Ako sa zachovať, keď manažér klame?

3. mar 2024

Ako reagovat ked vam vas manazer klame v praci? Mozem sa kvoli tomu obratit k jeho nadriadenemu? Podla mna je to neprofesionalne a myslim ze ohladne pracovnych zalezitosti by mal byt uprimny a nie ma zavadzat uz len kvoli dobrym pracovnopravnym vztahom…

julia_romeo
3. mar 2024

a precoby si si nemohla obratit na jeho nadriadeneho?

jazula
3. mar 2024

Asi by som jednala podľa toho, o čo ide. V jednej vete píšeš klame, v ďalšej zavádza, možno bude problém nakoniec v tom, že len nevysvetlil súvislosti a neposkytol širší obraz…skús pridať detaily. Inak jasné kľudne kontaktuj aj jeho nadriadeného, ak priamy rozhovor nepomáha.
Som mgr v korporáte, nie je vždy jednoduché všetko jednoznačne vysvetliť. Ja vyznávam otvorenú komunikáciu (možno až príliš), to je asi jediná cesta, ako sa vyhnúť nedorozumeniam a nejasnostiam. Ale nie každý z mojich kolegov to má takto nastavené.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
3. mar 2024

@jazula ahoj ako priklad uvediem ze riesili sme zvysenie platu kde som sa pytala ci urcite percento je realne a v poriadku. Z fleku mi povedala nie a ked som sa pytala na to iste jej manazera tak povedal mi ze je to absolutne v poriadku. Ocakavam ze manazer bude v tychto veciach uprimny a mam problem mu verit po tychto skusenostiach.

janai1
3. mar 2024

A ten nadriadený tvojej manažérky vie o tvojich pracovných výsledkov, správaní v práci atď. ? Lebo ak ona za teba zehli prusery, tak vie reálnejšie zhodnotiť ci ti vedia zvýšiť plat ako jej nadriadený

autor
3. mar 2024

@janai1 odkedy som tu som nesposobila ziadny pruser praveze naopak.

jazula
3. mar 2024

Pýtala by som sa na zdôvodnenie tohto rozdielu. Nech to vysvetlí. A očividne už za nadriadeným chodíš 😉.
Čo sa zvyšovania platu týka, u nás je z procesného/HR pohľadu technicky možné dosť výrazné zvýšenie platu. Čo neznamená vôbec, že sa táto možnosť v praxi aj využije… Zvyšovanie platu vždy závisí od výkonu jednotlivca, benchmarku v rámci teamu a možností budgetu…

autor
3. mar 2024

@jazula Jasne ze som sa ho spytala ze ci je to mozne kedze on je jeden z troch vratane mojej manazerky ktory rozhoduje o kolko sa komu bude zvysovat tak myslim ze je to normalne...preto sa pytam ci mam ist otvorene za nim ze mi moja manazerka otvorene klame a nemyslim si ze to vytvara dojem serioznosti ked z manazerskeho timu lava ruka nevie co robi prava...Moj vykon je v poriadku co mam podlozene datami kedze si pracu trackujeme. Preto nechapem aky ma moja sefka problem so mnou...

janai1
3. mar 2024

Ale prečo si myslíš ze ti klame? Ona si myslí, že nepodávaš výkon hodný zvýšenia platu. To nie je o klamaní

autor
3. mar 2024

@janai1 Myslim si to preto, lebo z trackerov kde si svoju pracu trackujeme mam z timu najlepsie vysledky a kedze ostatnym aj z ovela mensim vykonom platy sli hore tak myslim ze moj vykon je v poriadku a hodny zvysenia.

janinah
3. mar 2024

Pokiaľ máš písomný dôkaz na klamstvo.tak to rieš...

janai1
3. mar 2024

Ty si myslíš, ona si myslí, ja si myslím.
Tak požiadaj oficiálne o zvýšenie platu a uvidíš

autor
3. mar 2024

@janai1 o zvysenie som poziadala ako pisem vyssie...zamietla to...

janai1
3. mar 2024

však píšeš ze je 1 z 3 kto o tom rozhoduje. Tak evidentne ti to zamietli všetci 3.

autor
3. mar 2024

@janai1 ak by mi to zamietli vsetci traja asi by mi nehovoril jej manazer ze je to v poriadku...

janai1
3. mar 2024

No a keby ti to boli schválili tak ten plat máš 🤷‍♀️ Skôr nadriadený nadriadenej sa ťa chcel zbaviť a ani ťa nepočúval.
Len mi z tohto nevychádza stále prečo si myslíš ze ti manažérka klame keď ti povedala co si mysli a reálny výsledok po rozhodnutí 3 nadriadených bol, že navýšenie ti zamietaju

autor
3. mar 2024

@janai1 preto lebo ked ona povie ze to nie je mozne a jej nadriadeny povie ze je to v poriadku tak asi mi jeden z nich klame. Nechapem odkial si zobrala ze sa ma chcel niekto zbavit :D To je len tvoja domienka a subjektivny pocit.

gab1sol
3. mar 2024

Teraz je otázka na mieste, ktorý z nich ťa “zavádza”. Či tá, ktorá ti povedala, že nezodvihnú a teda ani k tomu nedošlo, alebo ten, ktorý povedal, že zodvihnú a nezodvihli… Ak si oficiálne požiadala o zvýšenie platu a nedošlo k tomu, tak ťa asi tvoja nadriadená nezavádzala… A jej nadriadený to mohol myslieť po teoretickej stránke, že to možné je, ale keď prišlo na prehodnotenie, tak nezvýšili…

autor
3. mar 2024

@gab1sol spominane zvysenie ma prist v lete len sme sa bavili o % kedze mi dva roky plat stal tak som sa informovala u manazerky ci mozem s tymto ratat. Ona povedala ze nie a jej manazer ano toto je to konkretne co ma trapi...

janai1
3. mar 2024

Rovnako ako tvoj subjektívny pocit je ze manažérka klame a pritom iba povedala to čo sa aj reálne udialo

autor
3. mar 2024

@janai1 to zvysenie ma prist v lete len som sa informovala ci je urcite % navysenie mozne takze nic sa realne neudialo este...len ona mi povedala ze nie a jej manazer ano...

gab1sol
3. mar 2024

Tak úprimne ti poviem a poradím, nerátaj s tým, kým to nemáš na papieri. Je to až v lete, dovtedy sa veľa veci môže zmeniť. Bez ohľadu na to, čo ti povedali. Druhá vec, opäť môže platiť to, čo som napísala - jeden ti môže odpovedať po teoretickej stránke, že aj o takom percente sa môžu baviť, ale možno manažérka má už predstavu o nižšom navýšení… Ďalšia vec je, rátať s tým MÔŽEŠ, ale aj nemusíš. 🤷‍♀️

jazula
3. mar 2024

Pozri, ak veríš, že ti vyslovene klame (za mňa prisilný výraz a primálo info o napr organizácii a zodpovednosti za budget), tak to rieš s nadriadeným tvojej mgr. Z mojej skúsenosti neverím, že by si dovolila ti klamať, skôr došlo k miskomunikácii. Odorúčam ale vyčistiť si stôl, inak to bude viesť len k problémom.

jazula
3. mar 2024

Okrem toho, leto je pekelne ďaleko 😁 a rátať sa nedá absolútne s ničím, kým to nemáš na papieri. Mgr je stále malá ryba na to, aby niečo sľúbila mesiace vopred a to si na triko nevezme ani jej nadriadený, bude len teoreticky rozprávať o možnostiach (ak vôbec). A už vôbec nie nejaké konkrétne číslo alebo percento.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
3. mar 2024

@jazula ako inak mam potom brat to ze ked som sa pytala ze ci 10% navysenie po dvoch rokoch je realne a ona povie ze nie ale jej manazer ano? Vo mne to evokuje neuprimnost z jej strany a robi to zlu krv medzi nami...ocakavala by som ze moj manazer sa bud snazit za mna bojovat a nie mi takymto sposobom klamat ako sa vsetko neda...

jazula
3. mar 2024

Poviem to takto…keby za mnou teraz prišiel človek z môjho teamu a dal mi túto otázku, ani na ňu nedokážem odpovedať… Niekedy tak o mesiac príde z vedenia info, koľko mám budget na team. Mne znie tvoja mgr ako realistka.
Zavolaj si ich na meeting oboch a spýtaj sa, že je ti nejasné, prečo dostávaš rozdielne odpovede, nech ti vysvetlia proces a možnosti. Nech sa vieš aj ty zariadiť. Nespomínala by som výraz klamstvo.

daniela2202
3. mar 2024

Posunúť vyššie.... bude sranda ... potom ťa buď povýšia alebo vyhodia 😁😁😁👉

domi2425
4. mar 2024

Prepac, ale mne prides ako nedockave otravne dieta. Za prve to ma byt v lete, za druhe jeden ti povedal ano a druhy nie, dovody uz boli vysvetlene v komentaroch vyssie. Pockaj ako to vyhodnotia🤷🏻‍♀️Nechapem co teraz riesis. Ale nazvat to klamstvom je trochu uletene, aj utekat za dalsim nadriadenym, ked uz si to riesila s dvoma, tak to ries s nimi spolocne ako uz tiez bolo napisane.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz