Ako zvládnuť nástup do práce po RD?

21. máj 2020

Ahojte zienky, velmi by ma potešili nejake vase skusenosti, pripadne rady, ako zvladnut nastup do prace po RD.
Od juna nastupujem do novej prace, muz pojde so synom este na pol roka na MD. Praca sa mi naskytla úplne nahodne, tesim sa ale aj sa zároveň bojim ako to zvladnem. Som rada, ze pocas skusobnej doby bude so synom muz doma a tak ja nemusim vymeskavat ale mozem sa plne sustredit na zaucanie. A potom od septembra ked pojde do skolky a ak by aj ochorel, stale bude muz k dispozicii, do konca novembra az kym mu neskončí MD.
Práca nie je fyzicky narocna, jedna sa o asistentku v kancelarii. V podstate nebudem mat ani ziadnych kolegov, sef je stale v terene. Prve 3 mesiace ma bude zaucat pani, ktoru mam vystriedat a potom uz budem v kancli sama. Aj tak mam obavy ako si znova zvyknem na ten pracovny kolotoc, na vstavanie, na nove informacie na to ze uz nebudem mat rano tu pohodu co sme so synom mavali. Co vam pomohlo opat zvyknut si, bojim sa ze poobede uz nebudem mat ziadnu energiu na syna a domace povinnosti, ze sa budem citit unavena.
Dakujem

eliska13
21. máj 2020

Máš len dopredu obavy zo zmeny som taká istá😊ber to tak, že budeš sama žiadny zlý kolektív, nepríjemná kolegyňa, muž Ta zastúpi máš v ňom oporu a unavená budeš je to zmena zvykneš si časom...

mondolina
21. máj 2020

Máš úplne ideálne podmienky na prácu.
Pohodu budeš mať v sobotu a nedeľu.

autor
21. máj 2020

@eliska13 ano velmi ma tesi, ze budem sama, pred MD som pracovala 8 rokov v cisto zenskom kolektive a domov som chodila ako vygrcany rezanec

ivkazba
21. máj 2020

Nemysli negatívne. Negatívne myšlienky neprinášajú nič pozitívne. Ja som raz prijala do práce do svojho tímu (banková pobočka) ženu po 8-ročnej RD so 4 deťmi, z toho najmladší mal 2 roky. Nastupovala do práce 2. septembra a malý vtedy začal aj chodiť do škôlky. Takže mala obavy a trochu aj ja, ale išla som do toho, lebo sa mi proste páčila. A zvládla to úplne skvelo, muž aj svokra jej pomohli, z práce nevymeškávala, zaučila sa rýchlo, za rok bola riaditeľkou pobočky a plnila si aj svoje ambície, ktoré môže mať aj žena - matka. Držím ti palce, všetko nech je v poriadku a nech ťa to baví.

liz_lemon
21. máj 2020

ja som isla skoro po 6 rokoch, a na uplne ine miesto, cca 30 ludi v open space, a uplna pohoda, po par dnoch som uz ani nevedela, ze som bola tak vela rokov doma

daganov
21. máj 2020

je to veľká zmena, ale máš úplne ideálne podmienky, nemusíš stresovať, či syn o tri dni neochorie a kto s ním zostane doma, nemáš ďalšie deti, s ktorými je treba písať úlohy, práca vyzerá super, tak nech sa to v nej darí.

catherine1989
21. máj 2020

Ahoj, nás čaká rovnaká situácia od septembra. Manžel na MD a ja späť do práce. Mám z toho tiež dosť veľký stres, ani nie kvôli malému, veď ten bude mať stále rovnaký komfort, ale kvôli sebe, či to zvládnem. M totiž pocit, že som doma dosť zlenivela 🙈🙈🙈 môžem sa este jedno spýtať? Manžel bude doma na MD a zároveň syn v škôlke? To sa dá? My to práve teraz riešime, či si dať prihlášku do škôlky (ale až od januára, syn mal len teraz 2roky) a nám bolo povedané, že nemôže byť zároveň na MD aj syn v škôlke

iloveme
8. feb 2022

@catherine1989 tak baby,ako ste zvladli nastup do prace? Mna to tiez caka a stresujem 🥴