Na další týždeň mám pohovor v kaviarni. Je to bežne, mali ste už niekto takto pohovor? Vôbec neviem ako sa správať, môžem si napr. Niečo objednať, kto platí a pod. Bude to pohovor so šéfom firmy.
Ja som bola na takom. Prisla som, posadili sme sa, pani sa spytala, ci si nieco dam. Slusne som odmietla, povedali sme si co bolo treba, rozlucili sme sa a pani mi o tyzden zavolala.
Platiť by si nemala ty, ty si to predsa nenavrhla. Daj si čo len chceš, ale tiež by som to videla na kávu, prípadne nejakú limonádu. Niečo také rýchlejšie. Ako sa správať? Úplne rovnako ako keby pohovor prebiehal vo firme u personalistu. To už vycítiš, aká je atmosféra.
Mne už toto pohovor v kaviarni nejako nesedí...chcela by som vidieť aj pozadie vo firme atď. či nebudeš robiť priamo vo firme/kancelárii/obchode?
ja osobne by som na taký pohovor ani nešla. Nikdy som na takom nebola a pokial to nieje nejaký “pofidérny” zamestnávateľ a ide o oficiálny pohovor mal by byť organizovaný v priestoroch firmy poprípade online za prítomnosti personalistky. To aké sukromie má človek na pohovore v kaviarni?
Všetko uvidíš počas priebehu.. Možno prídeš a na stole bude voda s pohármi, možno príde čašníčka a spýta sa čo si dáš. Dala by som si iba vodu, alebo slušne odmietla že si nič neprosím. Platiť by si nemala, pripadne ak chceš, prídeš k baru pri odchode že tú vodu si zaplatíš. A možno budú aj všetci čašníci upozornení, že všetko čo sa dáva na daný stôl sa na konci vyučtuje. Ak nevieš čo robiť, nič si nedaj a hotovo.
@hellionka @marcellka32 pohovor v kaviarni je úplne v poriadku. Ja som taký v minulosti zažila s generálnym riaditeľom veľkého korporátu. Ide o vyššie pozície, kde sa nechce, aby vo firme všetci videli, že sa ide diať nejaká zmena. Detto ja robievam pohovory občas aj v lepšej kaviarni, tiež ide o vyššie manažérske pozície. Čiže pohovory v kaviarni ani náhodou nie sú nič neseriózne, pofidérne. Sú to zväčša pohovory viac typu rozhovor, kedy viac menej len sa potrebuje utvrdiť v kandidátovi.
Autorke, objednaj si kávu, ak ju piješ a minerálku. Minimálne vodu si určite objednaj, môže ti zabehnúť slina či vyschnúť v ústach, tak nech sa máš čoho napiť. Ber to ako pokec v kaviarni, to prostredie by malo pôsobiť práveže pozitívne, že môžeš byť uvoľnená a sama sebou, lebo nie si v nejakom oficiálnom priestore. Držím palce, daj potom vedieť, aké si mala z toho pocity a či to vyšlo.
@marcellka32
@hellionka
Bola som tak, pretoze to bolo v priestoroch pracoviska nemozne. Jednalo sa o siet knihkupectiev a personalistka prisla z centraly. Takze ja som presne vedela kde bude pracovne miesto a aj ake je tam prostredie 😉
@melanta práveže v korporáte a vysoké pozície úplne neprípustne. To majú preberať platove podmienky vysokého managementu medzi ďalšími XY ľudmi .. To si neviem predstaviť. Pokiaľ ide o prvotnú nejakú súkromnú kávičku na “otuknutie si” kandidáta okej, ale oficiálny pohovor do korporátu v kaviarni to pochybujem. V jednom robím a robím aj pohovory a vživote by toto neprešlo.
Každopádne @autorka držím palce, nech to čo najlepšie dopadne ✌🏻
Ja som bola na takom pohovore, bolo to skôr stretnutie s budúcou šéfkou - doktorkou na ambulancii. Stretli sme sa v takej kaviarni - cukrárni, dali sme si ľadovú kávu, keďže to bolo v júli a bolo 35 stupňov 😊
Normálne sme sa bavili o tom, aká to bude práca, čo očakávame navzájom, čo budem robiť, a podobne.Ona potom vyrovnala účet, sama s už na začiatku povedala, že ona pozýva a potom ma dokonca vzala na tu ambulanciu, aby som si ju obzrela. Tam sme sa rozlúčili s tým, že sa ozve, keďže mala ešte jednu slečnu na pohovor.
Hneď na druhý deň mi volala, že sa rozhodla pre mňa a či budem teda môcť na ďalší mesiac nastúpiť.
Tiez som na takom bola. Boli sme tam 3 a nic sme si neobjednali, lebo sme mysleli, ze to bude kratky pohovor. Nakoniec sme tam boli 3 hodiny. Takze, ak by som mala ist este raz, tak uz by som si objednala aspon vodu a na konci by som chcela zaplatit (ale tipujem, ze by povedali, ze netreba). A vtedy mal majitel firmy, kde som sa hlasila l, zaroven aj tu kaviaren, preto robil pohovor u seba. Nakoniec som tu pracu vtedy dostala.
@hellionka nie, s generálnym riaditeľom som sa o plate už nebavila. A ak robím takéto pohovory, tak veci ako platové a iné podmienky sú dávno vyjasnené. Ako som napísala, ide o pohovor typu rozhovoru, len na utvrdenie, že sme sa dve ideálne strany našli. A neviem v akom korporáte robíš, ale na úrovni boardu sa stretnutia na káve robia bežne. Ja ako headhunter robím pre klientov len vysoké pozície a je to bežný jav, že také to stretnutia na doťuknutie robíme mimo firmy.
Co by som si objednala, to by som si zaplatila. Zatial nemame nic spolocne. Necakala by som, ze je to povinnost buduceho zamestnavatela.
Ze je to v kaviarni, neznamena pre mna automaticky, ze pozyva. Proste je to len priestor, kde sme sa stretli.
Objednala by som si vodu alebo co uz pijes a samozrejme, ze seriozny potencialny zamestnavatel to ma zaplatit. Tiez sa mi to zda v pohode, ak teda presne vies, preco sa pohovor nekona na pracovisku.
Mala som pohovor v restauracii (jednalo sa o manazersku poziciu). S buducim sefom sme mali obed a kavu, prebrali sme vsetko potrebne. Platil on, na druhy den mi volal, ze ma berie.
.
Objednať si samozrejme môžeš, napr. kávu alebo džús. Čaj neodporúčam, lebo ten dlho chladne... platiť by mal ten, kto pozve, ale predpokladám ze počas pohovoru alebo na konci ti povie ze nie je potrebné platiť a je to na jeho ucet...ak je teda budúci zamestnávateľ na úrovni.