Akú brigádu máte popri práci?

22. aug 2024

Ahojte, rozmýšľam nad nejakou brigádou popri práci. Tie ktoré máte, aký druh brigády to je? Mňa okrem nejakého upratovania nič nenapadá. Oplatí sa vám to či je to fest otravné chodiť ešte na nejaké 2 hodiny brigsdovat? Nie som na tom finančné zle, ale peniaze navyše sa samozrejme zídu.

motogirl699
22. aug 2024

U mňa v gastro pracujú ľudia, ktorí majú aj inú prácu.

zmrzlinka2021
22. aug 2024

Žiadnu.

Cas je pre mna vysoka hodnota a nechcem zit iba pre karieru, peniaze. Uplne mi postacuje moja mzda. Radsej sa uskromnim. Ten zivot ide rýchlo a chcem ho zit a work balance life je pre mna preto podstatny.

jajanka31
22. aug 2024

A nechces radsej potnikat popri praci? Ja robim to a viem ze kopec zien. Napriklad nieco vytvara, sviecky, alebo dekoracie, niektore dokonca pecu kolace alebo robia nechty, mam znameho co robi jablkovu stavu-sezonne kazdy rok... ( to do akej miery to robia oficialne netusim) ja robim oficialne...

autor
22. aug 2024

@jajanka31 keď nič také zrucne ja neviem. Teda rozmýšľala som nad nejakými korekturami alebo niečo také, ale to zas nemám vzdelanie.
@zmrzlinka2021 veď to tiež som na vážkach, som samozivitelka, mám dcéru, bude siedmačka, tiez uvažujem či by to nebolo na úkor nej... Či sa mi to oplatí ..

martinkatinka
22. aug 2024

Ja vysivam uteraky, sijem tasky, robim drobne uoravy odevov. Ale nie je to nic pravidelne.

sfinks
22. aug 2024

popri praci ? mam pohotovosti a to mi celkom pekne spravi na plate ... takze okrem toho nic, ale v minulsot isom robil neico z oboru pracovneho nejake bokovky, ale teraz je pre mna cas vzacnejsi ako penaize , ano zisli by sa ale ten cas, ktory mozem stravit s detmi a rodinou minikto nevrati ... peniaze nie su vsetko .. .

kinats
22. aug 2024

@sfinks cas s rodinou je pekna idea, ale to nazaplati topanky pre syna ani najomne. Z platu blizkemu slovenskemu priemernemu je tak na zakladne poplatky, najom, seky a stravu a ked si samozivitel, tak sa treba riadne obracat az potom co zostane cas, ten je pre rodinu, ale je oblecena, syta v teple a pri svetle. Este si nemusel rozmyslat pred vyplatou ci kupis radsej rohliky , alebo zaplatis elektricenku (predplatne na dopravu) , "nesud co nepoznas".

hiro
22. aug 2024

No, ja som dal vypoved (ktoru sme po dohode stiahli) a isiel do daleko lepsie platenej a v starej praci si ma ponechali na skrateny uvazok. Takze niekedy zbehnem zo 200 metrov do inej budovy na hodinku alebo niekedy vecer sa tomu tiez zo hodinku povenujem.
Asi sa to da povazovat ako brigada a odporucam kazdemu si to takto vykseftovat pri zmene zamestnavatela 🙂

lakebabe
22. aug 2024

Nemáš možnosť nájsť si niečo na HO? Ja pracujem v našej firme s mužom, ale pritom ešte pre jednu firmu riešim nejaké veci na HO a dokopy mi to zaberie par hodín týždenne . Mala som veľa voľného času, tak som to vzala a teraz som rada. Je to druhý kompletný plat navyše, ktorý dávam bokom celý. Aj kamošky majú kadejake takéto brigády popri normálnych prácach. Väčšinou pre nejaké účtovnícke firmy nahadzuju doklady , robia faktúry alebo tak. Príp preklady robí kamoška cez víkendy, prekladá pribalove letáky. Príp kamoska ucitelka doucuje. Ešte keď som bola par rokov doma tak som piekla na objednávku, ale to zas nie je terno, lebo máš veľké vstupné náklady. Ale nemusíš sa nikde trepať aspoň tak toľko času neminies.

h2
22. aug 2024

Popri štúdiu som pracovala v divadle, ako uvádzačka, milovala som tú prácu a zostala som tam robiť aj neskôr, popri zamestnaní. Celkovo som tam robila 14 rokov. Ale nie je to nič na nejaké extra zarobenie, ak hľadáš brigádu z dôvodu, že nutne potrebuješ peniaze.

autor
22. aug 2024

@lakebabe ďakujem za tipy, žiaľ nemám nejakú špecializáciu vo by bola vyhľadávaná, mám obchodnú akadémiu, ale účtovníctvo som nikdy nerobila, šikovná som,zaucim sa rýchlo 🤣🤣🤣 ale žiaľ na ho treba asi nejaké lepšie znalosti, napr uct, jazyk alebo tak...aj keď to by bolo ideálne žeby som nikam nemusela chodiť
@h2 joj to by ma bavilo, ale tu máme len kino a napr lístky predávajú brigádnici z rodiny tých vo tam pracujú...

sfinks
22. aug 2024

@kinats koho sudim, precitajte si moj prispevok a potom reagujte, chyba vam zakladne citanie s porozumenim ? Ja nesudim nikoho, na nikoho neragujem, nikoho som neoznacil, napisal svoj nazor ...

sfinks
22. aug 2024

@kinats teraz reagujem vecne presne na teba - to ze mas vyplatu blizku slovenskemu priemeru, je poho chyba ? robis nieco preto, aby si mala nadpriemer ? , v jednom zamestnani a nepotrebovala dalsiu pracu ? Ked ti davaju malo chod dalej a budes mat na vsetko co potrebujes

kinats
23. aug 2024

@sfinks marne hladam vo svojom prispevku naznak stazovania, kto tu ma problem citat s porozumenim ?!