Ako zvládnuť nástup do práce v dvoch rokoch?

samulko1
10. aug 2011

Ahojte mamičky musím nastúpiť od novembra do práce a dcéra bude mať v decembri 2 roky, som z toho dosť smutná a neviem ako to budeme zvládať.o dcéru sa bude starať mužova mama u nás doma..poradťe mi dáke typy ako to zvládnuť a prípadne napíšte skúsenosti s vaším nástupom do práce skôr ako dieťa dovŕšilo 3 roky..ďakujem

kvojtanikova
10. aug 2011

@samulko1 Podla mna vobec nemusis byt smutna, o dcerku bude ako pises dobre postarane, a pokial mas taku pracu ze ked ju skoncis, mas pokoj (t.j. ze si nemusis nosit pracu aj domov), uvidis s akou velkou radostou sa budes dcerke venovat po navrate domov. Zoberies ju na sankovacku, pohras sa s nou, ona ti porozprava ako bolo doma, a mozete sa dohodnut aj tak, ze jej vzdy v urceny cas z roboty zavolas (ak ti to v praci dovolia). Vysvetlis jej ze zakazdym sa vratis, ze nejdes prec aj na noc, a ze babicka s nou zatial bude a bude ju strazit. Mozes jej vzdy z prace priniest drobne prekvapenie (cukrik, obrazok na vyfarbenie, ..atd.) alebo jej dat velku pusu, ked prides. Drzim palce a neboj, urcite to zvladnes.

samulko1
autor
10. aug 2011

@kvojtanikova ďakujem za povzbudenie, no ja nemám klasickú pracovnú dobu ale dlhý krátky týždeň to znamená že robím 12 hodinové smeny a domov budem chodiť až večer o pol desiatej a na druhý deň mám voľno, manžel pracuje do 16 takže potom preberie službu on..dcérka nemá problém keď na chvíľku zmiznem ale neviem si predstaviť keď ma celý víkend neuvidí..

kvojtanikova
10. aug 2011

myslim ze sa aj tak nemusis stresovat, lebo cim viac sa budes trapit ty, tym viac sa bude trapit tvoje dieta. Ja som do roboty isla dobrovolne ked mal maly 17 mesiacov, hoci som nemusela, no viem ze kazdy je iny a ty ides do roboty zrejme len preto, lebo ta donutili okolnosti, radsej by si ostala s dcerkou a venovala si sa jej. Podla mna mas velke stastie ze bude mala s babickou, teda osobou ktoru pozna, a ked ty budes dlho v praci, pride jej ocko a bude sa jej venovat. No a ked pises ze mas potom volne dni, tak si "vikend" urobite s dcerkou vtedy. Urcite vam to obcas vyjde spolu aj s otcom, takze budete vsetci traja, a ked tebe volno vyjde cez pracovny tyzden, uzijete si nasledujuci den spolu s malou same takymi typickymi babskymi vecami. (mozete sa hrat na modnu prehliadku, vystrihovat si, modelovat z plasteliny...pisem take veci, lebo napriklad moj stary by toto v zivote nerobil s nasimi detmi, on je skor na take akcnejsie veci ako je sankovacka, bicykel..atd.) Verim ze tvoja dcerka to v pohode zvladne.A ty samozrejme tiez, aj ked urcite budes po pracovnom dni unavena a v ten volny den by si chcela najradsej spat a nic nerobit a nie naplno sa venovat dcerke, no ale casom to prekonas, aj ona casom trosku vyrastie a bude sa vediet aspon chvilu pohrat aj sama, pripadne si pozriet rozpravku. Z vlastnej skusenosti viem ze ja som sa "dopovala" vitaminmi a obcas tabletkami na energiu, ale myslim si ze to stalo za to. Syn ma uz teraz skoro 5 rokov, v skolke je "ako doma", teraz uz ide do poslednej triedy a o rok nastupi do skoly. Stale sa lubime ako predtym, vobec nemam pocit ze by o nieco prisiel tym ze som od neho tak skoro "odisla", rad sa pomojka a ma dobre vztahy aj so sestrickou.
@samulko1

samulko1
autor
10. aug 2011

@kvojtanikova ďakujem pekne si to napísala, a ty si hneď nastúpila na plný úväzok?

samulko1
autor
10. aug 2011

@kvojtanikova a ano ja musím nastúpiť do práce žial je taká situácia

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
samulko1
autor
10. aug 2011

@fidka79 no to som rada že nie som sama čo nemá klasickú pracovnú dobu 🙂 tiež mi to bude vychádzať cca 3 krát za týždeň.. a s kým si mala malého počas tvojej práce?

kvojtanikova
10. aug 2011

@samulko1 ja som nastupila do roboty na 2 dni v tyzdni, ale maly siel do jasiel po dvoch tyzdnoch uz na cely tyzden, ci som bola doma alebo nie. Ja mam aj zivnost a vtedy som mala vela zakaziek, takze som si aspon pocas dna stihla porobit co mi bolo treba a o 15tej som po neho isla do jasli. Niektori na mna pozerali ze "som doma" a moje dieta je v jasliach ale ja som sa o to nestarala. Predtym som sa cez den venovala malemu a po nociach robila preklady a uz som bola taka unavena a znicena z takeho zivota ze toto mi vyhovovalo ovela viac. Po tej 15:00 som sa uz naplno venovala malemu a bol stastny on aj ja.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz