Ako to máte v práci s náhradou poškodenej veci?

26. nov 2022

Ahojte, zaujímalo by ma, či musíte nahradiť v práci keď niečo poškodíte. Teraz nemám na mysli z nedbanlivosti, ani nič drahé, skôr také s čím sa intenzívne pracuje, napr. čašníčka celý deň nosí taniere, a keď sa jej predsa nejaký rozbije, tak hradí? A čo iné profesie? Tam kde sa predmety nepoisťujú, lebo jasné, ťuknem auto, ide to z poistky. Predavačka vykladá tovar, padne jej fľaška, mlieko, jogurt. Kuchárovi sa pripáli pizza riadne atd.

janagem
26. nov 2022

U nás v bývalom zamestnaní mali zamestnanci poistku za škodu spôsobenú zamestnávateľovi, takže to stále islo z poistky. Aj keď u nás to boli vždy podstatne vyššie pálky ako taniere

sense
26. nov 2022

Na Slovensku neviem, ale tam kde som žila a aj žijem som nikdy za také veci neplatila, samozrejme sa to nestávalo denne

20erika07
26. nov 2022

Co sa tyka vykonu prace mame poistenie, a tie mensie veci bezne pri používaní a sa nieco pokazi, alebo niekto nieco pokazi, iba nahlasime , ze treba nové

judar
26. nov 2022

No u nas to je tak ze pokasles-cvakas kedze je to manipulacia s drahymi predmetmi..nie ze 10-20 ci 100€ ale casto za stovky az tazke tisice €...rozbit tanier ci jogurt to je banalita ale niest hmotnu a hlavne manipulacnu zodpovednost za cudzie predmety v tisicoch €, na ktore sa ziadne poistenie neviaze to uz je o inom

lasona
26. nov 2022

Pracovala som pre jednu sieť obchodov s oblečením. Mali sme obrovskú predajnu, kde sme boli 3 na smene. Jedna vždy bola na kase, jedna triedila tovar v sklade a jedna pri kabinkach. Tovar sa nedal ustriehnuť, nebolo šance. Cez deň boli tržby okolo 5000 eur denne. Keď bola inventúra tak sme mali manko 8000 eur( áno toľko) a povedali na firme že na takú predajňu je to super výsledok. Nikdy sme nič neplatili zo svojho.

amelie2017
26. nov 2022

V zivote som ziadny tanier, pohar co rozbitu flasu vina neplatila. Ako ked niekto za den rozbije uz 5. pohar, tak leti poznamka, ze dnes robis zadarmo alebo 10€ dole, ale to su zarty. Akurat v sobotu, posledna vecera v hoteli a kolegyna rozbila komplet celu bednicku vinovych poharov. No nic. Pozametali sme a bolo. Uvidime v januari 😂😂 kedze hotel bol novootvoreny, teraz sme robili inventuru materialy a teda salok nemame ani polovicu 😱🤦‍♀️

7lenka11
26. nov 2022

Mne ukradli notebook a musela som zaplatit skodu. Vypocitali mi alikvotu a vyslo to nejakych 80% z ceny. Bolo to dost vela, kedze islo o novy model notebooku..

konikkon
26. nov 2022

Žiadnu hmotnú zodpovednosť som zamestnávateľovi nepodpísala, takže nie som za nič hmotné zodpovedná. Inak, majetok sa pri podnikaní bežne ničí, opotrebovava... Že by niekto musel platiť rozbitý tanier som v živote nepočula.

veve889
26. nov 2022

u nas vo firme (Rakusko) pred par tyzdnami jeden kolega s VZV narazil do automatickeho VZV ktory za kus stoji 120 000€. Viem presne kolko stoji lebo si ho zavolali kvoli tomu do kanclu. Ale firma je na taketo veci poistena, takze kolega dostal iba vynadane, ze nech si dava nabuduce pozor.

autor
27. nov 2022

dakujem za prispevky

lopka1313
28. nov 2022

Ja som rozbila svoj sluzobny ntbk. Praskla mi obrazovka a bol uz pouzitelny len ako pc, nie na cesty alebo s obrazovkou. Nechtiac samozrejme. Najprv mi pohrozili skodovou komisiou, popravde, ja by som zaplatila, co by trebalo alebo si to nechala strhnut z vyplaty (co by mi povedali). Proste sa stalo a bola som ochotna niest nasledky. Potom zistili, ze som treti uzivatel (a ja som ho mala uz rok a pol), tak mi ho vymenili za novy bez cohokolvek a stary som si este mohla za 20 eur odkupit... Takze ma to cele stalo dobrovolne danych 20 eur a par podpisov, a mam ntbk doma (obrazovku si mozno dam opravit, a ked nie, necham si ho ako zalozny).