Ako vnímate teamhuildingy, kde sa ide na viac dní a prespať?

11. jan 2024

Ako vnímate teamhuildingy, kde sa ide na viac dní a prespať?
Ide o to, že ak je v práci nejaký teambuilding, oslava, večierok, rada sa zúčastním. Keď išiel priateľ do zahraničia na týždeň v rámci práce, vnímala som to v pohode, bola to pracovná cesta, kde išiel s dvoma šéfmi. Ale u nás v práci začali riešiť, že teambuildingy spojené s poradou, kde sa aj prespí. Samozrejme, poriadna párty, už riešia alkohol aký kto donesie a ako si užijú. Minulý rok som kvôli chorobe nebola, teraz zase riešia. Keby to bolo čisto pracovné, nevadilo by mi prespať, ale keď viem, ako naše večierky niekedy dopadnú, že sa dosť ľudí opije a niektorí kolegovia skúšajú potom na iné a skúšali parkrat na večierku aj na mňa flirt a podobne, vždy len keď už majú odvahu, nemám chuť ani ísť. Ide sa spať na chatu mimo mesta. V práci ale nedokážu pochopiť, že naozaj nechcem prespať, a stále iba presviedčajú, nech idem.

maminkadeticiek
11. jan 2024

Po pracovnom programe by som s nimi posedela hodinku a isla domov s nejakym uveritelnym vysvetlenim ak ti to nevyhovuje.

domkakvet
11. jan 2024

Tak sa drz pri kolegyniach, nemusis byt pri chlapoch.

madeincssr
11. jan 2024

Nemoze pre teba vecer niekto prist autom (partner, rodic, kamoska)? Ze by si len dochadzala a v noci bola doma. Len treba vymysliet to niecim rozumnym zdovodnit.

petamich
11. jan 2024

my ideme napr. na stvordnovu lyzovacku, chodime kazdy rok, tiez sa tam popije, niekto to prezenie ale tera nech si kazdy robi co uzna za vhodne, ja nesiem zodpovednost sama za seba (a obcas aj za kolegu, ktory je uz moj manzel aktualne 😃), ked mam pocit, ze niektora skupina je na mna too much idem od nej alebo skratka idem spat skor

kazdopadne ja chodim na taketo teambuildingy rada, konecne si poriadne pokecame, zahrame hry spolocenske...

ale ked tebe to nesedi, tak nechod alebo vecer citaj knihu na izbe

h2
11. jan 2024

Nikto by ma nedonútil prespať niekde, kde nechcem, ak mám možnosť sa tomu vyhnúť. Služobná cesta by bola iná situácia. Ale teambuilding by nemal byť povinný, aspoň nie tá časť, čo zasahuje do tvojho voľného času.

muchotrafka298
11. jan 2024

Je mozne mat samostatnu izbu alebo musis spat s kolegynami? Lebo pre mna je to prijatelnejsie, ked mam izbu sama. nemusis s nimi sediet cely vecer, ak to je blizko, kludne mozes ist podla mna spat domov, ak to je 1 den. Mozes sediet aj sama na izbe, citat si, nemusis sa opijat. Ja napriklad alkohol nekonzumujem a je mi jedno, ci sa na takejto akcii niekto opije tak ze grcia dalsie 3 dni. jedine trapne je to, ak sa opiju zeny a zacnu sa tam po chlapoch liepat, hlavne zenatych. Ale je to ich vec.

diewcatqoo
11. jan 2024

U nas sa tiez robia prespavacie teambuildingy. Vzdy sa najde niekto, kto to poriadne prezenie a vzdy sa najde minimalne jeden parik, ktory pod vplyvom nieco riesi. Vacsinou sa chodi niekam, kde je cesta do dvoch hodin od prace, takze ja to riesim tak, ze tam pridem popoludni a vecer odchadzam domov. Nikdy som nezostala na noc, nerada prespavam niekde, kde nemam dostatok sukromia a kde hrozi, ze na mna pocas spanku hodi sablu niekto opity. Sice pridem o vsetky podstatne informacie a klebety, ale vobec mi to neprekaza.. radsej sa vyspim doma.

dzejny656
11. jan 2024

My také teambuildingy v práci máme, väčšina ľudí tam chodí rada (sú nepovinné). Jasne, vždy sa nájdu kolegovia čo to preženú s alkoholom, väčšina sa tak primerane do nálady opije, sú aj takí ktorí nepijú vôbec a každý to rešpektuje. Normálne tí čo nie sú party typy idú o desiatej spať, chvíľku pokecaju a odídu na izbu. Nikto s tým problém nemá. Ja tiež rada idem, pokecám s kolegami aj neformálne, viacerých beriem už aj ako kamošov. Ak o niekom viem že skusa flirtovanie takým sa vyhýbam, držím sa pri svojej partii alebo pri ženách .

yanni
11. jan 2024

Ja mam (minimalne 2 krat do roka 3-4 dni) a moj muz tiez 3-5 dni a "ozieracky" absolutne neriesom. my sme vzdy minimalne 300 km od domova, v juli sme dokonca boli takmer 1000 km cez celu republuku (DE), takze nemyslitelne, ze dochadzat. My sme ale vsetci disciplinovani (minimalne moji najblizsi kolegovia a kolegine). Po povinnom pracovnom programe chodievame ale vecer do restiky a baru. Ziadne party na hotely. A inak, uz z principu nam zamestnavatel plati izbu na hotely pre kazdeho extra. Keby nie, ja by som si aj z vlastneho vrecka doplatila, nikdy by som nechcela byt na izbe s koleginou, jedno ako sa dobre znasame. Teambuildingy a vsetky sluzobky su u nas povinne (samozrejme aj clovek nie je v tom case chory, alebo dieta alebo alebo).

katkami123
11. jan 2024

Ja som tak bola ešte s jednou kolegyňou, že sme prišli na chatu a večer zase odišli autom. Ale to kvôli jednému kolegovi, ktorý bol dosť problematický, keď sa opil, ja sama som vtedy z neho mala strach. Bol uchylny a do toho agresívny.

abdn16
11. jan 2024

Ja to tiez nemam rada, hlavne preto, ze nepijem a vzdy sa na takychto akciach vsetci moji kolegovia spiju pod obraz bozi... vdakabohu, mame kazdy vzdy sam izbu v hoteli, inak by som ani nesla alebo jedine pod podmienkou byt na izbe s niekym, kto sa neozerie ako prasa...

zorkahorka
12. jan 2024

V istom veku by mi to nevadilo, teraz uz ano. Chcela by som ísť domov. Ak by ten teambilding nebol na druhej steane Slovenska, samozrejme

siska53
12. jan 2024

U nas je to spojene so skolenim a ja to vnimam ako super. Jasne, je tam alkohol, ale na druhy den sa pracuje, takze tak. Ked to niekto prezenie, je to jeho problem. Ale za mna fajn!

ysseba
12. jan 2024

My tiež mávame teambuildingy také, že dopoludnia školenie, popoludní nejaké skupinové hry alebo iné organizované aktivity, večer žurka a na druhý deň domov. Mávame to vždy v nejakom hoteli. Ale bývajú to také školenia čo nesúvisia úplne s našou prácou. Ak niekto nejde, nič sa nedeje. Ja by som tam tiež najradšej nešla, ale vždy si poviem, že "keď chceš s vlkmi žiť, musíš s vlkmi viť" a vždy sa prekonám a idem raz za rok. Ale teda musím podotknúť, že u nás sa také nedeje - že by sa ľudia spili pod obraz boži, že by bol niekto agresívny alebo by niekto s niekým riešil niečo milostné 😀 (keby sa to dialo, určite by som to vedela, to sú také veci čo sa rozkríknu). Nakoniec si vždy poviem, že dobre bolo, dobre že som išla. Ale o rok sa mi zas nechce a zas v duchu nadávam a nakoniec som rada a tak dookola každý rok 😂