Ako žiadať o voľno týždeň po nástupe do zamestnania?

kujiv6tdi
8. máj 2013

Ahojte,
momentálne som študentom posledného Ing. ročníka. Od 1.6. mám nastúpiť do zamestnania, avšak hneď 14-teho mám promócie. Taktiež pár dní pred tým bude nácvik na promócie. Ako teda vybaviť voľno v práci, keď sotva tačnem pracovať a už potrebujem dva dni voľna? :D

zivika
8. máj 2013

@kujiv6tdi tu nie je vela moznosti 🙂 najlepsie bude ist za zamestnavatelom a povedat mu o co ide...no a bud ti dovolenku podpise, alebo nie...

kujiv6tdi
autor
8. máj 2013

no ale na začiatku asi nemm na žiadnu dovolenku nárok. Alebo ako to je. A nejaké neplatené voľno alebo čo.... Neviem vôbec sa do toho nevyznám

zivika
8. máj 2013

@kujiv6tdi narok na dovolenku mas a existuje aj neplatene volno...ale este raz, vsetko je o komunikacii s vedenim, nemas sa coho bat, jednoducho chod za sefom a dohodni sa s nim, ved ta nepokuse 🙂

adrioska
8. máj 2013

@kujiv6tdi no, ak dobre viem, tak narok na dovolenku este nebudes mat, ale neplatene volno by ti mohol podpisat...len treba riadne dopredu mu povedat, ze co a ako...mal by to pochopit

sissy27
8. máj 2013

@zivika @kujiv6tdi nárok na dovolenku má až po 22 odpracovaných dňoch a to na 1a 1/4 dňa dovolenky... samozrejme, či pracuješ vo firme týždeň alebo 10 rokov, vždy je na nadriadenom, či ti voľno schváli alebo nie, takže aj v tomto prípade bude najlepšie ísť priamo za ním a dohodnúť sa, ideálne mu hneď aj navrhnúť, že si to odpracuješ v nadčasoch, aby videl, že máš snahu... ak je čo len trochu normálny, tak to isto pochopí a vyjde ti v ústrety 🙂
krajným riešením by bolo hodiť sa na maródku, ale tak asi sám uznáš, že to nie je úplne správne, zvlášť ak ideš na takú verejnú akciu, nikdy nevieš, kto ťa tam uvidí... zákon schválnosti - šéfova neter bude mať promócie v rovnaký deň na rovnakom mieste a stretnete sa tam 😅

kujiv6tdi
autor
9. máj 2013

Tak ja dúfam, že to pochopia a rozumne sa to vyrieši.