Ako zohnať prácu v zahraničí?

marina24
13. mar 2015

ahojte,
rada by som si dala trošku pauzu od školy,na rok,a šla do zahraničia pracovať ku moru,aj kvoli zdravotným problémom,ten vzduch mi tam robí dobre,a vôbec,mam na to zameranie na vysokej škole,mam aj kurz sprievodcu CR,a podobne,ovládam plynule anglinu,franinu,nemčinu,ale neviem sa dopátrať k nejakyym soliídnym ponukam práce,šla by som trebars aj na par mesiacov,je jedno kedy..neviete o niečom?
ale zhánam také pracovne prilezitosti ako napriklad..recepčná,alebo hosteska,alebo delegátka,alebo predajkyna zájazdov a vyletov v CK,niečo v tomto smere,nie veci tytpu chyžná,barmanka,časníčka,na to talent nemám 🙂)))

dakujem vopred za každé info

oladuna
13. mar 2015

@marina24 je velmi d9bre ze ovladas jazyky.musis vycestovat tam kde si chces najst pracu a zacat roznasat CV-čka.inak si nic solidne asi nenajdes.cez agenturu asi sotva.len by som ti chcela este pripomenut ze ak si cudzinec v krajine tak velmi tazko si najdes taku poziciu ako opisujes bez ziadnej znalosti/skusenosti v tej istej pozicii.kazdemu je jedno co si vystudovala, ide o znalosti.napr.ako recepcna...v hoteli? Musis poznat to mesto alwbo oblast v ktorej pracujes, poznat ich pocitacovy system aby si bola za 2-3 dni schopna sama pracovat lebo tam ta nikto nebude vodit za ruku. Predajkyna zajazdov je pozicia z ktorej ludi momentslne dost prepustaju lebo vsetci si zacibaju rezervovat zajazdy na internete.
Hosteska - tam musis byt pritomna na interview aby ta videli.ide o vyzor, delegatka...hm...co je to za poziciu?to neviem 🙂
Zelam ti vela stastia

oladuna
13. mar 2015

Takze to je delegat...hmmm...sezonna praca...ahaaaaa 🙂

marina24
autor
13. mar 2015

@teki1 tam som si práve včera podala CV 🙂ale dakujem .
skôr som myslela niečo,či nemáte skúsenosti,ja napríklad,som minuly rok na dovči strerla jedny češky,čo robili v gréckej CK a predávali výlety po ostrove 🙂a voli tam pol roka..a bolo to super a vraj cez agenturu sa tam dostali 🙂niečo také by som veľmi chcela,ak by sa dalo

vroni
13. mar 2015

Posli CV velkym touroperatorom (nie je ich tak vela), delegatov a animatorov nemaju nikdy dost (nikto to nechce robit, je to mizerne platene a robota riadne o hubu)
Recepcne a hostesky su vacsinou zamestnankynami hotelov, byvaju miestne so znalostou jazykov, tam sance az tak ruzovo nevidim, s vynimkou hotelovych sieti by si musela komunikovat s kazdym hotelom zvlast a ked nie si priamo na mieste, tak to vyzera bledo.
Kombinacia AJ, NJ, FJ je dost blba, Nemcov a Anglanov su sice plne hotely, ale chyba ti jazyk destinacie (spanielcina, taliancina a pod. Do Nemecka, UK a Francuzska zasa tolko pausalnych turistov nechodi), mohla by si skusit exotiku (Reunion, ABC ostrovy a tak), na prvy sup dost krute, ale zase odvaznemu stastie praje...

marina24
autor
14. mar 2015

@vroni ty si ma teda potešila ....veľkým cestovkam ?a to mam len tak poslať,ze tu mate moje cvčko ?:/no asi nie ....
a tie jazyky aj ,nj,a fj som sa naučila na škole,iné neboli k dispo,tak bohužial...ja za to nemozem
a zase nemyslím si,že by to bolo az tak hrozne platena práca, delegátky v destinácii 🙂 aspon tam ma ččlovek ine prostredie,more,vypadne odtialto,obrovske vyhody a najmapokoj a odide z tejto krajiny,co najdalej ..dobre,nebudem zarabat 2000 euro,ale 1000 euro som počula,že sa pohybuje plat v pohode

sunshineka
14. mar 2015

@marina24 posli CV do cestoviek aj so ziadostou a motivacnym listom.treba posielat a skusat stastie.mohla by si robit aj animatorku aj tam sa da pekne zarobit

marina24
autor
14. mar 2015

@sunshineka viem,ale anmatorku nechcem robiť,to nie je vhodné pre moju povahu,taka práca,nie som taka blazniva a neviem robiť s deťmi,a ani nechcem 🙂
ale dakujem

skôr som sa chcela oinformovať ,či neviete o niečom,nejakej cestovke,agenture ?co to ma na starosti ?trebars aj česká

sunshineka
14. mar 2015

@marina24 skor by som ti odporucila,kedze ovladas jazyk a nemas problem sa dohovorit,vybrat agenturu priamo v krajine,meste kam chces ist.mas nieco vysnivane?niekedy musis aj trosku upustit zo svojich kriterii,ked sa niekam chces dostat.ak dlhsie nenajdes pracu,tak zober aj "podradnejsiu" a ked uz tam budes mozes hladat svoju vysnivanu pracu.vela ludi sa tak vypracovalo.skoda,ze si si nevypytala kontakt na tie cesky,co si stretla.pripadne sleduj zahranicne fora alebo fora,kde su slovaci v zahranici.tu na koniku sa vela informacii neodzvies 😀 akurat tak,ze si blba,ze si sa ucila LEN tri svetove jazyky 😀 a podobne

vroni
14. mar 2015

@marina24, nie cestovkam!!!! Touroperatorom! Cestovka byva skor vynimocne aj organizatorom zajazdu a teda ani nema dovod zabezpecovat delegata. Delegat zaraba podla krajiny a uspesnosti, ale platy zacinaju kdesi od 600 € a to poznam platy nemeckych touroperatorov, nie slovenskych. Ja ti rozumiem, ze prave tieto jazyky si mala moznost sa naucit, lenze to bude pripadnemu zamestnavatelovi srdecne fuk, prenho je podstatny jazyk turistov + jazyk destinacie, zvysok ho prudko nezaujima. Nechcem ta odradzat, urcite vyskusaj, len ti vravim svije skusenosti, bola som vyse 15 rokov cinna v tejto brandzi (nie ako delegat, tych som len testovala 😉)

marina24
autor
14. mar 2015

@sunshineka dakujem :D však som už som mala možnosť zistiť,,
no mojím snom je robiť pri mori v cestovke 🙂 ako som tam videla tie češky,tak ..🙂 som si povedala,že toto chcem robiť ,aspon na pol roka aa je mi jedno,že to je zle platene

oladuna
15. mar 2015

@marina24 ja pracujem priamo v Londyne v hoteli a teda naozaj ak chces pracu ako recepcna tak treba vycestovat na niesto tvojho zaujmu a rozdavat CV.musis byt schopna tam prist osobne na interview.nikto ta nezamestna podla toho co mas napisane v zivotopise.vacsibou musis prist na 2-3dni na skudobnu dobu aby videli ci si schopna na tu poziciu.taktiez, musis naozaj ovladat jazyk krajiny pretoze je jedna vec studovat jazyk a je druha vec porozumiet dialektu. Ak hladas sezonnu pracu tak preco neskusis pracu na lodi? Su rozne zajazdove lode hlavne kanarske ostrovy a karibik.tam si uzijes mora a vzduchu.kamoska pracuje na Disney lodi.plava to medzi floridou a karibikom.

marina24
autor
15. mar 2015

@oladuna na lodi nie,mám morskú chorobu,vraciam hned ked na nu vstupim🙂) preto chcem na pevnine robiť,a najmä nie v hoteli,ale v cestovke..je pecka,kebyže by som im tam bola rozdala cvčka,kde som bola v grécku,ked sa mi tam páčilo,ale nemala som ich tam,a vôbec mala som vtedy hlavu inde,ciže nanič ,nemyslela som na to,bola som ešte neskusena a mladá,ale teraz by som to chcela skúsiť,ale ako ..:/

lienka96270
8. apr 2015

Ahojte priatel by chcel ist pracovat do zahranicia..najlepsie rakusko nechce ist dalej od rodiny..mate nieoto skusenost osobne alebo poznate agenturu alebo konkretneho cloveka cez ktoreho by sa dalo nieco vybavit?vopred dakujem