Ako sa pracovne zamerať?

27. nov 2022

Ahojte. Vyzerá to tak, že s manželom skôr alebo neskôr spolu nebudeme. Momentálne som na RD. Jedno dieťa má zdravotné problémy, potrebuje špeciálne terapie a pravdepodobne nebude môcť v budúcnosti chodiť do bežnej ZŠ. Mám skončenú VŠ - humanitný odbor, škola bola zaujímavá, ale pracovne som sa v tom nenašla a plat tiež nie je veľmi motivujúci. Zamestnaná som, no pracovný čas je taký,
ze by som to s dieťaťom nezvládala. Rozmýšľam, akým smerom sa ďalej uberať. Ideálne by bolo pre mňa robiť z domu s flexibilným pracovným časom, neviem nakoľko je to reálne. Chcela by som si rozšíriť vzdelanie, ale neviem, ktorým smerom sa uberať. Niečo tvorivé pre mňa veľmi nebude a je toho hlavne strašne veľa. Predávať nič nechcem. Mate skúsenosť s nejakým IT kurzom? Má to zmysel? Ďalšiu VŠ už nechcem. Vďaka za tipy.

beatrixx1525
27. nov 2022

IT je super pre tých čo na to majú hlavu, vedia logicky rozmýšľať a veľa firiem berie aj bez školy, ak ukážeš, že vieš ako na to. Zvažujem IT ak by ma po pár rokoch učenie prestalo baviť. Inak kreatívne bez školy ak máš k tomu vzťah je fotografia a grafický dizajn, znova niečo kde nepotrebuješ školu iba hands on skills

bluka2
27. nov 2022

S humanitných odborom možno pre nejakú neziskovku pracovať?

evica17
27. nov 2022

Neviem aký presne humanitárny odbor máš,ale dorobiť si pedagogické minimum a učiť nnskole ?

smajliica
27. nov 2022

V prvom rade sa skús zamyslieť čo ťa baví a zaujíma. Aký presne humanitný obor máš vyštudovaný? S čím by si chcela pracovať.
IT je veľmi široký pojem aj škála pozícii a bude záležať od toho čo presne myslíš. Developer? Aký jazyk? FE? BE? Fullstack?
Potom máš veľa 'spriaznených' pozícii - IT support (tí čo ti poradia reštart keď im voláš že ti nefunguje počítač), data inžinieri - budovanie a prepájanie databáz, analytici (marketing, data, BI, produkt ... - tu by záležalo aj aký humanitný obor máš, či je to spriaznené).
Zamestnať sa dá aj bez školy, akurát sa to budeš musieť poriadne naučiť sama. Jednoduché SQL prípadne BI tools ako Qlik Sense alebo Tableau by mohli stačiť. Odporúčala by som ti pozerať aj fully remote pozície firiem v zahraničí.