Ako si odvyknúť od toho, aby som mala všetko pod kontrolou?

10. jún 2024

V práci potrebujem mať veci pod kontrolou, vedieť o udalostiach, riešiť problémy. Vyslovene mi prekáža, keď o niečom neviem alebo niekto rieši niečo bezo mňa. Nie je s tým žiadny problém, práveže sú radi, že som taká schopná a spoľahlivá. Prekáža to mne. Totižto je to len práca.
Nezarábam bohvieako a nemám ani žiadnu vyššiu pozíciu, že by sa to oplatilo. Riešim veci, ktoré sú mimo mňa a vôbec by som ich ani nemusela riešiť. Ako si odvyknúť od toho aby som musela všetko riešiť ja a mala pocit, že prídem o niečo? Veď nech prídem, peniaze dostanem rovnako, prácu spravím rovnako.

pukina
10. jún 2024

Neskusila si sa so svojim nadriadenym dohodnut, ze by si robila tu pracu navyse a adekvatne by ta k tomu ohodnotili? To je skor riesenie, pokial ti to vyslovene nevadi a problem je iba v tom, ze za to nie si platena.
Ak ti to osobne prekaza, mozno skus nejaku formu terapie - nie je to hanba, aj potreba mat stale vsetko pod kontrolou je ista forma zavislosti, mohli by ti poradit nieco, ako to v sebe odburat. To len hadam, nie som odbornik.

autor
10. jún 2024

@pukina problém je, že neviem kvôli čomu to robím. Úprimne neviem, či ma to baví a napĺňa a k tomu patrí aj stres alebo mám len potrebu a cítim nutnosť to robiť ale nerobí mi to dobre a robí mi to len stres.
Nie som schopná rozpoznať či to robím preto lebo chcem a baví ma to, alebo je to len určitá forma závislosti nad kontrolou

autor
10. jún 2024

Kebyže viem spraviť rozdieľ, tak sa podľa toho zariadim. Napríklad nájdem prácu kde by som mala takú funkciu alebo niečo podobné.

pukina
10. jún 2024

Nie si uz tak celkovo z danej prace unavena a vyhorena? Nepises, kolko rokov uz v danej firme pracujes ale mozno by ti prospela aj uplna zmena, ak nevies ani zadefinovat, co ti ta praca dava. Alebo nejake dlhsie volno, ak si to mozes dovolit.

eeffka
10. jún 2024

Za mna mas asi malo svojej prace 🤣 ja mam toho tolko ze aj 3hlava by som uzivila a veru nemam problem cloveka vyprevadit ze nie moj problem.