Ako si nájdem prvé zamestnanie?

22. sep 2020

Ahojte,ako najst prve zamestanie?mam skoro 30 a nemam ziadnu prax.Aj ked rozposielam mnozstvo zivotopisov, vzdy samozrejme vezmu niekoho s praxou.

sissy27
22. sep 2020

Aké máš vzdelanie, čo by si chcela robiť? Fakt si ani nebrigádovala ani nič?
Ono nič v zlom, ale keď niekde na personálnom vidia životopis, že niekto v tvojom veku nepracoval, tak veru nadšení nebudú. Ak si ešte nedajbože bezdetná alebo s malými deťmi, tak to už vôbec.

hederamonstera
22. sep 2020

Budes musiet nejako zacat - tj. aj za malo penazi, nech si aspon nieco napises do CV - brigady, polovicne uvazky a postupne sa vypracovat.

tosomja
22. sep 2020

Nemôžeš byť náročná. Určite si na úrade práce, popozerať nástenku. Alebo oslov pracovníka upsvar. Nech ťa pošle na nejaký kurz, alebo skús napríklad Lidl, Tesco, oni prijímajú aj bez praxe. Ale asi skôr osobne zájsť a vziať so sebou životopis a motivačný list

autor
22. sep 2020

@tosomja posielala som aj do lidlu a nevzali ma

autor
22. sep 2020

@sissy27 nie nebrigadovala

princeznasevera
22. sep 2020

A co si vlastne do 30 robila?

autor
22. sep 2020

@princeznasevera starala sa o deti

sissy27
22. sep 2020

no dobre a aké máš vzdelanie a čo by si chcela robiť?
Byť tebou skúsim osloviť známych, či by si nemohla začať u niekoho niečo robiť.
Alebo pozri ponuky, kde sa nevyžaduje viac ako základné vzdelanie. Nebude to síce žiadny dream job, ale niekde začať treba.
Ak je manžel ochotný ťa zasponzorovať, tak možno nejaký kurz, aby si si mohla otvoriť živnosť a ak si šikovná, tak sa časom vypracuješ.

princeznasevera
22. sep 2020

To mi chces povedat,ze si od 18 nerobila nic ide len bola na materskej? To kolko mas deti?

autor
22. sep 2020

@sissy27 mam ucitelstvo pre MS a vychovavatelstvo a maturitu v odbore socialno vychovny pracovnik

autor
22. sep 2020
ledgerka
22. sep 2020

tak to by ta do nejakej skolky snad mali zobrat nie? ved prax mas ked si sa starala o vlastne deti.

autor
22. sep 2020

@ledgerka tak ak maju viac uchadzacov tak samozrejme vezmu tu ktora ma prax

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenuska1907
22. sep 2020

Nenechaj sa odradit, treba skusat dalej, niekde ta urcite vezmu, pripadne si skus nejake kurzy urobit, to by mohlo pomoct zvysit tvoje sance pokial chces ist mimo skolstva. Moja mama sa starala o babku 20 rokov (bola ochrnuta), takze do prace isla v 40tke a nasla si miesto ;) Deticky mas odrodene to je tiez vyhoda 🙂 V skolstve sa tazko hlada miesto, ale prax nieje az tak nutna, vzdelanie mas ;)

autor
22. sep 2020

@trema anglicky iba

autor
22. sep 2020

@trema na smeny urcite nie

hailey1
22. sep 2020

Fakt bez urazky, kazdy mame na zivot iny pohlad, nazor a tak. Nezvyknem a ani nechcem nikoho hanit. Ale z mojho pohladu je toto neskutocne nezodpovedne. Hned po skole mat deti a sediet s nimi aj s jednym aj s druhym do troch rokov doma. Fakt sa ta to nepytam ironicky, ani v zlom... ale co si cakala? Bezne, ked cakam na poradnu pocuvam tam baby, ktore su cerstvo po skole s bruchom, zalamuju rukami, aky my sme hrozny stat, lebo oni maju dieta a nemaju narok na matersku a ako vyzit z 270 eur. Rodicovstvo je krasne, ale sak trosku rozmyslam so buducna. Je jasne, ze ziaden dream job ta tak skoro necaka. Vezmi hocico co pride, hoci upratovacku. 30 rokov a ziaden pracovny navyk... zivotopis jak lusk

mogaa
22. sep 2020

No pokiaľ máš 30 a si bez praxe, tak zázraky nečakaj......na tvojom mieste zoberiem hocičo volné, podstatné je že v životopise budeš mať uvedenú vôbec nejakú prax....predavačka Jednota, Kaufland, Tesco, výroba - čokolvek....následne popri práci si môžeš zháňať niečo lepšie, pozície ako učiteľka v MŠ , vychovávateľka v priebehu roka už asi nezoženieš, ale môžeš skúsiť zaslať životopis do Detských domovov, stredoškolských internátov, či ako sociálny pracovník do DSS...ale nečakaj že zamestnania kde je prac.doba od 8:00-16:00 sa hľadajú ľahko a je pravda že ak prídeš v 30-tke s prázdnym životopisom že ťa vezmú....preto treba zo začiatku skúsiť čokolvek...

autor
22. sep 2020

@hailey1 ja nezijem z 270€ manzel ma dobry plat mame byt bez hypoteky,ja niesom nutena ist do prace ,Len chcem zmenu

hailey1
22. sep 2020

Ani ja som nebola nutena ist do prace a predsa som hned po skole vzala pracu, ktora nebola to, co som ako studentka cakala, pretoze sme chceli mat deti. Jedneho dna ti deti odrastu a budes sama doma odkazana na muzov prijem...

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mogaa
22. sep 2020

@hailey1 ono už teraz, ak povie na pohovore vek a príde s prázdnym životopisom tak ju na 99% nezoberú.....možno ozaj také profesie že predavačka tam kde nutne potrebujú alebo tá výroba, ale lepšia pozícia ťažko....mne keby prišiel životopis kde vidím len školu a niekoľko rokov len MD a RD, tak takého človeka nezavolám na pohovor.... ak by tam bola aspom prax v čase RD, nejaká brigáda - si poviem ok mala snahu robiť, ale v 30-tke bez akejkoľvek praxe by som nikoho na pohovor nezavolala😉

autor
22. sep 2020

@trema
@trema no to by nebol zly napad..

zuzkamargit
22. sep 2020

@hailey1 otázka znela, ako si má nájsť zamestnanie. Nezdá sa mi, že chcela hodnotenie jej života. Možno len nechcela čakať do 30-35, uprednostnila rodinu pred prácou a neriskovala, že možno vo vyššom veku nebude môcť mať deti. To ti nenapadlo? Nabudúce nerozdávaj hodnotenia, ak ťa o nich nik nežiada.
A teraz k veci. Neber to tragicky, teraz nemajú ani ľudia so vzdelaním a praxou na ružiach ustlané, ale netreba sa vzdávať. Skús osloviť známych, medzi rečou spomenúť, že niečo hľadáš.

autor
22. sep 2020

@zuzkamargit dakujem 🙂

kayyaa
22. sep 2020

@hailey1 vyborne, autorku si zhodila, sama si sa vytiahla, pochvalila, ako si to dokonale zorganizovala, tak ti mozme zatlieskat👍👌
Si dokonala zena s dokonalym zivotom a preto mas pravo druhych takto "poucat", aki su nezodpovedni.
Super !
Akurat skoda, ze si sa pocas svojho dokonaleho zivota nenaucila, ze kazdy ma inu situaciu, ime moznosti, ine prilezitisti a ze preto netreba druhych sudit a seba brat ako tu jedinu spravnu na svete.

autor
22. sep 2020

@kayyaa tu sa asi nic nepytat lebo hned urobia z cloveka nejaku socku

makova333
22. sep 2020

autorka: neviem sice odkial si, ale naprikad v BA je akutny nedostatok uciteliek v MS, socialnych pedagogov, pedadogickych asistentoch, vychovavatelov v SKD. Skus popozerat. btw prax v tejto oblasti nie je az tak podstatna, dostanes adaptacne vzdelavanie.

hailey1
22. sep 2020

@zuzkamargit
@kayyaa
Ja som nikoho nezhodila, ani som sa nevytahovala a ani som nepovedala, ze mam dokonaly zivot, neviem, kde ste to damy mile v mojom prispevku vycitali 🙂 napisala som tam, ze kazdy to mame v zivote inak. A napisala som tam iba svoj nazor - neskoro plakat v tridsiatke, ze ma nikde nechcu zamestnat, ked som nikde este nepracovala. Ospravedlnujem sa, ak som sa vas, mile mamicky, nejako dotkla 🙂.