Ako zarabat viac? Snazim sa, ale zarabam malo, s hypotekou je to z ruky do ust. Mam dokonca aj technicku VŠ. Kde ste vy zamestnani? Lebo v diskusiach tu vidim same 3000e platy a neviem co robim zle, ze mam tak tretinku z toho. Ako sa dopracovat k slusnemu platu kde netreba pocitat kazde euro a zit a nie prezivat?
Chod k vojsku. Dostaneš rovno poručíka.
Ja mám niečo málo cez tisíc, ale nemám pocit, že zarábam zle 😅
Ale 3k nedostanes ani v ba vo vacsine firiem, ak nie si nejaky head of…, GM, director a pod. Alebo ak nie si protekcna 🙂)) ja osobne si myslim, ze vela zalezi aj od stastia, proste byt v spravny cas na spravnom mieste, aj mat zrovna v tom vyberku urcite zlozenie konkurencie, z ktorej sa vybera, atd. Ja som strasne dlho hladala, v podstate za 1,5 roka som poslala len na slovensku asi 200 zivotopisov, vacsinou som hladala vo svojom fachu, mimo sr som poslala dalsich min 100+. Nakoniec som este vyberala z 2prac, platovy rozdiel na rovnaku pracu v 2roznych firmach v ba bol vyse 500 eur… sranda, ze? Absolvovala som min 30-40 pohovorov a nic, a odrazu som este vyberat mohla. Doteraz rozmyslam, ako je mozne, ze je taky nepomer medzi platmi na identickej pozicii. Nechcu ale platit… dnes som otvorila profesiu a moje typy prac nic, asi by som dnes nemala kam poslat cv, len salesakov a chujoviny typu operator vyroby atd a taktiez su na tych HR neseriozni, naslubuju spatnu vazbu napr do konca tyzdna a ked volam po tomto case, tak hraju blbych a den na to posielaju zamietavu odpoved. To ked nenahanas, ani v riti nemaju dat vyrozumenie. Su firmy, kde od juna-jula cakam odpoved, a je januar… A dookola postuju to iste, aj pol roka-rok vkuse
Viac zarobis automaticky s cudzím jazykom. Ako si na tom s ovládaním cudzích jazykov?
Never tomu ze vsetci co pisu ze maju 3000 naozaj vidia tu sumu na vyplatnej paske 😁
Otvor profesiu a vidíš ponuku prác v tvojom regióne aj s uvedeným platom. K tomu uvedenému platu sa zvyčajne dá vypýtať ešte o čosi naviac.
Čím vyšší plat budeš mať tým viac budeš míňať a rozhadzovať. Ja by som skôr pozrela na to kolko dostaneš a či je to pravidelne a koľko máš nevyhnutne náklady (hypotéka a ostatné splátky). Ak to čo ostane sa ti zdá malo tak si privyrob niečím čo ta baví ale nedávaj prec prijem ktorý máš. Nema zmysel dať výpoveď a podobne. Skúšať niečo hladat môžeš ale ponechaj si prijem. Naozaj zbohatnúť sa prácou od 9-17 nedá to je somarina. Ak chces byt bohatá musíš robit iné veci ako chodit do prace (dediť, vydať sa, podnikať, a tak 😉)
Ahoj, som na tom podobne. Plat cca 1000 v čistom v BA s technickou VŠ a 2 rokmi praxe vo vede. Angličtina na C1 a nemčina na B2 mi nepomohli, prácu som hľadala v BA cca 5 mesiacov s profesionálne vypracovaným CV od kariérneho poradcu a mala som aj prípravu na pohovory (mama je bývalá personalistka). Momentálne sa snažím doplniť vzdelanie, aby som mohla pracovať ako lektorka alebo doučovať po poobediach. Bývam v podnájme, kde platím polovicu sumy, kupujem len potraviny a potrebnú drogériu, popri tom si šetrím na sporiacom účte a fonde 40e mesačne, samozrejme žiadne nechty a kaderníčka maximálne 2x ročne. Žiaľ, neskoro som zistila, že technická VŠ a 2 jazyky nebudú zárukou toho, že si človek zarobí tak, aby neprežíval od výplaty k výplate.
@zeldia Prečo by som nemala chcieť viac míňať a užívať si život? Práve o to mi ide...
Moja sestra má technickú VŠ, vyštudovala strojárinu, pracuje v KE, ale platovo je veľmi spokojná. V KE si mohla vyberať z viac ponúk, momentálne pracuje v nemenovanej nemeckej firme, čo viem, dostala zvlášť aj peniaze na vybavenie homeofficu, veľmi je spokojná. Predtým robila v americkej a českej firme, tiež v KE. Síce má prax viac rokov (má 42 r.), angličtinu sa naučila počas práce. Ešte stíha aj cestovať a venuje sa aktívne športu. Držím palce, hádam sa podarí. Myslím, že ľudia s VŠ technickou sú pre firmy viac prínosom ako absolventi ekonomickej VŠ.
Tiež som sa nad tým pozastavila. Na co človek chodí do práce, aby minal nie? Nie nejaké blbosti kupoval, ale poplatil to čo treba, mal za čo kúpiť stravu, drogériu, ošatenie a občas vyjsť buď k vode, alebo na lyže, či len tak pre dobrý pocit sadnúť si do dobrej reštiky a dať si super jedlo. A mimo toho všetkého aspoň 150 € dať bokom na rezervu. Ciiiii...? 🤔
Tiež mám technickú VŠ, skončila som v roku 2022. Žijem aj pracujem v meste s 50 000 obyvateľmi na západnom slovensku, plat mám cca 1500€ v čistom (spolu so stravným) + 13. plat a pol mesiaca robím Home Office. Pracujem 75% v anglickom jazyku, no nemám veľkú mieru zodpovednosti, nemám v práci stres, mam skor pohodu a flexibilný pracovný čas. Pracujem na supportnej pozícii. Viem, že môžem zarobiť kľudne o 500€ + netto viac na pozíciách ktoré sú stresovo a časovo náročné (napríklad SQE, PQE, AME), no čakám dieťa a bolo plánované, takže som si prácu vyberala skôr podľa toho, či bude pre mňa výhodná aj po materskej dovolenke. Kľud a psychická pohoda je pre mňa omnoho cennejšia, ako peniaze. Ak ale chceš zarábať viac, skúsila by som sa pozrieť po závodoch a automotive, kvalitárov nie je nikdy dosť a ich práca je častokrát taká náročná, že je veľmi dobre zaplatená.
Ak mas vysoku technicku skolu a zarabas 1000€ tak to naozaj "nieco" robis zle. Aku skolu mas? Co robis aktualne? Aku mas prax? A hlavne, kde byvas a vies teoreticky hladat pracu?