Ako začať, keď chcem predávať obrazy?

8. okt 2024

Ahojte, chcela by som si privyrobit na materskej. Rada malujem a chcela by som obrazy predavat, poradite ako na to a kde? Dakujem!

marianarem
8. okt 2024

Ja som skusala na Sashe, ale nepredala som. Myslim ale, ze to bolo cenou. Mne vsetko ide strasne pomaly, hram sa s detailami a potom je obraz drahy. Mala som tam vela pochval, ale proste nepredavalo sa to. Ak.dokazes produkovat pekne obrazy rychlo, co niektori dokazu, tak sa da uvazovat o takomto privyrobeni.

autor
8. okt 2024

@marianarem o sashe som uz pocula. Ak sa mozem spytat aku si si dala cenu? A etsy poznass?

tessa165
8. okt 2024

ja nemalujem ale palickovane obrazy som mala vystavene v jednom hoteli a v par obchodoch, mohli predavat mali odo mna ceny ale zvacsa si to nechavali ako vyzdobu a ak mal niekto zaujem poslali ho priamo ku mne domov nech si vyberie, mala som toho doma aj viac resp, som mala fotky a vzory navyse ktore si mohli objednat. Oslovili vsak o spolupracu oni mna, mala som vtedy za sebou uz par uspesnych vystav

birika
8. okt 2024

a nezabudnut si zalozit zivnost

melanta
8. okt 2024

@birika nemusí mať živnosť, môže byť aj slobodný umelec. Takže je na nej, akú formu SZČO si vyberie.

melanta
8. okt 2024

Autorka, my sme kupovali viac obrazov na základe profilu umelcov na Instragrame. Mať profil so svojimi dielami a zaplatiť si propagáciu bude veľmi nízka investícia, myslím si. Tak možno aj toto je cesta.

kiki68
8. okt 2024

Zalezi aku formu si vyberies a co robis. Ja cez galeriu priamo. Alebo potom na zadanu zakazku.

muchotrafka298
8. okt 2024

Podla mna je najjednoduchsie dnes cez socialne siete, konkretne Instagram. Tam si das do profilu svoje diela. Vela ludi takto predava.

autor
8. okt 2024

@birika aj na Sashe treba zivnost? Ja ju mam, ale je pozastavena kedze som na materskej

tinqua
8. okt 2024

Staci sa registrovat ako slobodny umelec ak planujes predavat len svoje diela...uz keby chces robit workshopy a pod. potrebujes zivnost. A ano spoluziacka byvala maluje mandaly a ide jej to krásne, insta, slusna zakladna kamaratov co prispevky prezdielaju a teda je dost dravá v tomto smere, vystavy, kurzy, akcie...netazi sa jej to propagovať. Myslim ze cesta k uspechu je práve tu...necakas ze niekto tvoj talent objavi, ale aktivne ho prezentujes.

birika
8. okt 2024

@melanta v podstate ano

melanta
8. okt 2024

Áno, aj na Sashe aj na bazoši, aj na hocijakom fóre potrebuješ buď živnosť alebo byť registrovaná ako slobodný umelec. Nemôžeš niečo tvoriť a potom to ponúkať a predávať len tak. Samozrejme, ľudia to robia a mnohí ti budú radiť, že nič netreba, veď je to len privyrobenie. To je už na tebe, či to chceš robiť ako je potrebné v zmysle slovenských zákonov alebo či to budeš robiť na čierno a budeš veriť, že ťa nikto nenahlási.

autor
8. okt 2024

@melanta no skoda 😪 lebo akonahle by som znova otvorila zivnost, musim platit odvody a to mi popri materskej uz moc nepomoze

harrisson
8. okt 2024

Do zisku 500 euro ročne tusim nepotrebuješ živnosť ani nič take

rozculena
8. okt 2024

@melanta v podstate je to to isté,odvody a dane musí platiť rovnako