Mám takú prosbu žienky...
Mám 31 rokov, mám strednú školu - Obchodnú akadémiu s maturitou. Moja prax pozostáva z výroby alebo z obchodu, teda pracovala som vo fabrike alebo ako predavačka. Bola som spokojná, preto som nemala potrebu meniť pracovné zaradenie, ale teraz cítim, že chcem robiť niečo iné, už ma terajšia práca nebaví, nenapĺňa. Čoraz viac premýšľam nad prácou v administratíve, keďže ale nemám prax, neviem či mám vôbec šancu a čo pre to musím urobiť. Už som si pozerala nejaké kurzy, naučiť sa pracovať v Office, angličtinu mám hovorovú, vždy som sa dohovorila v zahraničí, ale to asi nestačí.
Čo môžem urobiť aby som zvýšila šancu na takýto druh práce?
@ofzuza Ďakujem 🙂 Predpokladám, že po korporátoch sa pozerať asi nemám, tam nemám čo ponúknuť. Možno niekde v štátnej správe, ale všade vyžadujú prax, ktorú bohužiaľ nemám. Účtovníctvo som mala na škole, ale už si z toho nič nepamätám.
Podla mna mozes aj korporaty skusat. Maju rozne pozicie. Velmi vela su cvicene opicky, co fakt moc vediet nemusia.
podla mna skor korporaty ako štatna sprava. potrebujes urcite strojopis, slovencinu, office. vyhoda je jazyk. /robila som sekretarku, veducu pobočky a teraz som referent a planovač/ - stale pre firmy
Sklamem Tá, štátna správa na drvivú väčšinu aj administratívnych pozícii vyžaduje aspoň I. stupeň VS.
Skôr by som hľadala v korporátoch, je tam kopec pozícii, kde robíš 2-3 operácie na PC a nepotrebuješ k tomu VS
@jendralka Strojopis mám, viem písať všetkými desiatimi. K tým korporátom, ako im vysvetliť, že sa uchádzam o úplne iný typ práce, lebo keď uvidia môj životopis, moc atraktívna im neprídem.
@pribinak Ďakujem, skúsim aj tie korporáty, za vyskúšanie nič nedám.
Vôbec neviem baby, aké pozície v tom korporáte hľadať, práve pozerám ponuky a je to úplne mimo mňa 😐
Niekedy majú len veľmi komplikovane napísaný názov, aby zneli dôležito a potom zistíš že robíš 2 účtovné operácie
Ideálne by bolo ak by si mala nejakú kamosku či známeho a ten by tvoje cv doniesol personalistovi, niekde dokonca dostávajú ľudia aj bonus ak privedú niekoho do firmy a ten človek tam vydrží napr viac ako rok
poposielaj si vsade zivotopisy (kde chces) a uvidis, cim viac,tym vacsia sanca...to ze nemas prax,by som ani neriesila...toho som sa tiez vzdy bala...a poviem, ti ze vsade sa robi vsetko uplne inak,takze aj tak sa budes musiet zaucit 🙂 a ked vyskusat prvy krat potom sa uz nebudes bat, skus aj vyrobne podniky, obchody, aj statnu spravu...podla mna ked budes hladat ,tak urcite najdes 🙂 drzim palce
Skúšaj čokoľvek cestovné kancelárie, stávkové, recepčnu do firiem, sociálna poisťovňa viem, že brala neviem odkiaľ si...kamarátka je recepčná v salóne kde je kozmetika, masáže a je veľmi spokojna.Všade Ta aj tak zaučia svoje programy
Podla mna je cesta asi skor korporat ako statna sprava. V korporate preziju aj ludia s priemernou anglictinou, takmer vzdy dostanes zaskolenie. Samozrejme ale pocitaj s tym, ze taketo prace vedia byt velmi jednotvarne a samozrejme korporatne prostredie, tym myslim, ze tvarme sa ajo vsetko funguje a v praxi to zas az tak negunguje.
Myslim ze take AP - accounts payable je celkom taka vstupna brana. Dalsia vec je, ze casto popis naplne prace moze superit s romanom od Victora Huga a realita je ina.
Ak chces zmenu skusaj, kludne aj take co sa ti paci hoci nemas kvalifikaciu obcas motyky strielaju.
Prax nerieš, zaucia ta. My sme v kancelárii 5 ti pre výrobu - ako priama podpora a plánovanie. Ja mám gympel a soc. Právo 2 roky, kolegyňa Bc soc práca, kolega Mgr. Geografia, kolegyňa gympel a kolegyňa krajčírka 🤭 všetko na míle vzdialené od toho, čo robíme a sme spokojní. Sme super partia 🙈
Ja som pôvodom zdravotná sestra. Robila som to 2 roky a celý zvyšok pracovného života robím niečo diametrálne odlišné. Určite je šanca aby si svoju prácu posunula úplne iným smerom. A kľudne aj korporát pozeraj. Z akého mesta si resp. kde žiješ?
S administrativou je celkom problem. Vela ludi to chce robit. Ale ides na to dobre - sprav si kurz na office, jazykp, mozno zaklady uctovnictva