Akú hodinovú mzdu pýtať za opatrovanie seniora?

4. sep 2023

Prosím cca akú hodinovú mzdu pýtať za opatrovanie seniora? Skúsená opatrovateľka VŠ vzdelanie,roky praxe. Ale robila som vždy v zariadení alebo mimo SK. Turnusovo. Teraz potrebujem určiť hodinovú mzdu,niečo nové pre mňa. Nechcem prestreliť ani sa podhodnotit. Ďakujem.

tenerifka
4. sep 2023

prepac, ale ta VS pri opatrovani seniora zaujima asi maximalne teba, dolezite je, aka si ochotna, mila, empaticka....a zarucit hygienicke a ine potreby.To len na okraj, je uplne irelevantne, ze mas VS vzdelanie a nevies spravne nakrmit alebo utriet zadok.
Ja by som urcite ponukla "normalnu" cenu s tym, ze ak budu s tebou spokojni, plat sa postupne zvysi.
Nedala si informacie ohladne regionu, inak sa plati v Bratislave, a inak v Ciernej nad Tisou

amelie2017
4. sep 2023

@tenerifka mozno ma zdravotnicke vs vzdelanie..
Sumu ti povedat neviem, ale jej vyska sa urcite odvoja od toho, o ake opatrovanie ide. Ci je senior leziaci, treba polohovat, komplet hygiena, pichat inekcie, menit kanyly, plienky, pripadne ma vyvody,...alebo demencia, alzheimer,..alebo ide skor len byt pri nom, robit spolocnost, navarit, pomoct pri sprche, ostrihat nechty.

simsalabim
4. sep 2023

@tenerifka sused mal tiez vs vzdelanu opatrovatelku, podavala infuzie, injekcie, odsavala dychacie cesty, kriesila… bola live-in. Ale cenu neviem.

lucia851
4. sep 2023

Ja som pýtala 5 eur na hodinu

luccija
4. sep 2023

Záleží ako dlho s ním budeš pár hodín, 12 h aj v noci, vikendy?je mobilný, ideš opatrovať na živnosť?
5 eur je veľmi málo

jamimo
4. sep 2023

ako sa tu píše 5 Eur je veľmi málo...
Skús sa inšpirovať tu
https://www.domelia.sk/opatrovanie-starostlivos...

ropucha6
4. sep 2023

Asi lokacia je dost podstatna plus ci budes robit nejake zdravotne ukony.

kate_cs
4. sep 2023

Moja mama zháňala opatrovatelku pre babku. Je plne odkázaná na pomoc, ležiaca po mŕtvici. Hľadala niekoho na vikendy, keď chce na pár hodín prísť k nám pozrieť vnúčatá. Bez nejakých zdravotníckych úkonov, skôr len stráženie.
Malé mesto na Západe Slovenska a ozvala sa pani, ktorá pracuje ako opatrovateľka aj v domove pre seniorov za 10€ na hodinu.

deti95060810
4. sep 2023

@kate_cs bolo to niekedy dávno a či v súčasnosti?

kate_cs
4. sep 2023

@deti95060810 minulý týždeň.

viestta
4. sep 2023

Musis si vypytat tolko aby si vyzila a aj dokazala z prijmu platit odvody. Je to jednoducha matematika. @lucia851 5€ je len o chlp viac ako minimalka a to za kvalifikovanu pracu je zufalo malo.

autor
4. sep 2023

@tenerifka nikdy neuvádzam VS. Len na žiadosť .....ale to obvykle

autor
4. sep 2023

Ďakujem krásne za odpovede. Mám 15€ za hodinu nakoniec. Neviem či málo,veľa. Ja som spokojná a prijimatel sociálnej služby tiež spokojný. Ďakujem.

lucia851
4. sep 2023

Tak to máš dobre to ani môj muž nezarobí v robote toľko na hodinu

autor
15. sep 2023

@tenerifka tak prepáč,ale náhodou tá VŠ dotyčných zaujímala dosť,najmä ak súvisí práve s danou oblasťou a roky praxe tiež.

modrykolibrik
15. sep 2023

Celkom nerozumiem preco by ich mala VS zaujimat?? Ja som mala opatrovatelky dostavali 4€ na hodinu a mali iba kurz. Ja som sla opatrovat u jednej bohatej rodiny pytala som 10€ na hodinu a zdalo sa im vela. Ale chceli na dve hodiny rano a 2 hodiny vecer. Komplet starostlivost a este vymena a preplachovanie katetra. Odmietla som za 10€ pracovat a to mam VS. Viac jak 8 neboli ochotny dat. Nakoniec nezohnali nikoho

autor
15. sep 2023

@modrykolibrik neviem prečo. Ale zaujímala ich celá moja prax s ľuďmi,seniormi,diagnózami čo je späté aj so vzdelaním. Možno len náhoda. Dokonca sa zaujímali čím boli rodičia. Je to možno individuálne. Ale s ohodnotením som nateraz spokojná. Ale ako vravím,treba asi aj šťastie a referencie,resp.celkovu pozitívnu prác.anamnezu a minulosť.

modrykolibrik
15. sep 2023

A to robis na SVK?

autor
15. sep 2023

@modrykolibrik áno. Paradoxne mimo SK som istý čas mala menej ☹️. A horší zdravotný stav. Ja to vnímam tak,že to je aj o šťastí a " natrafeni " na istý typ ľudí,ktorí dokážu oceniť aj túto neľahkú profesiu.