Ako zvládate nočné zmeny?

valentina225
15. okt 2024

Žienky, ako zvládate prácu na zmeny (denné/nočné)? Pozorujete na sebe negatívne zmeny? Už som tu zakladala diskusiu ohľadne toho, že mám PCOS, nepravidelný cyklus, enormné padanie vlasov, a teraz mám nastúpiť do práce s nočnými zmenami. Moja doktorka vraví, že je to ok, ale ja sa bojím, že telu ešte viac uškodím, a budem mať hormóny ešte viac rozhádzané? Budem vďačná, ak mi zareaguje nejaká žienka, čo robí nočné. Ďakujem pekne.

doriiis
15. okt 2024

Toto je veľmi individuálne.Zalezi od človeka,povahy práce,dĺžky práce a od možností oddychu medzi zmenami ak je tých nočných viac

vero_nika28
15. okt 2024

Ja tiež nastupujem na nočné smeny do nemocnice a obávam sa toho ako si pretočím režim, keďže o 21:00 už spím a o 5:00 som už hore sama bez budíka a dlhšie ako do 21:00 nevydržím byť hore ani na svadbe 🫣🫣 má niekto nejakú radu ako si čo najskôr zvyknúť?

valentina225
autor
15. okt 2024

@vero_nika28 tiež som zvyknutá tak chodiť spať, a teraz mám pracovať do 7 rána 😕

stanulienkat
15. okt 2024

Zvládala som to úplne v pohode. Ani nepoznám kolegyne, ktoré by mali nejaké zdravotné ťažkosti z toho. Je pravda, že vtedy sme boli mlade. Ja osobne som veľmi rada robila nočné služby, pretože som si hocikedy cez deň mohla povybavovať, čo som chcela. Malo to aj vyhody.

zobaka
15. okt 2024

zalezi ci si denny, alebo nocny typ, mne praca v noci vyhovovala viac ako cez den, ale len ked bolo ticho, ze susedia neprerabali a netrieskali s niecim, ak sa dokazes cez den vyspat da sa

vero_nika28
15. okt 2024

@valentina225 čaká ma to isté od 19:00 do 7:00 a 24ky služby, vôbec si to neviem predstaviť, že mám byť 24 hodin "hore" v pohotovosti.

dagmar2000
15. okt 2024

Je to strasne individualne a zalezi aky typ prace robis. Ja som pred par rokmi sla na brigadu pracovat do tovarne (stala som pri pase a nakladala bednicky salatmi a pod), nebola to nejako narocna praca na vykon, normalne som sa popri tom stravovala, dodrziavala pitny rezim a pod.. ale mali sme aj nocne aj denne a tie nocne boli pre mna extremny boj.
Raz som tam skoro odpadla, raz mi tiez nebolo moc dobre, inokedy som to dala ale neuzivala som si to velmi. Potom mi to davalo dost zabrat na psychiku, bolo to v zahranici, nikoho som tam ani nepoznala.. Nastastie to boli len nejake 2 mesiace, uz nikdy by som taketo zazit nechcela. Ale ako vravim, zalezi co robis a ako rychlo si na to vies zvyknut.

simonka1304
15. okt 2024

@valentina225 ja som robila 6 rokov nočné a uz nikdy viac.. ťažko som ich znášala 🫣