Ako skĺbiť prácu a šport?

nops
25. máj 2024

Baby čo fyzicky pracujete,kedy a vladzete vôbec po práci a pri bežných povinnostiach plnohodnotne cvičiť?Behať,fitko,doma,to je jedno.Robim 12tky,deň,noc,alebo dve nočné,po nočnej rozveziem deti,nákup,chvíľu spím do nejakej 11tej,som ako mechom praštená,hodinu sa dávam dokopy,potom pre decká,učiť sa a variť na ďalší deň,ktorý už som zas v práci.V podstate mám iba pol dňa voľno a absolútne nestíham všetko čo by som chcela.Do fitka mám ďaleko,to by bola ďalšia hodina zabitá iba cestou.Pred nočnou sa snažím doobeda pocvicit,ale zas chyba vo mne,že nevládzem pred každou nočnou a neviem to zosúladiť,nájsť nejaký vyhovujúci režim ako udržať telo a zároveň sa nevycerpat pred prácou.Ako sa do toho dostať?Nejaké tipy

heidy222
25. máj 2024

@nops No keď sa pracuje na plný úväzok tak je to ťažké. Ja sa udržujem fit že chodím do práce a pre deti a pod čo najviac pešo

tatko13
25. máj 2024

@nops ak máš ďaleko fitko prečo necvicit doma ja som si cvičením doma zlepšil spánok lebo ma to unavuje takže lepšie spim a cvičením viac zvládnem... hodinové cvičenie pri telke YouTube kto by to bol povedal

nops
autor
25. máj 2024

@heidy222 tiež sa snažím všade pešo,lenže sme na dedine a prácu mám vo vedľajšej dedine,na bicykli hodina cesty a to zas po nočnej nestihnem ráno do ôsmej školu,škôlku. Ja nechcem chudnúť,mám cca 50 kíl, iba potrebujem ten cielený pohyb

janka95
25. máj 2024

Ja chodím cvičiť ráno keď zaveziem malého do školy a mam voľný deň alebo pred nočnou. Nie vždy sa dá. Lebo keď som v dennej nič a po nočnej som úplne mimo :- D

evulienkaeko
25. máj 2024

@nops tiež mam tento problém, denna, nocna prakticky stále v práci, aspoň 2x do týždňa sa snažím cvičiť, väčšinou pred nočnou, ale chodím na také na cvičenie a tam chodím aj po nočnej a dá sa to. Doma by som sa nejako do toho nenakopla.

nwnw
26. máj 2024

@nops tazko a to nepracujem fyzicky. Chcela som behavat ked je krpec na futbale ale odradili ma blbe komentare.ked sa mi podari vstat o 4:00 idem behat. No tak si chcem kupit bezecky pas domov. Lebo ako na potvoru, ked mam cas leje hrozne. V zime detto nevyspata, tak mi je neprijemne ist do tej zimy. Fitko mam daleko. Cvicim s detmi,no to je malo 😂. Chcela som, ze budu deti na bicykli a ja behat. No to stale nieco potrebuju, davat pozor na ceste, alebo nakladat biky do auta. Nemam na to nervy. Kamoska si kupila pas domov.

barborachors
27. máj 2024

@nops keby som fyzicky pracovala, fitko by som vôbec neriešila. Skôr masáže a welnes aby sa telo aspoň ako tak spamätalo po robote. A myslím ze to nie je ani zdravé nonstop niečo fyzicky robiť a plus cvicit. Zoderies sa.

nops
autor
27. máj 2024

@barborachors tak ale cielený pohyb je zdravý, na kosti, celkovo pocit pohody, spevnenie svalstva=chrbtice, panvové dno, všetko s tým súvisí. A nechcem v 40tke byť mäkká a mlandrava ako 70 ročná pani.
Dnes som po nočnej nemohla zaspať,prišla som do strašného bordelu čo po sebe včera večer zvyšok rodiny zanechal,tak som sa dala do upratovania,varenia a už sa mi zaspať nedalo. Dala som polhodku na bicykli, nejaké drepy, kliky, trochu z jogy..no uvidím ako bude zajtra v dennej.Pridem večer pred ôsmou a ďalší deň zas nočná.Budem skúšať ako to niekam vsunúť a neuštvať sa