Ako správne reagovať na nevhodné správanie kolegyne?

21. máj 2024

Baby, ako by ste riesili kolegynu, ktorej vkuse nieco/niiekto prekaza. Pre priklad, minule prisiel jeden externy kolega a ona zacala hlasno hovlrit, ako smrdi, ze by firma mala davat deodoranty zamestnancom. Po prve, ten kokega je uplne krasny a CISTY chlsp, absolutne nesmrdi!!! V zivote som necitila, zeby smrdel. Ale chudak, on tuto jej poznamku pocul a bolo vidno, ze sa maximalne trapne citi. Ja som sa jej snazila vysvetlit, ze to bolo od nej nevhodne a ze nemusi taketo veci bliakat cez celu kancelariu. Je v praci tri mesiace (tato kolegyna) ale neskutocne neprijemna zenska. Ako, nechcem hodnotit jej vyzor, ale proste je to obezna 110 kg zena, ktora uz vsetky naokolo pourazala. Kolegyna sa uz ani nechce pekne obliekat, nakolko vzdy ma sproste poznamky. Ako to riesit? Ked ju slusne napomeneme, iba sa smeje, ako nepricetna. Sebavedomia ma na rozdavanie. V kancli sme skoro vsetky mlade kolegyne, ona jedina ma 40+ a je vidno, ze si tam chce silou mocou vydobit nehake alpha miesto. Jedine, co nechcem, aby sme sa tam hadali a okrikovali. Nechcem sa znizit na jej uroven a nadavat jej tam do tlstych zakomplexovanych krav. S nadriadenym to zatial riesit nechceme, lebo ona ma taku poziciu, ze sa bojim, aby nas odtial nevystvalanas potom odtial

milanemila
21. máj 2024

Ako sa poznam ja by som ju poslala velmi hlboko doprdele 🙈 ale teda takyto ludia podla mna iba cakaju na ten konflikt a pozornost a najviac im “ublizi” absolutna ignoracia.

rusalinka
21. máj 2024

Riešiť jej nevhodné správanie s nadriadeným.

personality
21. máj 2024

Povedať niečo v neutralnom duchu? Že nie je vhodné hodnotiť niekoho vzhľad? Že ako by sa to jej páčilo, keby ju niekto hodnotil alebo či si myslí, že ona je dokonalá?

denkabemommy
21. máj 2024

Jej sebavedomie je na bode mrazu, len sa snaží nájsť chyby, kde nie sú, aby sa cítila lepšie. Poviem ti k tomu len jedno, kým neudreš rovnakým bičom, tak neprestane. Mala som v blízkom okolí takú osobu. Roky som sa snažila slušne na ňu, až mi praskli nervy a ako povedala, takú odpoveď dostala. Odvtedy je pokoj.

personality
21. máj 2024

Tak môžeš reagovať podobne ako ona. Ona povie "firma mala davat deodoranty zamestnancom" a ty môžeš povedať "niektorým zamestnancom deodoranty a niektorým by firma mala davat permanentku do fitka".

vikusjk
21. máj 2024

Ak ste sa to uz pokusali riesit s nou a nemalo to uspech, tak by som normalne sla za nadriadenym, kludne aj viaceri nech mu daju odozvu na nu a mal by si s nou sadnut. Ak nechce byt partackou v teame, nech si hlada pracu inde, vy predsa nepotrebujete, aby vam tam narusala kolektivneho ducha.

sissy27
21. máj 2024

na hrubé vrece hrubá záplata. Ak by sa takto ocapila smerom na kolegu, tak by som jej šplechla naspäť, že dúfam prvá si bude utekať pre ten deodorant, lebo ju je cítiť hneď od príchodu, a nechceli sme byť ako ženy voči nej netaktné ale tešíme sa, že konečne si to všimla aj ona a môže s tým niečo robiť.
A akože rozhodne by som sa nenechala ňou ovplyvniť ohľadne obliekania, tiež by jej išlo naspäť, že ma mrzí, že so svojimi kilami navyše si ona také nemôže dovoliť, ale nech si svoju frustráciu ventiluje vo fitku a nie v kancli.
A neváhala by som ísť aj za nadriadeným, prečo sa jej bojíte a ustupujete jej?? nakoniec ona dosiahne svoje, to chcete?

lenicka999
21. máj 2024

Ja by som sa ho hlasno zastala: čo hovoríš nezmysly veď on vôbec nesmrdí, práve naopak dobre vonia.
A kľudne sa sťažovať na šéfa.

svetlonos
21. máj 2024

@denkabemommy a autorka,
presne tak! S takymito obmedzeným krásami treba hovoriť " recou ich kmeňa" !

Ty si tlstá, smrdis potom a ešte si dovolíš urážať všetkých naokolo hej? Chodíš nakupovat do obchodov pre veľryby ale na Jankine oblecenie najdes vzdy deiblny komentár, však? Co tak vstúpiť si do svedomia a pred zrkadlo, pred tým ako vypustis dalsi akoze vtipný klenot z toho otvoru, co mas pid nosom? A H...t ego si môžeš doma na muzovi - ak to s tebou nejaký vobec vydrží!

A stalo by mi to aj za vypoved! Pre všetky ženy, ktoré majú problém s váhou- mam kamaratky 100 kilove, su to úžasné zeny, ľudia! Ale pokial sa niekto chova ako kreten, tak treba použiť jeho zbrane! Tým mojim komentárom nemám v plane urazit zeny s nadvahou!

weronka31
21. máj 2024

Uplne slusne by som jej povedala, ze na taketo spravanie nie ste zvyknuti, je vam to neprijemne a poprosit ju aby s tym prestala.

0silvia0
21. máj 2024

mne to pripadá už na diagnózu u nej, keď sa rehoce ako nepríčetná na slušné upozornenie. Ja osobne by som to riešila tiež s nadriadeným, ak má u nadriadeného dobrú pozíciu, tak nič. Okrikovať sa nechcete, tak jedine tvrdý ignor. Koľko vás je spolu v kancelácii?

maxalla
21. máj 2024

Kolegu by som sa zastala, ale na jej uroven sa neznizovala a nevyuzila by som jej vyzor ako zbran proti nej, ako tu niektoré radia. Ak by som jej uz nieco vycitala, tak jej spravanie.

basulaak
21. máj 2024

S nadriadenym to riesit nechcete, na jej uroven sa neznizis, tak si to zhrnme co ti ostava. No drzat hubu a krok. Trp Jozef Mak.

januska12323
21. máj 2024

Ona ledva skončila skúšobnú dobu a vy, ktoré ste tam dlhšie sa jej bojíte? Zhučte ju sami a keď to nedokážete choďte za nadriadeným.

tykat
21. máj 2024

Treba jej zakazdym dat cukrik..."Na moja, cmulaj, nech ta netrha trepat p*coviny"

tiika
21. máj 2024

Možete sa s nou všetky alebo jedna z vás otvorene porozprávať. Že ste si všimli, že sa asi niečim trapi, že by možno chcela byt viac spokojnejšia sama so sebou, svojim výzorom, postavou, oblečením a zároveň ona ma niekedy na druhých poznámky ohľadom ich vzhľadu. Toto správanie jej osobne nijako nepomôže k zmene, či cítiť sa lepšie. Či vám vie povedať, čo je skutočne za tými vyjadreniami na adresu iných?

A potom by som jej povedala, že vety tohto typu znepríjemňujú atmosféru v kolektíve. Chcete si s nou dobre vychádzať, brat ju ako súčasť tímu, no taketo jej správanie vám v tom dosť bráni.

sissy27
21. máj 2024

@tykat 😂😂😂 100 bodov !

cookie29
21. máj 2024

Vies bohuzial v zivote to casto funguje tak, ze to ide dole vodou : ked das do kosika s krasnym ovocim, jedno nahnite, tak zhniju vsetky... a rychlo. Tie krasne a zdrave nejako nezastavia tu hnilobu. Mozno je to blby priklad, ale bohuzial pravdivy a ludia tohoto typu jednoducho nahniti su a nic s tym neurobis. Proste sa robi zaujimavou, alebo nema ziadne sebavedomie a proste si ho "buduje" sliapanim po inych. Asi jediny sposob je ignorovat, alebo hodit rec so sefom. Neformalne. Proste pokial bude reakcia z Vasej strany, ona bude pokracovat. A kazdy sa musi zastat sam seba... Dotycnemu kolegovi nic nebranilo odpovedat nieco v style "vyborny napad, nech zacnu u Teba"

luccija
21. máj 2024

Ľutujem Ta a držím palce pracovať s takýmto človekom.To nie je poníženie sa na jej úroveň, ale nastavenie zrkadla.Ona si potom myslí, že je hviezda a má právo to tam riadiť.Velmi nepríjemné robiť s konfliktnym hlúpym človekom.Vies pôjdeš za šéfom možno vás vysmeje väčšina šéfov nechce riešiť žabomyšie ženské konflikty a všetko zľahčuje a, keď sa s ňou aj porozpráva taký človek nemá väčšinou stopku tu konfliknost a ješitnosť má v sebe.Mali by ste ju upratať trocha vy aj, keď Ti to je proti srsti

thirstymonk
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deti95060810
21. máj 2024

a prečo jej aj vy niečo nepoviete? ona to bude len stupňovať... a citiť sa ako kráľovná...
ja by som ju už poslala ozaj do toho fitka... por. kúpila jej zopár cvičení a položila na jej stôl ešte pred jej príchodom... nech vie čo je to trápnosť.
jednoducho aké požičaj - také vráť.
inak to s ňou nepôjde.