Ako ste dopadli, keď ste podali sťažnosť na nadriadeného?

8. aug 2024

Ahojte,
Podavala uz niektora z vas v praci na nadriadeneho staznosti?..ak ano ako ste dopadli, pomohli ste si s tym nieco alebo ste museli nakoniec odist z prace?..ja som teraz podala na veduceho staznost lebo to co on voci mne vedie to nieje sikana uz ale dzihad..ale mam strach ze co bude dalej

vikusjk
8. aug 2024

Nepodavala som oficialnu staznost, len som sa o nom rozpravala s jeho nadriadenym v byvalej praci a nastastie to nebol ziaden bossing, len bol proste chudak neschopny. Nakoniec z firmy odisiel.
Ak si tu staznost uz podala, tak to moze dopadnut len dvoma sposobmi - pomozes si a zlepsi sa to, alebo sa nezlepsi a kedze mas uz dzihad, ako pises, tak zmenis pracu a pojdes do lepsieho. Ziaden zamestnavatel, rovnako ako ziaden zamestnanec, nie su nenahraditelni.

paty277
8. aug 2024

Myslím že dosť záleží od toho či to je nejaký veľký korporát alebo mala firma kde ste 5 dokopy aj s vedúcim. Ja osobne som nikdy sťažnosť na vedúceho nedávala ale známa dala v malej firme a nakoniec ona musela odísť lebo sa to nedalo zniesť pretože sťažnosť nikto neriešil iba tomu vedúcemu to oznámili že bola na neho sťažnosť od tej a tej osoby 🤦🏼‍♀️ no MYSLÍM SI že vo veľkých korporátnoch to riešia inak ako pri káve medzi rečou ale to si iba myslím

autor
8. aug 2024

my sme vacsi korporat, elektrarne...ale velmi nerada by som odisla lebo je to dobra praca s dobrym platom..a som tu 10 rokov..ale to co zazivam posledny rok a pol je uz neunosne

autor
8. aug 2024

uz dostavam vynadane aj za chyby ostatnych..pritom ja nie som za nikoho zodpovedna len za seba..

viestta
8. aug 2024

Kedysi som sa stazovala na nekompetentnu veducu. Pomsta bola velmi rychla. Zariadila, ze ma prelozili. Na lepsie miesto.

petka1982
8. aug 2024

@paty277 mama podala sťažnosť na nadriadenu,výsledkom bolo,že ju poslali na nejake školenie,ako vychadzať s kolegami.mamu,nie vedúcu 😄

gab1sol
8. aug 2024

Ťažko povedať, záleží, ako vysoko je nadriadený v hierarchii. Ale keď už by som bola rozhodnutá podať sťažnosť, išla by kópia aj na Strýčka.

autor
8. aug 2024

on ma jednoducho z nejakeho dovodu neznasa a strasne mi to dava pocitit..neznasa ma od zaciatku co k nam nastupil ako veduci..zo zaciatku sa eštee drzal ale posledny cca rok je na mna strasne hnusny..dostavam za vsetko vynadane uz aj za to ze si kychnem ..neustale hlada na mojej praci aj tu najmensiu chybicky uz ho upozornili aj z personalneo ze nemusi na mna hlasit kazdu malickost..samozrejme robi to dalej..ale najnovsie uz dostanem vynadane aj za kolegyne ak urobia chybu..teraz kolegyna urobila jeden pruser dost velky a ja som si do zlizla..a dovod?..som tam sluzobne od nej starsia mohla som to po nej skontrolovat (..aj ked to nemam v naplni prace a nik mi nezadal ze mam po nej kontrolovat jej pracu)...

muchotrafka298
8. aug 2024

Toto co pises je bossing ako vysity. On Ta odtial potrebuje dostat prec za kazdu cenu a nezastavi sa pred nicim.Nechce nahodou tvoje miesto pre niekoho svojho? Znameho? Rodinu? Lebo toto chovanie tomu nasvedcuje. A mas byt zodpovedna za pracu kolegyn? No to kde sme.

mimirka32
8. aug 2024

Ja som sice nepodala staznost, ale prisiel nam z HR dotaznik na hodnotenie manazerov. Ja som ho vyplnila tak ako som citila, dala som byvalemu manazerovi v podstate najhorsie hodnotenie ake bolo mozne a napisala som ku kadzej otazke aj slovne vysvetlenia. Dotaznik nebol anonymny. Nestalo sa absolutne nic. Manazer sa tvaril, ze o nicom nevie. Nastastie neskor o par mesiacov ho vyhodili, ked sa menilo vedenie firmy

autor
8. aug 2024

@muchotrafka298 ja netusim o co mu ide..uz som sa s nim raz aj pohadala kde sa zistilo ze mi krvidil, napisal na mna zle hodnotenie co mu potom vratili s tym ze sa zistilo ze som ja nepochybila samozrejme ospravedlnenie ziadne..tak som si to isla s nim vydiskutovat..odmietal sa somnou bavit ze on ma pravo podat taketo hodnotenie aby sa to presetrilo a ze som mala stastie ze sa to presetrilo tak ze neizistili moje pochyenie..a ze co od neho akoze chcem ze si robi svoju robotu len..

autor
8. aug 2024

ale zaujimave ze to robi len mne pritom sme tam dalsich 7 kolegyn

gab1sol
8. aug 2024

Na akom oddelení pracuješ?

autor
8. aug 2024

@gab1sol backoffice

gab1sol
8. aug 2024

Tam je kto teraz šef? Aj keď teda po mojom odchode, čo viem, tak sa to tam celé dosť pomenilo…

autor
8. aug 2024

@gab1sol a vy viete pre ktore elektrarne ja pracujem ?

gab1sol
8. aug 2024

Pokiaľ viem, tak na Slovensku máme len Slovenské elektrárne, nie?

autor
8. aug 2024

@gab1sol mame stredoslovenske zapadoslovenske vychodoslovenske

gab1sol
8. aug 2024

To je Stredoslovenská, Zapadoslovenská a Východoslovenská energetika.

mimirka32
8. aug 2024

Ja si myslim, ze aj tak si nemala inu moznost. Ked sa k tebe takto sprava, chce, aby si odisla. A ak odist nechces, toto je jedina moznost ako sa pokusit branit

autor
8. aug 2024

@gab1sol ano ale tak je to slangovo oznacovane tie ako elektrarne..

katsmolkova
8. aug 2024

Máš aj dôkazy o takomto bossingu? Maily,správy...na východe bol už obdobný prípad a nadriadeného po dlhom boji poslali do .... preč.

autor
8. aug 2024

@katsmolkova to je to ze napriklad ma vzdy zvozi medzi styrmi očami..nikdy nie pred kolegynami, vzdy si ma zavola do kancelarie ..ako dokazy mozu byt tie nezmyselne staznosti co pise on na mna co mu vracaju z oddelenia uz..ze jednoducho dava na man podnety neporavnene aby mi ztrhli z vyplaty..ze som urobila nejake pochybenie pritom som neurobila..ale oni to musia na jeho podnet presetrit..potom mu to vratia s tym ze pochybenie na mojej strane nebolo..takto to dava uz asi rok..

autor
8. aug 2024

@katsmolkova plus tie jeho vecne ironicke a drze poznamky na mna..a podobne

katsmolkova
8. aug 2024

Kolegyne co na to hovoria? V pripade konfrontacie sa pridaju na tvoju stranu? Podrzia ta?

muchotrafka298
8. aug 2024

On proste systematicky pracuje na tom, aby si to miesto uvolnila pre niekoho ineho. Dovtedy Ta bude sekirovat a sikanovat, kym neustupis a neodides, lebo presne o toto je mu ide. Lebo jemu sa nic nestane, dobre to vie, ze nemas ziadne priame dokazy ako nahravky alebo emaily, proste nieco coho by sa dalo chytit.
Kolegyne sa urcite na tvoju stranu nepridaju, s tym nepocitaj-. Kazdy si dnes strazi vlastny flek. U nich pomoc nehladaj.

autor
8. aug 2024

@katsmolkova jasne ved ani oni ho nemusia..ale ze by sa ma nejak zastavali nemozem povedat..len ma polutuju..kadza sa boji o flek

autor
8. aug 2024

@muchotrafka298 len nerozumiem preco prave moj flek..mame tam dve baby ktore tej robote absolutne nerozumeju robia prusery dokonca jedna urobila taky pruser ze jeho za to ešte zvozili ako male decko..nechapem preco si prave mna vybral co robim robotu na 100% nemam ziadne prusery ani reklamacie ešte som velakrat za druhych riesila poziadavky..

autor
8. aug 2024

ved keby chcel na tu jednu kolegynu staci podat jeden dva podnety a letí odtial hned..co tolko pruserov narobila uz..uz aj jeho veduci sa na nu pytal ze co to stvara..keby tak potreboval tam niekoho dosadit..

katsmolkova
8. aug 2024

Prestúpiť na iné oddelenie v rámci spoločnosti nie je možné?