Ako ste sa po materskej nakopli a našli prácu?

12. okt 2024

Ahojte ako ste sa nakopli a našli si prácu?
Ja som už z toho na nervy . Zatiaľ malú v škôlke doobeda. Choroba týždeň dobre a znovu . Nemám poruke starku a tiež byvame sami ..a vlastne už mám toho dosť. Stále som sama doma. Muž ten sa ukáže na večer a taky je kolobeh
.viem niesom sama len 😏už aj žerem od nervov
Neviem sa pohnúť

mia_von_prag
12. okt 2024

Vratila som sa do byvalej práce na svoju pozíciu. Manžel prebral dosť uloh, vrátane starostlivosti o pripradne chore deti. Zatiaľ choré neboli za tých 6 mesiacov. Pracujeme obaja a deti su nas oboch. Hlavne tie prve mesiace treba vytvoriť reputáciu a nie byť vkuse na OCR

petronela1985
12. okt 2024

Ja som počas RD menila zamestnanie, ukončila som dohodou PP, lebo som chcela nastúpiť do inej práce, dcérka mala necelé dva roky. Úplne v pohode. Skúsila som v nejakú back office pozíciu v poisťovni, celé zle, po pár dňoch v skúšobnej dobe som šla na výberové konanie do ŠS, vybrali ma a šla som od nového mesiaca tam. Toľko k nakopnutiu. Ale manžel šiel na RD na rok, takže potom keď sme riešili škôlku a choroby od troch rokov dcérky, tak ťahal viac menej on tie choroby, ja mám prácu náročnú na lehoty, termíny, mám stránky atď., čiže viac menej to mal na starosti manžel. Keď som mohla, tak ja. Ťažko radiť, nevieme aký máš základ, čo vieš zamestnávateľovi ponúknuť. Aké máš vzdelanie, akú máš prax. Či si atraktívna na pracovnom trhu. Ja som do toho veľa investovala, od odboru na VŠ, cez jazykové kurzy počas voľného času, prácu už počas VŠ a u samotného zamestnávateľa som bola z tých najspoľahlivejších. Keď máš čo zamestnávateľovi ponúknuť, nemá ťa prečo nezamestnať. Len teda OČR keď budeš ťahať, rátaj s tým, že v drvivej väčšine prípadov sa s tebou zamestnávateľ rozlúči.

olimuc
12. okt 2024

Zalezi na tom, co ponukas … ked mal maly rok, som sa vratila do prace ale kedze som bola sama boli naroky, ktore som uz nesplnala. Kym skoncila vypovedna doba nasla son druhu pracu. Zamestnavatel mi vysiel v ustrety s pracovnou Dobou a HO, za cenu, ze OCR nebolo, pripadne 2-3 dni off a potom HO. Co viem, bezne sa to tak riesi … alebo OCr ale pracujes 4-6 hodin denne a potom ich beries ako nahradne volno …

tiika
12. okt 2024

Obavas sa ísť uz do prace, keďže dcerka býva chorá a nemá ti s nou veľmi kto pomôcť? Zároveň ti je doma samej dlho, otupno? Ci vôbec sa ti nejaká praca nečrtá?
Skús si pozrieť ponuky na skrátený uvazok, dohodu. Možno začať takto…

siska53
12. okt 2024

Tak ja neviem...v case, ked som sa ja mala o par mesiacov vratit do prac.zivota, tu bola burliva diskusia medzi zenami, co boli dlhsie ako 3 roky doma s detmi a tymi, co sli po polroku ci roku. A dost neprijemne to bolo, ze ake su tie, co su dlhsie doma lenive, bez pracovnych navykov. Mna to dost rozladilo ( sama som bola 5 rokov doma) , ze to hadam nie! Sice do povodnej prace som sa nevratila ( nastastie, zostalo to tam besne, co som pocula), ale hned som nastupovala do novej prace. Cize mi to pekne nadviazalo. Deti, ked boli chore, mi chodili rodicia strazit, zvacsa nebyvali nejak uplne hrozne..a ked bolo nutne, tak som ostala ja s nimi... a aj sama som bola chorlava, vsetko som chytila od nich. Ale v case, ked som bola v praci, som podavala plnohodnotny vykon.. na rozdiel od ludi po skole, kde zvacsa clovek vidi tu "pracovnu moralku".

Vtedy nebola moznost nejak homofficu, teraz sa da, ale s detmi...to nie je lahke...