pía od 8 do 5 ale aj to by ti asi do tej piatej bolo pri dieťati dlho , takze naozaj asi treba začať na tom vzdelaní , lebo taku pracovnú dobu by sme chceli každá jedna mamička na svete … 🥹 ja sa tiež toho desim , keďže teraz robím na smeny a cez vikendy a ak sa neskoordinijem s muzom , budem si musieť hľadať inú prácu .
@mogaa ja inak nechapem, ze niekto chce robit uz od rana siedmej - mna by vykotilo. To je strasne skoro. Skusala som tak chodit do prace ale bola som nekoncentrovana, cely den na prd a po praci hotova matoha... proste nepouzitelny clovek
Ja som príslušník ozbrojeného zboru. Po dohode s nadriadeným, po RD budem robiť 7-15, vzhľadom na to, že mám malé dieťa. V štátnej správe sa to dá. Možno som pomohla. 😊
@zmrzlinka2021 To vážne? Ja som v pohode. A to vstávam veľmi skoro a spávať chodím veľmi neskoro 😂. Každý je iný.
@autorka
Ak mas este dost casu, studuj, makaj na sebe. Urcite mas aspon strednu skolu, skus na tom stavat.
Vzdy za uspechom je chcenie, vytrvalost, odhodlanost a pravdaze musis mat prizorneho partnera, s ktorym si delite povinnosti, nieze si z teba spravi sluzku a opatrovatelku
@zuzanockamt Fakt som to skusala, az som dospela do situacie, ze som nedala prednost na krizovatke... nehovoriac o tom, ze v praci som si nestihala spravit veci.
Moj mozog funguje od 08:00, cize darmo budem v praci o siedmej, neviem podat vykon aky potrebujem, tym padom musim ostat v praci dlhsie.
A to nie som spachtos, ze vydrichmavat do desiatej, ale pre mna fakt idealna pracovna doba je od 08:00 do 16:00 alebo 16:30.
Vies aspon anglictinu? Super je napr. dispecer kamionovej dopravy. Sice si casto na telefone aj v noci, ale po zauceni nie je problem pracovat z domu. A este pekne zarobis.A tiez na zakaznickom centre pre velke firmy. Akurat ze tam mas v noci pokoj🙂
Ja robím na nákupe vo firme. Čas individuálny, podľa toho ako ráno prídem max. však do 9:00 a odrobiť 8,5hod.
Nastavili sme sa tak, že stíham škôlku a školu ráno aj poobede. Keď potrebujem ostať dlhšie decká berie manžel. Home Office dovolené v prípade, že musím ostať doma. Za mňa veľké plus práca len ráno a víkend voľný 😉
Pre mamičky odporúčam prácu v štátnej správe. Niekde na úrade 🙂 Ja pracujem na úrade práce a som spokojná. Pracovná doba - pracovná náplň (podľa oddelenia) -plat. Musíte si zvážiť či ste ochotná za ten plat, naťahovať sa s ľuďmi (ja mám rada ľudí, aj prácu s nimi, som flegmos, nevytočia ma) keď by jediný benefit bola tá pracovná doba.
Ďalšie moje odporúčanie je doplnenie si vzdelania. Mám kurz modelácie gelových nechtov a ešte si dorábam pedagogické doplňujúce štúdium (2 ročné)
@zmrzlinka2021 ja robím od rána 5:05.....po práci som nepouzitelna
Robim preklady a korektury textov, a kedze robim z domu a sama na seba, robim kolko chcem a kedy chcem.🙂
Ja robím v štátnej správe, pracovný čas 7,5h, s prestávkou 8h. Pracovný čas je pohyblivý, v čase 9-14:30 by som tam mala byť, ale máme priepustky aj mimo tento čas. V jeden deň si viem odrobiť 12h a napríklad od 6 do 18tej, ďalšie dni si môžem končiť skor. 🙂
@bilberryday učiteľka nemá prázdniny! Má dovolenku v čase prázdnin.
Som vychovávateľka. Prerušovaný pracovný čas, niekedy celý deň, keď treba suplovať. Ranné a večerné služby a po práci krúžky. Psychicky náročná práca.
pracujem ako projektovy manazer v IT firme a teda vacsinu casu rozhodne viac ako 8 hodin denne ale viem si cast prace rozvrhnut, kedy potrebujem a pracovat napr. vecer/skoro rano atd. a manzel to iste, takze dvaja to v pohode sklbime