Ahojte, chcem sa opýtať ako pedagogického asistenta zamestnávame učiteľku VŠ II. stupeň predškolská a elementárna pedagogika s I. atestácia, ktorá jej platí ak vyučuje výchovy. Adaptačné už absolvovala. Zaradíme ju do 6 triedy?
@marusenok Ad 1 - pracovnú napln má spracovať riaditeľ, Ad 2- ja by som požadované vzdelanie nedávala. Tu sa bavíme o minimálnom kvalifikačnom predpoklade. No podľa novej vyhlášky v podstate aj nekvalifikovaný pokial si vzdelanie doplní do termínu uvedeného v PZ sa pre mzdové potreby chápe ako kvalifikovaný. Nekomplikujte si zbytočne život, keď nemusite
@veonka pokiaľ je zo Tvoje prvé zamestnanie, predpokladám, že sú začínajúci PZ. Teda budeš mať 5.PT, čo je v hrubom cca 1038,50€. K tomu Ti zo zákona patrí 6% príplatok začínajúceho. Keď ukončia adaptačné, budeš samostatný PZ, patrí Ti 6.PT, ale už bez nároku na príplatok, čo je cca 1161,50€. Bavíme sa o hrubom…teda dekretovany plat.
@palicka ja som si myslela ze som to pisala ze som robila asistentku..preto som aj reagovala na otázku..ano, uplne som zmenila poziciu pred rokom, zo dna na den - mala som šťastie, ze sa uvolnilo miesto a plat mam tvrdo oddrety..cely zivot som na tom pracovala, vzdelavala sa, aj platila za vzdelávania a az teraz úročím😉
@veonka su teraz zmeny v zakone..mozno uz aj 1.atestaciu uznaju asistentovi..ale v tvojom pripade ty musis vediet ci sa ti uz ratala ped.prax..ked si odisla z VS tak ti dali papiere nie? Ak ti to zarataju, a nemusis mat uz adaptacne tak ti uznaju aj tu 1.atest.ak sa to uz da..nemam to nastudovane len som o tom pocula..uprimne..nechapem co ta vedie k tomu ist v kariere takto dolu..ved platove tarify VS ucitelov su niekde inde😉
@palicka cez ine kategorie to ide..napr. cez 2.atest.v jednej ti uznaju 1.atest. v druhej kategorii...napr.ako ucitelka s 2.atest. som vychovavatelka s 1.atest....neviem ako je to teraz u asistentiek..to je novinka..uznavat atestaciu u asistentiek..ale napr.aj profesijny rozvoj mi pri asistentke platil rovnako ako aj ked som ucila
@veonka ja som bola tiez cez tento projekt..ti maju aspon 100 % uvazky..je tam robota navyse pre zamestnavatela..vsetko vykazovat..pisali sme stvrtrocne spravy pre Nivam..ziadne odmeny a napr.mi neschvalili ani vzdelavanie..ja som si uz vtedy zacala specialnu pedagogiku studovat a pani Ing. z Nivamu ze oni mi to neschvaluju ze sa nemam co dalej vzdelavat..zbytocne som vysvetlovala ze ja sama mozem vzdelavat asistentky s mojou odbornostou..skratka zablokovali absolutne dalsi karierny rast..no.hnus.nasa riaditelka ze ona to respektuje lebo Nivam nas plati..odmeny 0 euro a pod...som rada ze tam uz nie som..ak sa ti da..zvazuj ine moznosti..neviem kolko mas rokov..
@marusenok áno, u asistenta je to strop