Ahojte budem končiť vš so zameraním na Cr, geografiu a anglický jazyk. Chcela by som si už začať hľadať trvalú prácu no mám len brigádnické skúsenosti z recepciu hotela a hosteskou. Hľadám niečo, čo by sa dalo robiť part-time home office, alebo aj full time. Vedeli by ste mi poradit kde a ako hľadať? Inzeráty mám popozerané..
ano, mam podobne skoncenu vs a neviem si najst pracu stabilnu uz roky, tak ucievam jazyky 🙂 co ine mi ostava
@melanta 1. Je mi jedno kde budem robiť, v hoteli ma nebavilo pracovať lebo sa pracovali 16 hodinové smeny.
2. Lebo ma tá skúsenosť láka. Chcem si vyskúšať pracovať inak ako doteraz. Mala som známu, čo robila brigadu z domu a to bolo nahadzovania faktúr do systému. Žiadny operátor ani nič také nechcem robiť
@yasina jej no učiť nechcem vôbec, to nieje šálka mojej kávy
A nieco taketo?
https://kariera.pelikan.sk/pracovne_pozicie/let...
@sisa_s to vyzerá super len tam je Bratislava, Zvolen. Ja veľkú časť bývam v CZ a druhu v Púchove
HO v zahranici byva problem kvoli daniam
@sisa_s nemám tam trvalý pobyt, chcela by som HO na Sk
Robím headhuntera, ale neviem radiť ľuďom, ktorí napíšu, že im je jedno, čo budú robiť. Ty vlastne chceš robiť, ale nechodiť do práce, hoci nemáš na to žiadne zručnosti ani kvalifikáciu. Ťažko sa radí ľuďom, ktorí len chcú, ale nemajú čo ponúknuť.
nemám tam trvalý pobyt, chcela by som HO na Sk - sisa písala o niečom inom. Ak budeš pracovať pre firmu, ktorá podniká na Slovensku, aj HO musíš mať na Slovensku. Čiže nemôžeš len tak odísť do ČR. Musí ti to zamestnávateľ odsúhlasiť, pretože budeš vykonávať prácu mimo krajinu, kde zamestnávateľ platí dane. Toto by si ale mala mať už dávno naštudované, podmienky fungovania v práci, ak chceš žiť striedavo v SR ak ČR.
Ale nemôžeš chcieť dobrý job HO, ak nemáš čo ponúknuť. A to v tejto chvíli nemáš. Takže musíš si vybrať, buď budeš žiť medzi Púchovom a ČR, ale dobrý job full remote nezískaš, alebo sa zameriaš na dobrý job, napríklad v tom korporáte v Bratislave a potom, keď budeš seniorný pracovník, tak potom budeš môcť chcieť benefity ako pracovať full remote a časť mesiaca aj mimo SR. V tejto chvíli je to utópia, nikto nemá dôvod človeku bez praxe dať dobrý job full remote a ešte mu umožniť robiť zo zahraničia. Ak sa raz chceš niekam vypracovať, musíš začať dole, musíš mať v sebe aj nejakú tú pokoru, možno robiť aj nie úplne vysnívanú prácu. Všetci úspešní začínali dole.
@melanta ja ale nemám ako žiť v Ba.. bývam u rodičov a u priateľa. Nemám nič našetrené lebo všetky výdavky so školou som si hradila sama
Ja sa ani necudujem, ze dnesni mladi ludia ostavaju byvat u rodicov do 30-tky...Jasny dokaz toho, ze cerstvy student bez akychkolvek skusenosti, ma zaujem o job, na ktory nema a potom narieka, ze si nevie najst pracu. Prajem vela stastia k najdeniu prace na HO 👍. Podla mna nemas sancu najst si lepsie, ako poziciu nejakeho operatora. Ostatne jedine na moznu ciastocnu pracu z domu....
V IT je vela prace, kde mas HO. Len ci by ta ta oblast bavila.
Pokiaľ nechceš byť freelancer, a riešiť si prácu a dane sama, ale normálne hľadáš prácu na TPP, tak ťa asi nepoteším. Moja predošlá práca bola HO, terajšia je tiež, mám v okolí viac ľudí, ktorí pracujú čiastočne doma aj z kancelárie. Ani v jednom prípade sa však nepovoľuje dlhodobá remote práca z inej krajiny, čo je tuším často ošetrené aj v zmluve. Párkrát som sa stretla s tým, že si zamestnanec podal žiadosť o remote prácu napríklad na týždeň zo zahraničia, kvôli dovolenke, ale to musí prejsť schválením. Keď aj pracuješ pre korporat, všade majú rôzne bezpečnostné opatrenia spojené napríklad s používaním VPN, teda je možné vidieť z akej siete sa napríklad prihlasuješ. Nehovoriac o tom, že sa môže stať že proste z nejakého dôvodu musíš na druhý deň prísť do firmy, lebo ti niečo nejde a technik to nevie spraviť na diaľku. Keď ti nepôjde laptop, tak nebudeš celý deň pracovať, lebo sa nevieš rýchlo dostať do firmy? Navyše málo firiem už ponúka full HO, všade sa treba aspoň raz za čas ukázať. A ešte keď ani nemáš veľmi čo ponúknuť, neviem či by som sa radšej nezamerala na nejakú konkrétnu pozíciu ktorá by ťa bavila, aj na úkor toho, že by to bolo z domu.
@oceanahory ja nenariekam 🙂 prácu si aktívne hľadám už dosť dlhu dobu. Písala som že nemusí byt 100% Ho, stačil by aj čiastočný.
@surama možno by som nemala žiadny problem len nemám na to školu ani nič
@justxme nevadilo by mi masť niečo v Cz a odísť tam na stalo. Ako som písala recepcia ma bavila ale 16 hodinové smeny teda nie.
Mala by si znizit preferencie a prisposobit ich k tomu, co vies ponuknut, mozno by si potom nehladala uz "dost dlhu dobu"...
@sisa_s No pokial ma autorka Excel na pokrocilej urovni, tak mozno aj ma sancu...
@oceanahory ano mám 😄
Su rozne zaciatocnicke pozicie, len otazne je ci by ta tato oblast bavila.
@surama určite ano. Len neveim ako by som sa do toho dostala.
Možno nejaká entry pozícia v korporate na HR, angličtinu určite využiješ, skúsenosť s komunikáciou s ľuďmi máš z recepcie, často je možný aspoň nejaký HO.
Nevies s tym ist ucit na strednu skolu? Trebars dorobit nejake pedagogicke minimum napriklad??? Len cisto napad teraz… mozno by to bolo realne. UPSVaR ma teraz kurzy aj pre zamestnanych, dorobit si nieco… preplacaju to z nejakych fondov tusim, skus sa informovat, co sa tyka rozsirenia nejakych zrucnosti, lebo ja neviem, co by ta bavilo.
@dancingqueen321 písala som vyššie že učiť určite nechcem.
dobru pracu dnes najst je crazy
1. Chceš robiť v oblasti, ktorú študuješ? Čo konkrétne? Ak nie, prečo a v akej oblasti chceš robiť?
2. Prečo chceš robiť full remote? Bez znalostí, skúseností? Veľa firiem upúšta od full remote a ak ponúka takýto job, tak buď sú to seniorné pozície, kde už človek má čo to za sebou, alebo sú to potom nízko kvalifikované pozície, na ktorých sú firmy ušetriť (napr. telefonický operátor).