Ahojte. Zaujima ma,ci sa vam podarilo najst pracu pocas toho,ako ste boli niekde zamestnani,resp.ci je realne,ze na cloveka budu cakat,kym da vypoved. Ide totiz o to,ze chcem zmenit pracu a samozrejme,ze vsade potrebuju cloveka okamzite a takych ludi aj oslovuju. Ale mna viaze 2 mes.prac.doba a som si 100% ista,ze v tomto obdobi pred Vianocami zamestnavatel na dohodu nepristupi. Co robit? Dat v tejto neistej dobe vypoved a potom cakat,ze sa nieco objavi,si dovolit nemozem,na druhej strane sa citim zviazana sucasnym zamestnanim. Samozrejme sa bavime o beznych profesiach,nie o praci v CERNE,kde by asi aj 2 mes.pockali😂
Na mňa počkali.. ale ajtak som výpoveď dala tesne pred tým.. povedala som si že spravím krok do neznáma..
Máš možnosť medzi zamestnaniami ísť na UP, poberať podporu? Skúsiť sa dohodnúť v novom zamestnaní, že by si si čerpala dovolenku a tam začala pracovať najskôr na dohodu, kým ti starý PP skončí.. Pokúsiť sa dohodnúť skončiť dohodou, ze zostanes k dispozícii na zaškolenie, pre prípad potreby ešte nejaký čas..
Aj v beznej praci 2 mesiace pockaju. Aj ked maju v inzerate,ze potrebuju ihned,tak su ochotni pockat,pokial im za to stojis. Tiez som si hladala pracu pocas trvajuceho pracovneho pomeru. A nasledujuci zamestnavatel pockal 2 mesiace. Sice hladal ihned a potreboval surne,aby som nastupila,ale pockal.
Normalne pockaju, niekedy sa da ist prec dohodou a skratit to. Tiez musia ratat s tym, ze ked chcu cloveka, co neni rok bez prace, tak nenastupi za den.
@marca12 Tak ano,ale na uradoch prace cakaju zastupy ludi s podobnym zameranim. Ja ako zamestnavatel by som tiez siahla po niekom flexibilnom a ihned volnom,ako cakat na niekoho,hoci ma mozno vacsiu prax.
Menila som prácu dva krát a zakaždým sa mi podarilo až keď som bola na úrade práce lebo inak ma nechceli skorej pustiť
Ked si to uz dopredu takto hovoris,tak neviem,ci si vobec chces najst novu pracu. Treba skusit a uvidis. Seriozny zamestnavatel si nehlada len tak hocikoho. Zamestnavatel hlada cloveka do kolektivu, s ktorym si sadne a zapadne aj medzi kolegov. Nie len tak hocikoho z ulice,aby teda niekoho mal a mal mu kto pracovat. Aj medzi zamestnavatelom a zamestnancom musi fungovat pracovna chemia,musia si sadnut a musi v nom vidiet nieco. Mozno ty ho ohuris a bude ochotny pockat.
Tam kde ťa chcú počkajú. Ja som si najprv našla prácu kde boli ochotný počkať aj 3 mesiace a ja som dala výpoveď tak aby mi to vyšlo presne do nového zamestnania. Najlepšie keď na pohovore alebo v telefóne povieš že chceš nastúpiť od napr.januára či sú s tým v pohode, keď nie tak tam nepôjdeš