Ako si nájsť prácu?

24. sep 2023

Ahojte všetci. Mám 25 rokov, vyštudovaná kuchárka (3 ročný odbor) a chcem si nájsť nejakú prácu. Problém je v tom, že som sa celých 5 rokov starala o môjho deda (mala som opatrovné), čiže som nikde nepracovala. Rodičia robili v zahraničí a nechceli prísť bližšie. Až teraz sa to nejako vyriešilo, a ja som začala hľadať prácu ale bojím sa, že ma bez praxe a skúseností nikam nezoberú. No opatrovateľku už robiť nechcem. Nemusí to byť práca v mojom odbore. Mám zostať tu na Slovensku alebo ísť niekde von? Jediným cudzím jazykom, ktorým sa celkom dorozumiem, je angličtina.

babulkomale
24. sep 2023

Vsade chybaju ludia. Ked budu vidiet ze pracovat chces a si "k veci", tak ta vezmu.
Aj tak sa vsade treba zaucit na standardy danej restiky alebo prevadzky.
Vela stastia prajem ✊✊

janaolas332
24. sep 2023

V zahraničí si robotu nájdeš hneď ako kuchárka ,hotely, reštaurácie, ja by som zahraničie určite skúsila a skúsenosti určite máš,keďže máš na to školu. Držím palce.

bublinka1426
24. sep 2023

@janaolas332 presne, nech ide autoprka von, najlepsia zivotna skusenost a kym nema rodinu a deti, moze vidiet svet.
@autorka - isto skus zahranicie. na SVK skapal pes. takto aspon pocestujes a naucis sa mozno aj druhu rec. co nebude odveci. pomocnych kucharov beru hodne do Alp, tam im staci zakladna nemcina a AJ ....

luccija
24. sep 2023

Rodičia su ešte v zahraničí?ako kuchárka určite do zahraničia, keď nemáš iné záväzky.Aj, keď len na začiatok ako chyžná, pomocník do kuchyne

colsami
24. sep 2023

Kucharov je malo, aj na SK aj v zahranici. Robotu si lahko najdes, keby na zaciatok aj nejaku bez praxe, jasne ze nebudes hned sefkuchar a vybornym platom, skor pojde o Tvoju chut ucit sa, ostatne skills co budes potrabovat do prace, no a potom napredovanie atd.
Ak mas vystudovaneho kuchara, mas na to bunky a navyse Ta to bavi, iala by som pokojne do tejto profesie, s uplatnenim nie je problem a zarobok tiez nie je zly, ked sa trosku vypracujes.

buberova
24. sep 2023

Určite si nájdeš prácu v gastre, tam je vždy pomenej ľudí

autor
24. sep 2023

Ďakujem baby. Asi skúsim to zahraničie, vždy ma to ťahalo niekde von. Dokonca mám známu, ktorá by šla so mnou. Len taká otázka. Ona je vyučená cukrárka, ale nevenuje sa tomu a celkovo práci v gastre. Mala by ona problém nájsť prácu, keby išla so mnou? A ktorý štát by ste odporučili?

macekovam
24. sep 2023

Mohla by si začať ako pomocná sila niekde v lepšej reštaurácii alebo hotel... A potom.. Myslím ze budeš rýchlo v praxi.. začneš robiť aj kuchárku.. Podľa mňa nie je problém ze si nepracovala ako kuchárka.. Véd nechceš robiť hneď sefkucharku... Ale máš vzdelanie a tak by som si hľadala prácu určite v gastre..

guiseppinka
24. sep 2023

no, asi by som volila rakusko. do UK sa zrejme dost tazko dostanes, skus trochu maknut na nemcine. o chvilu zacne sezona a ludi bude treba vsade... podla mna by si mala dost velku sancu. v gastre pracuje aj dost vela slovakov, cize podla mna by si to mala trochu lahsie, ze by ti na zaciatku prelozili veci.

anna393
26. nov 2023

Ahoj ak by si mala zaujem o prácu ale z domu nechaj mi spravu rada ti poradim 😊