Ahojte...
Už dlhšiu dobu som PN, k 31.januáru chcem rozviazať pracovný pomer dohodou - nakoľko som cca dva mesiace pre firmu neproduktívna a navrhovali mi na konci novembra skončenie prac.pomeru dohodou predpokladala som,že keď ju teraz podám, tak mi ju obratom potvrdia a odsúhlasia. Avšak moja žiadosť je ignorovaná. Telefóny mi nedvíhajú, na emaily neodpisujú. Do práce ísť osobne nemôžem nakoľko som PN. Ako mám postupovať?
Na ukončenie prac.pomeru k 31.1. mi veľmi záleží - je to priam nutné z dôvodov, ktoré by som nerada rozpisovala na verejnom fóre (ale nie je to preto, že by som sa nejak prečinila voči firme alebo podobne) 🙂
Ďakujem...
Jaduska, no veď práve...
Na "porade" som čítala,že proste mám skončiť PN a byť doma a oni ma vyhodia...len zas aby mi pri tom nedali pokutu za ujmu firme...
Sue a proč přímo dohodu.....proč nepočkáš až ti dají třeba výpověď oni - měla by jsi i odstupné.....aspoň to tak chodí v čechách
Samson práve preto, že to musí byť do 31.1. 😔 a to som sa dozvedela až včera 😔
A kdyby jsi dala výpověď ty a vzala jsi k tomu dovolenou a náhradní volno ......to by nemohlo být
Mně dali výpověď v době těhotenství........nejlépe mi poradili na inspektorátu práce - je tam právní poradna. Určitě něco takového je i u Vás na Slovensku.....zkus si to najít a zavolat bude to vlastně anonimní a myslím, že budeš spokojená a budeš vědět jak postupovat 😉
Nebo na úřadu práce mají být pravnící v takových to situacích.....tak bych neváhala a šla tam nebo zavolala
sue,
dotlačiť ich k dohode o ukončení PP nemôžeš, ako už je písané vyššie, musia súhlasiť, lebo ide o dohodu, t.j. súhlasiť musia obe strany. MOžno majú dovolenky teraz alebo vela práce a možno si mzdárka myslí, že počas PN to ani možné nie je???
ale ozaj by bol zaujímavý dôvod, prečo ti na tom tak záleží, takto rýchlo ukončiť PP. Ak je dôvodom nová práca, tak môžeš ozaj čerpať dovolenku, alebo v tvojom prípade požiadať v tomto PP o rodičovskú dovolenku (máš dieťa dvojročné) a oni ti sú zo zákona povinný ju poskytnúť. A popri čerpaní RD v tomto zametnaní môžeš nastúpiť do druhého a v prvom podať výpoved alebo ani nie a počkať, kým ti v novom zamestnaní uplynie skúšobná doba, aby si neskončila bez prac. pomeru.
Na úrad práce predpokladám nechceš nastúpiť a požiadať o podporu, tam nie je dôležité presne ukončenie PP 31.1.2010, dá sa aj neskôr.
Takže záleží aj od dôvodu a možno sa to dá uskutočniť aj iným spôsobom ako ukončiť PP presne 31.1.2010 😉
Gapa,kuk IP...
No s tím, že by jsi do práce prostě nedošla a oni tě prostě vyhodili to nezkoušej to by nebylo na dohodu, ale za tzv. "A" hrubé porušení kazně. Radši jak radí Gapa to uhraj na tu mateřskou. Ikdyž nejlepší varinata je opravdu domluva. To si radši domluv schůzku v práci a pak vycházku od doktora. Vždy získáš víc rozumnou domluvou. Nikdy nevíš kdy potkáš člověka z bývalé prace. Třeba v budoucnu na nějakém pohovoru 🙂
No dohoda je o tom, že sa musia dve strany dohodnúť. V podstate ani osobná návšteva ti nezaručuje úspech. Svojím konaním dávajú najavo, že s dohodou nesúhlasia, takže jediná možnosť, ktorá ti ostáva je dať výpoveď, ale tam je zase výpovedná doba, ktorá počas PN neplynie. 😒