Ako sa robí na mestskom úrade?

tina4931
12. apr 2015

Ahojte, tie,ktoré z vás tam pracujú.....Ako sa robí na mestskom úrade (soc.odbor)? Lebo viem, že napr. na úradoch práce je to katastrofa teraz.

bonaqa2013
12. apr 2015

@tina4931 neviem síce ako sa robí ale podľa mňa je tam asi dobre. Ak nemáš inú prácu - ber čo ti núkajú.

cerez
12. apr 2015

Určite dobre. Pracovná doba v pracovné týždne, určite nerobia do 18 hodiny a podľa ich výrazu tváre, keď tam raz začas prídem, nie je na nich vidieť ani fyzická a ani psychická únava. Úrad práce to rozhodne nie je. BER!

tina4931
autor
12. apr 2015

@cerez
@bonaqa2013
Ja práveže prácu mám, robím na smeny - 12-tky, ráno vstávam o 3,45, večer prídem o 19,30 lebo cestujem 3/4 hod. busom, zarobím dosť málo ale práca ma práveže baví tá, ktorú mám. Neviem sa rozhodnúť, mám škôlkara a stále je chorý a keď robím na tie smeny, mám veľa voľna a stačí zameniť dve služby a nemusím brať ani OĆR. Len všade počúvam ako je na úradoch zle.......Ja som robila na UPSVaR chvíľočku kedysi a nebavilo ma to tam. A teraz viem, že je to hrozné. Neviem ako na iných úradoch.

zabina27
12. apr 2015

@tina4931 neviem, co teraz robis, ale tak ty musis vediet, ci by ta bavila praca v administrative, vela zalezi aj od kolegov, veducich, vedenia, agenda moze byt super, ale ked schytas hroznu kolegynu, co z toho? socialny odbor je tiez sirsi pojem, ci je to praca napriklad s bezdomovcami alebo so socialnymi zariadeniami... skor sa musis pytat niekoho, kto tam robi, aka je tam atmosfera. inak ako spominala cerez, len pracovne dni, ziadne odrobene sviatky, vikendy, ale zase na kazdeho lekara musis mat pripustku, nevybavis to medzi smenami. a myslis, ze platovo by si si polepsila? a bez ohladu, ci MÚ alebo ine, ak by si zo zaciatku vela chybala kvoli choremu dietatu, zamestnavatel by asi nebol nadseny, cize aj toto si premysli, aby si si pre nieco nespravila zle ocko 😉

sunshineka
13. apr 2015

@tina4931 urcite lepsie ako v statnej sprave.mestske urady spadaju pod verejnu spravu,cize mas aj vyssi plat a celkovo je tam lepsie.nemas taku psychicku zataz ako na urade prace a navyse pre matku s detmi je to idealne zamestnanie.urcite vyskusaj,ak mas moznost.nikde nie je iste,ze ta vezmu,dobre vieme ako to na takychto miestach chodi,mozno maju dopredu vybraneho uchadzaca.byt tebou,tak idem na pohovor

mateson
13. apr 2015

@sunshineka vo verejnej správe je lepší plat ako v štátnej? Nemám ten pocit.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sunshineka
13. apr 2015

@mateson tomu ver,ze je.robila som v statnej sprave.nevravim,ze tam ide o obrovske sumy,ale oproti statnej sprave su vyssie

sunshineka
13. apr 2015

@fidka79 len ludia z vonka si myslia,ze tam nie je ziadna namaha.to len ludia si myslia,ze tam cele dni kavickuju a uprimne poviem,myslela som si aj ja,kym som nerobila na urade.o kavickach to vobec nie je

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lajlilinka
13. apr 2015

Robila som aj na MsU aj na UPSVaR... Záleží všade od vedenia, od druhu práce, zaradenia a pod. Nedá sa zovšeobecňovať. Čo sa týka platov... Po prechode z MsU na UPSVaR som šla o stovku dolu... Zobrala som to iba kvôli tomu, že som sa posunula vedomostne a dalo mi to poriadnu školu života....

sunshineka
13. apr 2015

@fidka79 aaaa??? kde si maju tu kavu dat?ja som tiez mavala kavu na stole,lebo sme nemali iny priestor a pocas prave som si uchlipkavala.neviem,na akom urade si bola,ale taketo spravanie som nevidela nikde a mala si sa ist stazovat veducej,toto je nepripustne spravanie

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lajlilinka
13. apr 2015

@sunshineka ľudia čo nezažili nevedia a nikdy nepochopia... Darmo vysvetľovať.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sunshineka
13. apr 2015

@fidka79 nerobila som na urade prace a pozor na slova.dehonestovat pracu inych by som si netrufala.nevravim,ze praca na urade sa da porovnavat so sukromnou sferou.a to,ze uradnici nic nevedia je chyba vedenia.aspon u nas bolo tak,ze sme nemali ziadne porady,interne smernice sa k zamestnancom nedostali,len co sme nahodne zistili.vies ako ma stvalo,ze nas neinformovali?preto som odtial aj odisla.nemohla by som robit na urade.boli to najhorsie mesiace mojho zivota,tak frustrovana z roboty som nikdy nechodila.ja sa vobec necudujem uradnickam,ze su take,ake su.na danu poziciu potrebujes VS vzdelanie stavebneho alebo pravnickeho smeru a dostanes na vyplate ubohych 400€ a ziadny postup.

sunshineka
13. apr 2015

@fidka79 ano mas pravdu,niektore moje kolegyne boli neskutocne hnusne az som sa za ne hanbila a hanbim sa dodnes,ze mi v zivotopise svieti zamestnanie na urade.ale ako pisem,necudujem sa im

doty1
13. apr 2015

Treba sa vedieť aj posťažovať, keď sa mi nepáči prístup. Len slovač má stále úradníka zakódovaného minimálne ako asistenta Pána Boha a potom to tak niekde aj vyzerá. Ale aj sťažovať sa treba vedieť slušne a nie ziapať ako sedliak. Ja mám zatiaľ na 90% dobré skúsenosti, prídem s úsmevom, pozdravom a hneď je aj úradník prívetivejší 🙂 A keď mi pomôže, poradí, odporučí lepšie riešenie, tak kľudne sa vrátim aj s kávou 😉 Tých zvyšných 10% sú ľudia, ktorí sú kreténi nielen vo svojej práci na úrade, ale aj v živote a s tým už nenarobí človek nič 😀 No a čo sa týka vyťaženosti a práce, tak je to podľa mňa tak ako v súkromnej sfére...h...o padá zvrchu 🙂 viem si predstaviť, koľko nezmyselných nariadení, príkazov a zákazov, ktoré nemôže vymýšľať súdny človek musia plniť - ja by som to asi robiť nechcela 😖

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sardinka333
13. apr 2015

@fidka79 človek zažije aj takých aj onakých ludí. Ja som na UPSVaR zažila milého pána pod ktorého patrím podla abecedy, chudák bol tam zavalený papiermi, doslova štósy okolo neho....a bol zlatý, odpovedal na všetky otázky. Čo si budeme hovoriť...štátne to často býva dobrá zašívaren, samozrejme závisí od kolegov, veducich a za ty prachy kto sa pretrhne že? Stačilo mi ked som si išla meniť doklady, trval pobyt. Rada ako na banány za socializmu a ked človek vidí, že dve okienka - jedno pre ,,plebs,, a druhé? Tam pekne zo zadu davali papiere tí VIP a im to robili či už prednostne alebo neviem ako....každopádne nečakali na chodbe bez okna vo vydýchanom vzduchu aj dve tri hodiny.

sunshineka
13. apr 2015

@fidka79 ved pisem,ze ja som nerobila na urade prace.je kopa inych uradov,ale kazdy pozna asi len UPSVAR 😀

sunshineka
13. apr 2015

@fidka79 ja som mala doteraz stastie len na nevrlych uradnikov,ale odzbrojila som ich vzdy humorom.nakoniec som odchadzala aj ja usmiata aj panicke som spravila krajsi den 😀 treba s nimi vediet komunikovat,ked uz oni nevedia ako sa maju spravat.

sunshineka
13. apr 2015

@sardinka333 chlapi su velmi laskavi.u nas boli chlapi velmi ochotni.neviem preco su zeny take nevrle

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ibrunova
13. apr 2015

@sunshineka Ty si ma vcelku pobavila, neviem, ako si prišla na ten vyšší plat, ja mám vo verejnej správe v čistom 320€, a to tam nerobím rok ani dva. Platy v úradoch sú otrasné, ak nedostaneš nejaké lepšie osobné, je to totál o ničom, jediné čo je dobré je to že máš istotu, že tú almužnu každý mesiac dostaneš, inak nič...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
doty1
13. apr 2015

@fidka79 ja ti verím, v mojom okolí je to tých 10% 🙂 s takými ale človek nenarobí nič, ako som už písala, sú to kreténi nielen v pracovnom živote. Mňa ak niekto oprávnene nas....e a poškodí ma svojou neochotou, neznalosťou,....tak sa idem sťažovať a sťažujem sa menovite, nie štýlom "tá pani čo tu bola v utorok". Lebo ja keď niečo pobabrem, tak tiež je každému jedno, či budem platiť penále 1 alebo 1000€.

tina4931
autor
13. apr 2015

Fúha ženy, ťažké to rozhodovanie......Nepáči sa mi názor, že na úradoch nič nerobia, len kávičkujú, sú neochotné a nervózne.....Aj som na UPSVaR pracovala, aj som tam bola istý čas evidovaná. Zažila som zvonka aj zvnútra. Nečudujem sa im, že sú aké sú. Aj keď je to vždy o ľudoch a ak má niekto v povahe byť milý a ústretový, tak je taký za každých okolností. Ale teraz sa po tých úradníčkach chce, aby každá vedela všetko, malý plat, VŠ vzdelanie, dusná atmosféra a ešte aby boli milé....uff. Moja mama robila celý život na úrade (nie upsvar, ale tiež štátna správa) a už zúfavala. Robotu si nosila domov a po večeroch pracovala aj doma pred dôchodkom. Zmeny non-stop, či už v zákonoch alebo pc programoch, nervy na pracovisku. Takisto moja teta robila takto a nakoniec si našla manuálnu prácu (balenie tovaru) a nemohla si vynachváliť. Išla z práce možno viac fyzicky narobená, ale s čistou hlavou a nemusela doma premýšľať, či nespravila náhodou niečo zle. A na úradoch si pracovníci vypočujú naozaj hocičo na svoju adresu. Ja len toľko, že robila som aj na úrade, aj inde a všetko má svoje plus aj mínus. Len neviem, prečo na Slovensku bolo vždy zaužívaný názor, že úradníci nič nerobia (častý názor robotníkov). Ono v podstate aj ja uvažujem nad tým, či sa radšej narobím viac fyzicky a budem mať čistú hlavu a nervy v kľude (ale cestovať za prácou + dosť precestovať a byť menej s rodinou ) alebo sa nervačiť na úrade v mieste bydliska a byť zahrabaná v papieroch a premýšľať po nociach, či som niečo nepokašlala....Ach jo. Buď som totál nerozhodná len ja, alebo je to fakt také ťažké sa rozhodnúť 😖

tina4931
autor
13. apr 2015

Ja si už asi fakt neverím. Mám strach z toho, že dám výpoveď, zistím, že na novom mieste sa mi nepáči alebo to nezvládam a som zvedavá, čo potom.....