Ahojte mozem sa spytat tych co pracujete mimo Slovenska alebo vas partner akou formou ste si hladali pracu??cez agenturu alebo ?tie inzeraty co su na nete da sa im verit??ide hlavne o inzeraty tykajuce sa stavebnych prac v zahranici...vdaka
@happyfrog80 dakujem velmi pekne mne ide hlavne o skusenosti s tymito inzeratmi kde slubuju hory doly a nic z toho preto ma zaujimalo ci je to lepsie ist cez agenturu..myslim ze asi najlepsie je ist cez niekoho kto uz v zaharnici je a vie ako to tam chodi len nikoho takeho nepozname.....a tu ide hlavne o manzelove zamestnanie...
@katuska01 my sme isli raz cez agenturu, o 2 tyzdne sme boli doma bez prace, lahsi o par stovak a strasne sklamani..potom prisla ponuka o polroka neskor a sme tu doteraz..
zalezi na aky inzerat natrafis, napriklad nasi isli cez inzerat a su tu uz 8rokov...ja kebyze mam ist nanovo do zahranicia tak urcite nie cez sr agenturu, mozno iba moja negativna skusenost, neviem...skor by som sa obratila na nejakych znamych co pracuju v zahranici a riesila nieco cez nich, pripadne iba ubytko na zaciatok a robotu by som si uz hladala nejako sama..alebo ak agentura tak uz radsej v tom state kde planujes ist nie slovenska...
@puffu no myslim ze to je asi najlepsie ist takto ked niekoho poznas aspon ako taka istota tam je.... 😀 😀 dakujem pekne za skusenost manzel skusal inzerat jeden aj to dopadol velmi zle naslubovali aj nemozne a potom sa nemohli domov dostat a bez penazi.. ☹ takze je to taka skusenost ze fakt tym inzeratom neveri mne len islo o to ci je nejaky lepsi sposob viac istejsi ako si pracu najst kedze bohuzial na SK je to s pracou hrozne aspon v tejto oblasti... 😒
Najrozumnejšie je ísť na vlastnú päsť, vybaviť si potrebné veci - v UK je to National Insurance Number a bankový účet. A prácu si hľadať osobne. Samozrejme za predpokladu, že človek ovláda jazyk. Bez jazyka nemá význam uvažovať nad odchodom do zahraničia.
Slovenským agentúram sa treba oblúkom vyhnúť.
Dobrá rada: v zahraničí sa treba 'našincom' tiež vyhýbať čo najďalej. Slovák je pre Slováka konkurencia a nielen, že ti nepomôžu, ešte ti budú hádzať polená pod nohy. Človek sa nesmie spoliehať na nikoho, iba na seba.
Veľa šťastia!
@katuska01 my sme sa tiez na tom popalili, cez inzerat by som nesla..ono vsade je to bud alebo, takze ja by som radsej hladala pracu na vlastnu past, pripadne cez stranky, inzerciu v krajine kde chcete ist pracovat...muz pracoval kedysi cez nemecku firmu po europe na stavbach ale to bolo poriesene tak ze mali partiu v nej mali jedneho kto mal zmluvu s tou nemeckou firmou a on ich vyplaca ale tiez to bolo iba po znamostiach, nie cez inzeraty...
Tiez som sa nehala nachytat uz davnejsie agenturou. Mala som ist pracovat do skladu v UK, prisla som tam a na mieste sa cudovali, ze aky sklad, ze u nich sa oberaju jahody. Tak som skusila a nikdy viac, po 2 tyzdnoch som odtial utiekla. Nie som leniva, ale bolo to na mna moc. A este, ked tam robili supervizorov Poliaci a Slovakom davali zbierat take riadky, kde bolo najmenej jahod a Poliakom naopka... Som bola rada, ked som nazbierala polovicu z toho, co nejaka Polka. Verim, ze su aj seriozne agentury, ale po mojej skusenosti uz radsej nie. Potom som skoncila v pekarni v Londyne na nocnych, tiez makacka, ale dalo sa. Po znamosti vybavena robota... Pracovali tam sami Cesi, Poliaci a Slovaci, takze ani jazyk by som nepotrebovala vediet. Cesi tam vsetkym hadzali polena pod nohy, ale PL a SK ludia boli uplne v pohode.
Rada, ked sa neda po znamosti, tak velmi opatrne a dobre si premysliet
@katuska01 Ahoj, ja som si nasla pracu sama na nete. Napisala som priamo zamestnavatelovi na jeho inzerat. Priatel isiel cez slovensku agenturu.
Ale je to to uz 8 rokov. Ak nemas v zahranici zatial ziadne kontakty, skus pohladat na nete pracovne agentury v tej danej krajine kam chces ist. Vsade su tieto agentury a asi by som im verila viacej ako tym slovenskym..
A hlavne tym zahranicnym neplatis...aspon nemam taku skusenost..
treba sa uistit ci ini' maju s konkretnou agenturou pozitivne skusenosti ci negativne .Tak zistis ktorej agenture sa da verit.Ale vacsinou niektori podvodnici tti daju aj robotu ale o par tyzdnov najdu na tebe nieco ze ta musia vyhodit lebo dalsi ludia si zaplatili a treba im dat opat pracu na par tyzdnov .Cesi Slovaci a Poliaci v Uk a v zahranici si najdi na fejsbuku a tam je okolo 5000 ludi a mozes sa ich preptat na konkretne agenture ci maju skusenosti .Ta skupina je nie len pre uk ,vacsinou su z uk ale aj v inych statoch su tam ludia.Dost casto sa tam pytaju ludia na agenture na Sk.😉
@emily.s
Tí Slováci a Poliaci v zahraničí sú asi tak rôznorodí ako je ľudský rod.
Sestra bývala istý čas v Anglicku (5 rokov) a kto jej najviac pomáhal a radil s čímkoľvek, čo sa týkalo úradných vecí, či nadobudnutia benefitov (vydatá s 1 dieťaťom), tak jej najviac pomáhali práve Poliaci. Ona na nich nedopustí. Slováci naopak, sa tvárili, že nič nevedia a nepomohli by ani za nič na svete!
Istý čas som tam bola, tak som mala možnosť to zakúsiť.
Záver:
Poliaci si navzájom pomáhajú, ale Slováci sú ako supi...žiaľ
Dajte pozor na stranku “ponukapracevzahranici.sk” su to podvodnici, mna a mojho kamarata okradol o 350€. Tvari sa, ze zhana pracu a pri tom sa nic nedeje. Nic vam nezozenie. Same vyhovorky a stale posuvanie terminov. Je to uplny chudak, pretoze okrada studentov, ktori si chcu ist zarobit.
@katuska01 ja som isla cez agenturu zo Sk ,ale boli to podvodnici ,poskytli vsetko co slubili len pracu nie.Casom od znamich sme sa s mojim podozvedali o agenturach a tak sme si nasli obaja prace na kontrakt.Never moc inzeratom Ak mas zaujem o UK Odlikni Cesi a slovaci v Uk a tam
sa popytaj na ubytko a potom na agenture ,najprv musis prist do Uk potom si poziadat o Narodne identifik.cislo a az potom mas vacsiubsancu sa zamestnat.Ak mas anglinu ok tak stale niekto ponuka job.Pridaj si aj cesi slovaci a poliaci v zahranici tak nejako to je.