Dobry večer.Je vas tu dosť tak možno mi bude vedieť niektorá poradiť.Pred mesiacom som nastúpila do práce.Zijem v hladovej doline na východe,kde si neje moc čo vyberať tak som musela vziať čo sa naskytlo.Je to robota vo vyrobe.Ide o to,že som absolútne znechutena.Robim na dve smeny a absolútne z dna nič nemám pretože ten čas po práci alebo pred pracou neskutočne rychlo ubehne.Som mlada čoskoro mam 22 rokov.Ani tie kolegyne niesu najpríjemnejšie.Ako to celé zvladnut keď momentálne nemam na vyber inu možnosť prace?
Chod robiť do zahraničia, naucis sa jazyk, zvýšiš tým svoju kvalifikáciu, našetrí si peniaze urob si kurz PC, alebo niečo iné a budeš mat sj iné možnosti vyberať si prácu
Vo veku 22 nás úplne Iné miznosti ako 35 ročná matka 2-3 deti
Pracuj a hľadaj ďalej aj ja to teraz tak robim
Vitaj v realite 🤣
Ak nemáš deti, presťahuj sa za prácou inde. Je to trochu desivé a nie tak úplne pohodlné riešenie, ale dá ti to do života najviac. Určite viac než makačka vo výrobe za pár šupiek.
S týmto rozumom v tvojom veku, už by ma nebolo na Slovensku.
Ďakujem za rady.Zacnem sa učiť jazyk a určite pôjdem preč.
Prepac, ja budem dost nerijemna, ale ja som si po precitani myslela, ze mas male deti a nevies, ako zvladat 2 zmeny popri nich. Mas 22, ziadne zavazky. Po praci, pred pracou cas rychlo ubehne. Prepac, ale zasmiala som sa. V kazdej praci ti cas pred nou a po nej rychlo ubehne. Ci v kancli, ci vo vyrobe, v hladovej doline alebo vo Svajciarsku. Treba si zvyknut a lepsie zorganizovat cas. Ak robis rannu a poobednu, tipujem, ze robis osmicky od 6-14 alebo 14-22. A to ako kolko casu potrebujes poobede? Vsak zo skoly sa chodi neskor.
@amelie2017 zo skoly sa chodi neskor, ale mas prazdniny a dost casto, nie 20 dni dovolenky. Pre skolaka ist do pracovneho "obehu" je neraz sok.
@zmrzlinka2021 tak 22 rocna asi neskoncila skolu teraz. Ak je z hladovej doliny, tipujem, ze bola dlhsie nezamestnana a zvykla si na volno cely den. Bohuziak, treba si zvyknut. Chapem, ze to nie je jednoduche, ale inak sa neda. A ano, isto sa lepsie pracuje za 2000 ako za 600, v dobrom kolektive ako v zlom, ale ten cas bude vsade rovnaky. Ja nechcem byt na autorku zla, ale bohuzial, ak si sa zrovna nenarodila rodicom milionarom alebo nevyhrala euromiliony, tak pracovat treba. Uz bude na jej sikovnosti do buducna, ci sa jej podadi zvysit si kvalifikaciu a najst lepsiu pracu
Zažila si "kultúrny šok" a takých ťa v živote ešte veľa čaká. Nástup do zamestnania je vždy náročný, zaradiť sa kolektívu, naučiť sa nové zručnosti a nakoniec zistíš, že celé dni robíš a výplatná páska vyzerá "diétne". Tak to býva. Neboj, zvládneš to a možno táto skúsenosť ťa namotivuje na iné ciele - zvýšenie kvalifikácie a vyhliadky na lepšie ohodnotenu prácu.
22 rokov, bezdetna, v hladovej doline a ides sa teraz ucit jazyk? a doteraz si kde bola? vitaj v pracovnom zivote
Nastupila som ako 19rocna, doma maly syn, ja denne a nocne 12hod, kolektiv si na mne veeelmi zgustol, bola som najmladsia oni nad 40+. Vydrzala som 4roky, praca super, ale psychicky ma velmi deptali ,uz som bola kost a koža co som stale v strese bola. Nakoniec sa uvolnilo v inom meste v tej istej firme a vyssi post, novy kolektiv uplne uzasny, prijali ma hned medzi seba, nikdy som sa tam necitila zle ani nestastna . Som s nimi 10rokov, a milujem to miesto najma kvoli nim.Ty mas este moznosti mnohooo, vies to zmenit pomerne rychlo. V nasej rodine dvaja odisli aj bez jazyka, naucili sa "za jazdy" plus kurz priamo v inej krajine . A vlastne na zaciatok skus aj cesko, tam ta nebude brzdit jazyk. Drzim palce
To je dobre ze si sa dala na pracu aj ked to nie je idealna praca. Jednak ziskavas cennu prax pre svoje resume a jednak sa dostavas do reality zivota. Tym nemyslim ze sa mas prisposobit a prestat stazovat. Myslim tym ze si zistila co ti vadi a odteraz si budes hladat pracu, ktora nie je na smeny. Ja velmi rada rano spim a tak mne vyhovovala praca co zacina neskor aj ked to znamena ze pridem domov vecer a nic sa uz nestiha. Ty zda sa mas rada klasiku 8:00 - 16:00.
Nateraz pekne vydrz tam kde si a popri tom si hadaj inu pracu. Ak nie tam kde zijes, chod prec, chod do krajskeho mesta, chod do Bratilsavy, Chod do Ciech. Tam nepotrebujes jazyk.
A to ešte nemáš 3 zmeny, veru vitaj v pracovnom svete...každopadne, iste by pomohlo v 22 isť von do sveta, naučiť sa jazyk, zarobiť si, ale to zaleži od človeka, niekto to nedá, ani ja som to v 22 nedal, ale našťastie som sa dobre tu na Svk zariadil. Držím palce.
Vitaj medzi pracujucim ludom 😀 - takto funguje 95 % pracujucich ludi.
A teraz druha stranka - ak ta praca nebavi, nenaplna a zarobis slabo, zdvihni sa a odid inde. Najdi si pracu, kde budes spokojna.
Mas 22, nie 52, cely zivot pred sebou, milion moznosti.