Caute zeny, prosim poradte, som len na uplnom zaciatku tehotenstva a dr ma vypisal na PN. Samozrejme, ze v praci to treba oznamit, uz sa ma riaditel pytal, do kedy cca budem PN a ja neviem, ani moj dr nevie. V praci to akoze nie je problem, ale co povedat kolegyniam - kamaratkam? Nechcem este aby to vedeli, ved este ani moja mamka to nevie a nechcem to vraviet, kedze je to krehke este.
A kolegynky mi uz vypisuju spravy ako a co ti je a kedy prides a vies sme mali dohodnuty punc na trhoch po praci a ine veci a ja neviem ako im klamat alebo co robit :( v pondelok ma uz budu cakat, a ja zas nepridem, teraz si myslia, ze mam chripku - co nie je ani klamstvo, mam kasel, nadchu, no ale tehotenstvo nemozem s tymto kryt stale.
Co by ste robili na mojom mieste?
viem presne, ja som na tom rovnako, ibaze mna nik nevypisal na PN ja to uz tajim skoro 2 mesiace v praci, uz som v 12tt no zatial im to este tiez nechcem povedat, az po novom roku
Covid ten ma.lrasne siroky zaber. mam problemy po nom toci sa mi hlava huci mi v usiach mam zavraty traviace tazkosti nieco si vymyslis..
No to mas tazke... Tiez som druhe tehotenstvo oznamovala v 6.tt, lebo mi bolo zle, ako konovi a kazdy ma uz posielal k odbornikom🙈. Ze slezina a podobne. Tak som musela s pravdou von.
Nerada klamem, lebo co raz povies, 6ak sa moze stat... Tak bud si vymyslis, ze mas nejake zdravotne problemy a este ta vysetruju.... Alebo to proste riskni🤷♀️. V kazdom pripade drzim palce, nech vsetko dobre prebieha a si zdrava👍
Už si 12tt, tak už pomaličky to určite začneš oznamovať, ale na covid a podobne by som sa teda určite nikdy nevyhovárala, pretože sa ti to môže škaredo vypomstiť. Viem o čom hovorím, nie osobne ja ale člen mojej rodiny sa takto pravidelne vyhováral na niečo a stále to aj následne schytal.
Keď už, tak povedz napr., že chrbticu nemáš v poriadku alebo čo, to je také univerzálne a o chvíľu v tehu aj budeš chrbát cítiť, alebo tráviace ťažkosti😅 to vlastne nebudeš ďaleko od pravdy.
Prikláňam sa k bolestiam chrbta, srknutie v krížoch... Teraz si ba PN s chrípkou a v pondelok im povieš, cze no baby, je mi to strašne ľúto, sle cez víkend ma seklo v krizoch a teda ostávam na PN, neviem ako dlho....
Neklamala by som. Klamstvo sa môže niekde odraziť.
Riesila by som to uprimne a povedala im, ze sa o tom teraz nechces bavit.
Ak máš dobré kolegyne, povedz im pravdu - že máš rizikové tehu, ktoré možno nedopadne dobre, tak je ti blbé to povedať šéfovi, keby že náhodou to dopadne zle 🤷. Ak nie úplne im dôveruješ, tak by som povedala, že necítim sa stále dobre, nejak mi to nechce prejsť (😁😁😁) a uvidíme, čo povie dr. v pondelok. Veď keby si aj mysleli, že chrípka, aj taká "chrípočka" niekedy vie zložiť aj mladého človeka na mesiac, nie každý je za týždeň fit, sú aj pri chrípke riziká... Tak ich nechaj v tej chrípke, keď nechceš povedať pravdu a ani klamať.
Ach ako ti práve rozumiem. A to ani tehotná nie som. Po 4 spontánnych potratoch po prirodzenom otehotnení sme sa rozhodli pre IVF. No a minulý mesiac som mala stimuláciu (to som v pohode zvládala v práci), ale po odbere vajíčok som nevládala existovať a musela som ostať doma, takže som tiež aktuálne PN až do Vianoc určite. A tiež z každej strany vyzvedačky, čo mi je.... a nechcem sa o tom s nimi vôbec baviť, lebo neznášam tie ľútostné reči. A keď pôjdem na vklad niekedy január/február opäť by som mala ísť PN, aby som mala kľudový režim, takže možno potom už budem musieť s pravdou von. Neviem teda, čo ti poradiť, ja som povedala, že mám nejaké gynekologické problémy a musím si ich vyriešiť.
Ja som bola na RD so starsou, povedala v praci v 7tt, ze som tehotna, lebo som sa proste z tejto novinky tesila a iny scenar nepripustala... a v 11tt som zial pisala mail, ze nie som tehotna... brala som to ako sucast osvety, ze taketo veci sa deju castejsie, ako by sme chceli. A naozaj mi jedna kolegynka odpisala, ze vie, ako sa citim...
a kto ti vypísal PN? Ak obvodný tak to utajíš, zval to na chrbát alebo nejaké neurologické ochorenie. Ak gynekológ,tak to sa pravdepodobne rozkríkne, záleží aká klebetná je žena,ktorá má na starosti mzdy a PNky
@e1i robím s tým a nikto nič nežiadal 😉 ani odo mňa, ani keď kolegyňa si žiadala o tehotenské. Načo by aj? Veď sa tam neudáva žiadny vymeriavací základ, na tom tlačive nie je žiadna kolónka kde by mal z-ľ niečo písať. SP vidí podľa výkazov,ktoré sa posielajú každý mesiac kto má aký príjem.
Dakujem zienky, ze ste odpisali, no je to ozaj neprijemna situacia, dnes mi aj volala kolegyna z personalneho, ze co mi je, ci pridem v pondelok :( neznasam toto, uplne som v strese z toho.
No ale asi pojdem s pravdou von, aj tak uvidi v pondelok PN od gynekologa. Teraz som vypisana zatial od mojej vseobecnej lekarky...
a nemôže ti to obvodná predĺžiť?
inak,ja som v 19.tt a ešte v práci nevedia 😀 brucho skrývam do svetrov ,ale teda vykuklo riadne už.
To čo je za otázku, že čo ti je? Nemá právo zisťovať dôvod PN.
Covid 😀 u mňa vždy zabrali seknute kríze lebo všetci vedia ze mam s tým problémy. V robote vedeli hneď asi v 7tt ale ostala som PN a potom som bola na HO keďže akurát vypuklo Covid šialenstvo. Do práce som sa vrátila fyzicky asi na týždeň a potom znova PN až do nástupu na MD.