Ahojte dievčatá už ste boli v podobnej situácii? Momentálne som na PN, dostala som počas toho pracovnú ponuku, na ktorú sa musím vyjadriť,že kedy má riaditeľka pustila. Moja otázka znie, že ako sa spýtať riaditeľky kedy mi ukončí pracovnú zmluvu . Či sa jej to opýtať telefonicky alebo ísť osobne za ňou aj keď to nestihnem otočiť v rámci mojich vychádzok.
@mimi325 ak to cez vychadzky nestihas, a na PN budes este nejaky cas, tak potom edine telefonicky, min. povedat, ze si dostala ponuku, ktora sa neodmieta, a ci by ta bola sefka ochotna pustit k datumu xy (teda ci by suhlasila s dohodou o ukonceni prac. pomeru ku dnu XY). Kedze, ale suhlasit nemusi, mala by som v talone nachystanu aj vypoved (ak ju podas kedykolvek v oktobri - vypovedna doba zacne plynut od 1.11. a skonci - zalezi ako dlho si v praci, ak menej ako rok, tak 30.11., ak viac tak bude 2 mesacna, ak nemas inak uvedene v prac. zmluve, 31.12.)
S dohodou musia suhlasit obe strany. Vypoved je jednostranna zalezitost, v podstate vypoved oznamujes, a jedine co treba z tvojej strany je vypoved zamestnavatelovi dorucit, ci uz postou, alebo osobne. Ak postou, urcite posielaj doporucene, aby si mala doklad, ze si poslala, ak by si isla osobne, nezabudni ju mat nachystanu 2x, jednu odovzdas a druhu si pre seba, nechas podpisat, ze vypoved prevzali,a to ti ostane, zase aby si mala dokaz, ze si vypoved podala, a kedy.
Otazne, ci v novej praci bud ochotny cakat.
@mimi325 v novej práci máš pracovnú ponuku. To je dosť málo na to, aby si dávala výpoveď. Alebo už máš dohodnuté, že na teba počkajú aj v prípade výpovednej doby a máš dohodnutý nástup a pripravenú pracovnú zmluvu? Aby sa nestalo, že riaditeľke povieš, že máš novú pracovnú ponuku, ona ťa dohodou nepustí, čiže budeš musieť čakať výpovednú dobu. To v novom zamestnaní nebudú akceptovať a ponuku stiahnu, lebo nebudú na teba čakať. A nová práca nebude a v aktuálnej si začne riaditeľka hľadať náhradu, keďže dáš najavo, že chceš odísť. Novú prácu rieš až vtedy, ak ťa budú naozaj chcieť a mať prichystanú zmluvu. Bez ohľadu na to, či ťa z aktuálnej práce pustia hneď alebo budú musieť čakať 2 mesačnú výpovednú dobu.
@mimi325 Načo to komplikuješ. V novej práci povedz, že môžeš nastúpiť od 1. januára, po skončení výpovednej doby. V starej práci stačí poštou poslať výpoveď, aby bola doručená do konca októbra. Od 1.11. ti bude plynúť výpovedná doba a 31 .12. ukončíš pracovný pomer a od 1.1. môžeš nastúpiť.
Ak ťa v novej práci naozaj chcú, tak do januára počkajú. Ak nie, tak to nie je seriózna práca a potrebujú ťa len na vyplnenie za niekoho, kto im vypadol. Ka takému zamestnávateľovi by som ani nešiel.
Dones výpoveď dohodou a choď za ňou osobné v rámci vychádzok