Ako sa vyhnúť ponukám práce na Úrade práce?

coolmannr
29. jún 2019

Ahojte.Chcem sa spytat,co by ste mi poradili aby mi dali na UP 2 mesiace pokoj a neposielali na vselijake pochybne pracovne miesta?Po 9 rokoch som skoncil v praci kvoli nadbytocnosti a idem sa hlasit na UP.Ak porovnam moj zivotopis s ponukami prace na UP na tak som horuci kandidat na posielanie kade-tade.A tym padom hrozi,ze niektore ponuky budu absolutne nezaujimave a tym padom na odmietnutie..A v tom pripade tusite co na UP hrozi..Tak chcem poradit ako na tie aktivne zienky za stolom..Chcem si ist svojou cestou,skusat ponuky pre mna zaujimave a zaroven trosku na 2 mesiace vypnut s tym,ze v sept chcem pracovat.Ako sa ladne vyhnut ich natlaku?Mam dovolenku zaciatkom aug.,moze ich to trosku odradit od posielania na pohovory?Alebo mam jednocho povedat,ze mam prislubenu pracu v sept( hoci este nemam)?Budu chciet nejaky dokaz o tom?Neviem co tam cakat,ale asi zrejme to zalezi asi iba na konkretnej panicke.Ak poznate nieco ozvecene,co by malo a mohlo zabrat budem Vam vdacny za kazde info.Pekny den.M.

candii
29. jún 2019

Záleží na konkrétnej pracovníčke, ale musíš počítať s tým, že ak keď narazíš na celkom v pohode pracovníčku a tvoju situáciu sa bude snažiť chápať .. aj ona musí vykazovať nejakú aktivitu, čiže na nejaký ten pohovor ťa určite pošle. Potom už len odradiť budúceho zamestnávateľa, že ty nie si človek vhodný do jeho tímu, aby ťa odmietol on, nie ty prvú, ktorú ti ponúka

emily.s
29. jún 2019

Čo tak sa zaregistrovať na ÚP až v septembri?

veronikaszabova
29. jún 2019

@coolmannr nahlas sa na zdr.poistovni ako samoplatca a nikam sa nemusis hlasit - ziadna buzeracia

evittam
29. jún 2019

@veronikaszabova A podporu nechať štátu?

ecoli
29. jún 2019

Skús to tej pracovníčke vysvetliť.. Mňa raz tiež poslala niekam, kam som vôbec nechcela ísť a okrem toho som pracovala na dohodu, takže som nemala záujem o inú prácu...vysvetlila som jej to a Povedala mi, že tentokrát to ešte vie spraviť ale nabudúce už nie, vraj to generuje ich systém...

daniell_ka
29. jún 2019

Ja som si hľadala prácu sama a keď prišla ponuka tak sa namňa úradnička pozrela.... vy asi predavačku ísť robiť nechcete čo? Tak som jej vysvetlila, že pôjdem ale nie do potravín a nie tam kde sa končí neskoro o 22:00 pretože sa nedostanem domov a určite nie tam kde je to fyz.náročné lebo ja už nevládzem aj keď som mladá mňa moje predošlé zamestnania zničili.Do týždňa som prišla s papierom, že prácu mám a hotovo :D a chodila som na pohovor hore dole.

evittam
29. jún 2019

Ja som sa nikde nehlasila kazde 2tyzdne. Za polroka som sa hlásila 2x, stacilo doniest napr.za kazdy mesiac 1mail,ze som reagovala na nejakú pracovnú ponuku aj bez spatnej vazby. Ďalej treba poriadne vypisat žiadosť o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie-mam male dieta do 10rokov,si chránená zakonom môžeš odmietnut ponuku na zaklade nevyhovujúcej pracovnej dobe, vzdialenosti. Vypísala som dalej,ze nie som ochotna vôbec dochádzať, ze mam záujem o skrátený úväzok atd. Ale ano zalezi aj od vedomostí a aku prac.poziciu hľadáš. Ak si predavačka tak ta budú posielať vsade kde môžeš ist robiť za pás a podobne.
Btw.tiez by som sa neevidovala ale nemienila som nechať tomuto štátu 900Eur mesačne.😉

coolmannr
autor
29. jún 2019

Vdaka za nazory.A co ten prislub prace(fiktivny) od sept.?Myslite,ze by sa v tom vrtali a chceli by nieco na papieri alebo by boli radi,ze za 2 mesiace vypadnem 🙂 ??Pracu na sept.si zacnem aktivne hladat v auguste,takze nieco urcite najdem vzhladom na to mnozstvo ponuk..len chcem to mat vo svojich rukach a neprist o dvojmesacnu podporu..

evittam
29. jún 2019

@coolmannr Nie, ziadne vŕtanie.😉

gladys_07
29. jún 2019

@coolmannr nie nevrtali, ja som tiez tak "prikraslila", ze mam prislub od bud. mesiaca a nikto nic. Ja by som im povedala, ze pravdepodobne budes mat nieco od augusta, ze sa ti nieco realne crta a potom proste povies ze to nevyslo.

mogaa
29. jún 2019

po pohovoroch zo začiatku neposielajú, teda mne dali prvé mesiace pokoj, vždy som len priniesla mail že som reagovala na ponuky......mňa teda neposlali na jediný pohovor....ale hlásiť sa treba, takže skôr by som videla možný problém v dovolenke na ktorú máš ísť...

otrokarka
29. jún 2019

úradníčky sú dosť násilné aj mňa nútili ísť na pohovory,ktoré ma vôbec nezaujali a to hlavne platovo.Pracovala som 8r. vo výrobe ako vedúca a na ÚP mi ponúkli ísť robiť vedúcu do mäsiarstva (úplne odveci) .Pre mňa neakceptovateľné.Potom sa mi len vyhrážali ak tam nepôjdem alebo to nevezmem tak ma vyradia pre nespoluprácu.Núkajú hocičo,len aby ťa mohli vyradiť!

mogaa
30. jún 2019

Ja neviem čo tu riešite....veď ak je niekto doma a dostáva podporu, ja naozaj taký problém ísť na pohovor? Ak aj mám profesiu kde sú takého ponuky na UP, pohovor sa dá vždy urobiť tak že zamestnávateľa nezaujmem a nevezme ma🙂🙂veď na ten pohovor vás neposielajú 4x do mesiaca🙂

evittam
30. jún 2019

@otrokarka Oni si robia len svoju prácu. Tiez su to len zamestnanci. Ty ako chces mat vyhody evidencie tak musíš dodržiavať aj povinnosti. Ak sa ti nepaci tak nemusíš byt evidovana a mas pokoj.

reni666
30. jún 2019

Uz nedávajú ten papier na pečiatku ?