Ahojte..začnem hneď zhurta. Ja a môj manžel už nevieme vydržať napätie, ktoré koluje u nás v rodine. My máme úžasný vzťah ale čo sa týka ďalších členov je to veľmi zlé. Chceme uniknúť a najlepšie čo najďalej, do iného štátu. Proste začať od začiatku nový život. No ako na to? Pozisťovať nejaké agentúry? Zoberú aj mladých manželov? Ak máte nejaké typy tak si ich rada prečítam.
Skúste nejaké pracovné agentúry, ktoré ponúkajú prácu v zahraničí. Viac poradiť neviem, lebo som to nikdy neriešila.
ja tiež chcem odísť do zahraničia, ale neviem kde začať... dufam, že napíše niekto skúsený, kde a ako začínal
Kde zacat? Najst si job a potom byvanie a este predtym sa informovat ako sa zije tam kde chcem ist+ovladat rec😉
@xxixinka V prvom rade ja by som urcite nesla zit do krajiny ktorej rec neovladam. A dalej co sa tyka EU, tak tam odpadavaju extra vybavovania co sa tyka viz, tak na zaciatok by to bolo urcite jednoduchsie.
@xxixinka v prvom rade by bolo dobre vediet rec krajiny kam idete. Potom si rozmyslite, co mozete ponuknut, mate take vzdelanie, ci skusenosti, ktore mozu byt zaujimave, alebo viete ponuknut len ruky a silu, lebo v takom pripade budete tvrdo makat za malo penazi. Ani v zahranici nie je vsetko ruzove ako to vyzera, musis tvrdo makat a nemas pri sebe nikoho na koho sa mozes spolahnut, kto ta podrzi, ci pomoze, ked len deti postrazit a podobne...
@xxixinka Podla mna je super, ze chcete vyskusat zahranicie. Ale ta motivacia je zvlastna. Vzdy bude niekto, kto ta dokaze znechutit, urobit napatie a podobne. Neda sa utiect pred celym svetom. Myslis, ze ked budete zit v zahranici, tak to bude bez napatia? V cudzej krajine s cudzim jazykom, kulturou a ludmi, ktori na pristahovalcov pozeraju cez prsty? (Taka je kazda krajina zo zaciatku)
Inak suhlasim s predchadzajucimi prispevkami - vediet jazyk a najst si pracu je zaklad. Praca sa da najst aj zo Slovenska, treba si vygooglit portaly ako je profesia na Slovensku v krajine, do ktorej chcete ist, zaslat zivotopisy a cakat. Dnes uz sa daju spravit interview aj cez telefon alebo cez net. Pomoze mat napr. profil na linkedin. Ak nemate nejake odbornejsie vedomosti, potom vam asi ostane len nejaka agentura, ale treba ratat s tym, ze to bude za malo penazi vela prace. Ale na rozbeh a kym nemate deti, preco nie?
Len nie Francúzko. Ale Kanada je zaujímavá, a Austrália. Ak niečo bližšie tak potom Švajčiarsko. Len chce to vedieť cudzí jazyk.
Chodte do krajiny, ktorej rec aspon trochu ovladate. Minule sme boli v kaviarni a casnik mi nerozumel, co je to fruit tea a celkovo mal slabucku anglictinu. Nakolko bol ale velmi mily a sikovny tak nemal si problem oracu najst.
Treba si zvazit, aku pracu chcete v zahranici vykonavat, ak nemate vzdelanie, ste ochotni tam stydivat, alebo chcete len makat?
Ja som isla cez agenturu, ale ja som zo zdravotnictva, nas bude vzdy treba.
@nikuska744 vidim ze mas male dieta a druhe cakate. Pre teba teraz vobec nie je idealne niekam chodit, v zahranici nemozes byt doma s dietatom 3 roky, resp mozes ale nikto ti nic neda, ani halier, ale platit vsetko musis. A jasle su drahe, u nas okolo 500-800 eur na kazde dieta. Ak si myslis ze zvladnes vsetko doma sama, posli manzela, nech zacne, pripravi podmienky a pridete za nim. Ty sa mozes zatial ucit jazyk, vo vlastnom zaujme, lebo ked nebudete vediet hovorit, vsade vas oklamu a okradnu, nevyplatia..... Ale poviem ti, bude to tazke, pustite sa do toho len ak ste silne povahy a ak ste si isti jeden druhym, aby to nakoniec neviedlo k rozbitiu vztahu.
@henikav ja som bola v Anglicku 2 roky, vyštudovala som na SVK anglický jazyk, áno mám malé dieťa, druhé čakám....takže určite nechcem najbližší rok nikam chodiť. Ale na SVK sú tak úbohé podmienky, hlavne na východe. Chcela som dať dieťa na tenisový krúžok-nie je tu, chcela som ho dať na plávanie - nie je tu. Viem ako to chodí v zahraničí, asi preto ma tam tak ťahá
@nikuska744 chapem tvoje rozhorcenie.Tiez nas to laka odist.Nie teraz,mozno neskor ked bude mala vacsia.Uvidime ako sa situacia vyvinie,ak by sme sli tak len v ramci EU.Ved sa uvidi.
v prvom rade zacnice s recou .. bez jazyka to bude vsade tazke.. az budete mat zaklady najdite si miesto am aspon priblizne chcete ist a pozistujte ako je to tam nielen s pracou ale celkovo aky je tam zivot.. na fb su rozne skupiny cechoslovakov z roznych oblasti mnohy radi pomozu poradia.. a najvatsi zaklad su financie.. treba vam kapital kedze nie kazdy den je ruzovy treba zaplatit depozit za byvanie daco kym pride prva praca prva vyplata ... moze sa stat ze nie obaja budete robit spolocne .. pride ponorkova choroba a hadky plus ine prostredie... a hlavne zlozit ruzove okuliare a nemysliet si ze v zahranici padaju pecene holuby z neba a vsetko je tu super... kazdy stat ma neake proti a najvatsie zlo je to nech sa snazis akokolvek vzdy budes len imigrant ...
@nikuska744 ano, chapem ta, ale teda ak si uz bola v anglicku, poznas situaciu. Ano v zahranici je viac moznosti, ale casto su pristupne (financne) len domacim, alebo ludom ktori sa uz uchytili, maju pracu, byvanie a uz su zabehnuti. Ludia co prave prisli su radi ked si zabezpecia to najhlavnejsie, strechu nad hlavou a jedlo. V zahranici zistis ze ani take bezne veci ako ustredne kurenie a tepla voda nie su samozrejmostou. No a preto som ti to pisala, ze da sa ak chces, ale s dvoma malinkymi detmi je to ovela tazsie Ked sa uz raz chytite, potom to uz bude dobre, ale to moze trvat roky, mozno aj 10 a viac kym sa vymakate na uroven domacich. Cudzinec aby sa dostal na ich uroven musi makat ovela tvrdsie a aj tak sa bude cely zivot stretavat s predsudkami, sme pre nich len ludia z vychodneho bloku. Az ked sa niekam vypracujete Vas zacnu respektovat. Presla som tym tak viem, v zaciatkoch som makala 7 dni v tyzdni od rana do vecera a mala som co robit aby som sa dostala niekam. S detmi si to neviem predstavit. Ale zas ja som tu bola v zaciatkoch sama. Manzel prisiel za mnou, jemu sa uz zacinalo lepsie, ked prisiel uz nemusel riesit, kde bude byvat, co bude jest, ako a kde sa co vybavuje, uz tu mal zazemie. A deti prisli uz do vybudovaneho. Preto som myslela na to, nech ide najprv manzel a pridete za nim. A moja rada, zas nie velmi neskoro pridte za nim, ale hned ako sa bude dat. Drzim palce, nech Vam to vyjde
@henikav Vidis tak ja mam celkom ine skusenosti. Zalezi od vzdelania ake clovek ma a od toho odvyjajuceho sa prijmu. Uz vobec sa nevnimam ako ,,clovek z vychodneho bloku,,. Ja som sa velakrat stahovala a dnes uz je ten svet taky premiesany, ze vobec toto takto nevnimam.
@xxixinka no treba si uvedomit, ze ona je to dost narocne a ked ste uz vo teraz vycerpani, skusila by som tuto zmenu v ramci Slovenska a zahranicie odlozit na cas, ked tieto negativne emocie vyprsia. Myslim, ze kludne najprv zacnite zmenou mesta, kraja. Ked robis taketo dolezite rozhodnutia, chce to chladnu hlavu, aby ste ste nenarobili viacero chyb alebo chyby, ktore sa uz nedaju zmenit.
Skuste sa odstahovat z ich blizkosti, verim, ze i tato zmena pomoze k lepsiemu.
@slnecnica174 o tom som pisala v predchadzajucom prispevku, ze zalezi na tom co vedia ponuknut ohladne vzdelania a jazyka. ak iba ochotu a dve ruky tak vela stastia. Mimochodom v niektorych odvetviach maju dost vlastnych odbornikov. Samozrejme ze ked prides na istu vysoku funkciu, ze zapadas medzi uplne inych ludi. Ale vtedy vacsinou neriesis ze kam by som mohla ist a co tak asi robit
Dakujem dievcata za rady..co sa tyka ine mesto na slovensku..to nie..zvlast ked hlavne rodicia najradsej cestuju po slovensku ale do zahranicia by tak skoro neprisli..samozrejme je mi jasne ze jazyk a vzdelanie je zaklad no skor ma zaujima ako na to..najst si pracu..ved ano ale sotva ju najdem v ten den ako niekde pricestujem a byvanie detto..treba mat plan a ten neviem ako riesit
@xxixinka Hladaj pracu cez net. Da sa hladat aj na mieste, tak ako pises, ked niekde pricestujes, ale musis mat samozrejme financie na preklenutie obdobia, ked budes bez prace.
@xxixinka https://dennikn.sk/293437/kanada-prijme-imigran...