Ako ste riešili, ak vás zobrali do práce, ale mali ste v hre ešte ďalšie ponuky?

bennn
23. apr 2024

Nech nadviažeme, trochu pozitívnejšie.

Napríklad: Poslali ste viac životopisov, boli sa niekoľkých pohovoroch, ale niekto vám zavolal a s tým, že vás vybrali, dohodli ste sa s ním, či ste čakali na vyjadrenia ďalších? (do daného dátumu nástupu samozrejme)

Čo sa týka mňa, ja som raz nenastúpil na pozíciu, kde som absolvoval už aj lekársku prehliadku a mal ísť podpísať zmluvu v krátkom čase. Pretože som dostal lepšiu ponuku.

Ako takéto situácie riešia zamestnavatelia? Majú poradovník najvhodnejších a zavolajú č.2 ?

personality
23. apr 2024

Tak ja som odisla aj po 1 dni a aj po 1,5 mesiaci a aj po roku a aj po 10 rokoch, je mi fuk ako to riesia, urcite nestoji cela firma na nejakom zamestnancovi. A taktiež som mala aj 2x slubenú prácu a vykaslali sa na mna a nechali čakať este... a dufat.

deti95060810
23. apr 2024

tiež som nenastúpila... vôbec ma to nezaujímalo čo si o tom myslia .

personality
23. apr 2024

@bennn a urcite maju poradovnik, ved na kazde kolo pohovorov pozvu viac zaujemcov. Alebo urobia dalsie pohovory.

dadis
23. apr 2024

@bennn Mne sa to nestalo, ale teraz aktualne nieco podobne riesime, potencialny kolega dostal ponuku a vypytal si 14 dni na rozmyslenie 😅..hold, je doba, ked firmy tahaju za kratsi koniec..

diewcatqoo
23. apr 2024

Mne sa to stalo, ale z pozicie zamestnavatela, ze sme prijali babu, ktora v den, kedy mala podpisat zmluvu, tak neprisla. Dva dni sa neozvala a nevedeli sme, co je s nou. Potom napisala smsku, ze dostala lepsiu ponuku. Zavolali sme teda dalsiu babu, ktora bola pre nas druha v poradi po pohovoroch a ta nastupila takmer okamzite.
Sranda je, ze neuplynul ani polrok a ta prva baba, co nenastupila, k nam znovu poslala zivotopis.

petamich
23. apr 2024

mozes nenastupit samozrejme, len sa na to treba pozriet aspon trochu aj z pohladu druhej strany - potencialny zamestnavatel sice moze nasledne oslovit dalsieho kandidata ale co ak uz ten prvy mal vypovednu lehotu a cakali na neho napr. 2 mesiace, on nenastupi, oslovia dalsieho, ten musi dat vypoved/ukoncit PP, co moze byt aj necele tri mesiace (kedze vypovedna doba zacina plynut az dalsi mesiac) a potencialny zamestnavatel moze mat takmer 5 mesiacov volne neobsadene miesto

pochopit sa to da aj nam vo firme sa to deje 🙂 ja by som si asi radsej vypytala par dni na rozmyslenie a pockala, ci sa nevyjadria tie ine firmy

maranta_leuconeura
23. apr 2024

Uplne normalne to je, o tom su aj prve tri mesiace predsa, mozes jednoducho neprist. Zamestnavatelia s tym musia pocitat. Samozrejme zo strany (buduceho) zamestnanca je korektne povedat vopred ze ,,uz nepridem".

Mne sa tiez stalo, zobrala som lepsiu ponuku po tom, ako som uz mala podpisanu zmluvu inde a mala som o dva tyzdne nastupit. Zavolala som, ze z mojej strany to uz neplati, ze sa ospravedlnujem, ze som im sposobila komplikacie, ale dostala som ponuku, ktora sa neodmieta. Reakcia bola fajn, povedali mi, ze keby to nevyslo, mam sa im ozvat 😀

babkaland
23. apr 2024

Ja zas to mávam podla Murphyho zákonov. Dám 10 životopisov a nikto sa neozve. Ale keď ma konečne niekto zamestná, zrazu sa ozvú aj piati.

klotildabazarik
23. apr 2024

@bennn to som zatial nemusela riešiť vzdy si nemam z coho vybrat 😂pride jedna alebo nic😂 takze idem do tej co pride😂