Ako zvládnuť prácu učiteľky v materskej škole?

aprilowka
20. aug 2015

ahojte..chcela by som sa poradit so babami, ktore maju skusenosti s tym, co napisem...mam skoro 1,5 rocne dieta, cize som este na materskej, mam vystudovane Mgr pre 1.stupen zs, ale nikdy som to nerobila..po vyske som nastupila ucit do skolky, kde som bola rok a pol a potom som otehotnela....moj problem je v tom, ze pokial som robila, velmi tazko som psychicky aj fyzicky znasala tuto pracu....ucitelky ms vedia ake to je, ze sa tam len nehrame cely den s detmi, ako si mnohi myslia....je to ako som pisala narocne aj psychicky aj fyzicky...ked ma jedna ucitelka 22 deti v triede a je na nich sama, atd....ved vam to nemusim opisovat, tym, ktore ucia, ktore to nezazili, aj tak nepochopia....ide o to ze som si povedala ze viac to robit nebudem, proste radsej budem robit nieco ine, kde nebudem v podstate kazdy den jednou nohou v base, ako sa hovori, kde pridem domov a budem sa moct venovat rodine a nie po veceroch a vikendoch pisat tyzdenne plany, vyrabat pomocky, atd...no ale crta sa mi dostat sa zas do skollky (zmluva v tej kde som robila mi skoncila pred rokom) ale mala by som moznost ist do inej...este som nenapisala hlavnu vec - skoro kazdy den ma bolela hlava po prichode domov, bola som nervozna, vycerpana, casto som aj marodovala...proste necitila som sa v tej praci dobre...bol to pre mna stres, vela deti, zodpovednost, nemala som cas ist ani na wc, ani sa najest, prvy rok som mala uplne male deti, trebalo ich krmit, utierat zadky, proste uplne vsetko a to vsetko sama....chcem sa s vami poradit, hlavne s ucitelkami, iste tu take su, mozno prezivali nieco podobne ako ja....co s tym robit, ako to zvladnut, ci ist do toho este raz to skusit ci radsej nie ☹ deti mam rada, ved som to aj vystudovala, ale keby sme boli na nich aspon dve, alebo keby ich bolo menej....hned by to bolo o inom...a aby som nezabudla, mojim problemom je aj to ze som sa nikdy nenaucila kreslit, ani na vyske, a uznajte, ucotelka ms co nevie kreslit....to je asi dost od veci 😢

katy2
20. aug 2015

@aprilowka nesla by som.... ak ta praca frustruje, hladaj nieco ine... este mas cas, mas male dieta.... nechaj tomu volny priebeh.... tiez som ucitelka, ale praca ma bavi.... ale nie v MS.... mozno skus hladat to, co si vystudovala - 1.stupen ZS.... a inak, u nas v uplne malej triede su spolu 3 ucitelky, aby v inkriminovanom case boli na deti 2..... prajem vela svetla, aby si sa spravne rozhodla 🙂

lucinkaboz
20. aug 2015

tak to ti nikto nepovie...to musis vedieť ty sama, nikto ti nepovie ano,alebo nie
viem čo to je robila som v jasliach, je to velmi naročna práca, mala som problemy s chrbtom , neustale chorá, vsetky....nerobila by som to už, nestoji to za tie peniaze

betka239
20. aug 2015
Používateľ betka239 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od betka239.

pokial sa mas v tej praci trapit tak to nestoji za to :/

tajka1986
20. aug 2015

@aprilowka no dobre,nie som ucitelkasom ekonom,niekto si povie sedis si cely den na zadku a nic nerobis,omyl...a tiez som vzdy jednou nohou v base,staci jedno zle rozhodnutie. V kazdej praci musis niest zodpovednost za veci ti zverene. Nevidela by som to tak cierne. Ale ak sa na to necitis tak to nerob,jednoducha pomoc. Je to iba prilezitost,pride dalsia,ina. Alebo len docasne kym sa naskytne nejaka ina praca 🙂

janickacrazy
20. aug 2015

@aprilowka Skús ísť teda učiť na ZŠ prvý stupen, myslím si, že je to menej náročné ako v MŠ, sú to už predsa len vačšie deti, takže je to trochu iné ako s 3ročnými.

sardinka333
20. aug 2015

@aprilowka ak vieš že ťa to bude frustrovať, už teraz si znechutená tak do toho nechod. Najhoršie je ked človek svoju prácu velmi nemá rád, nie je spokojný. Jasne často si nenavyberáme, ale ak sa dá tak radšej uprednostniť to čo by ťa bavilo. Byť znechutenou učitelkou nie je boh vie čo.
Jednoduché nie je ani jedno ani druhé...v ZS budeš triedna a na tebe budu problémy triedy, konflikty medzi žiakmi, problémové správanie, rodičia budu všetko riešiť cez teba a samozrejme chcieť aby si vyhovela ich dieťaťu, o papierovačkách ani nehovorím, triedna kniha,plány, ročný tematickyý, prípravy na vyučovanie, osobné spisy, nakupovanie pomocok, vyberanie penazí, porady a ,,emzetká,...a aj ked si mnohí myslia že o 12:00 padla...v triede je furt čo robiť, vyzdoba, papiere, prípravy...ak to nechceš robiť doma tak často ostaneš aj dlhšie.
Dá sa toto všetko robiť s nechuťou? Deti to vycítia...
Ja osobne kresliť voobec neviem - krivá som ako ,,osmička na kolese,, a vobec sa nepovazujem za tvorivu osobu, ale som človek, ktorý sa snaží a chce, ale su rozne makety, knižky s maketami, inšpiruju ma aj kolegyne, niekedy nám veduca zadala vyzdobu jednotnu..a plus mam svoje ,,portfolio,, kde mám napady, hry, namety, vela čerpám z internetu pri priprave činností.
Podla mna to vo vysledku musíš citiť v ,,srdci,, ze či ta to tam tahá alebo nie. Tie ,,detiská,, potrebuju aj pohladenie, vypočutie, potrebuju citiť zaujem....deti vedia velmi dobre zhodnotiť aka je učitelka a radi to zreferuju, ktoru maju radi a ktoru nie lebo vo vysledku je pričina ze k nim nemá až taký vzťah, pritom ako kolegyna je skvelá. Mne už teraz detská chýbaju...ale som zase na MD.

aprilowka
autor
20. aug 2015

@sardinka333
@janickacrazy
@tajka1986
@betka239
@lucinkaboz
@katy2

dakujem baby za reakcie cakala som horsie kedze tu na mk je to bezne ze cloveka zahadzu s kamenmi :-O

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenkamartinkova
15. mar 2017

Prosím rodičov, ktorych deti mali/ maju odloženu povinnu školsku dochádzku; učiteľov MŠ a ZŠ 1. stupňa o vyplnenie dotazníka k mojej diplomovej práci. ďakujem
učiteľ MŠ
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx…
učiteľ ZŠ
Rodičia

ludmilusik
19. sep 2018

@aprilowka ahoj viem ze uz presiel isty cas odkedy tu bola debata. Ja ked som citala tvoj prispevok tak som sa citila akokeby som to pisala ja. Chcem sa len spytat co robis teraz zhruba po 3 rokoch. Vratila si sa do skolstva? Alebo mas nieco ine?

zuzkaz91
19. sep 2018

@aprilowka tak dievča keď takto tak v škôlke medzi deťmi nemáš čo robiť.

caddy20
Autor odpoveď zmazal
Zobraz