Akonáhle prídem ráno do kancelárie, už len pohľad na ňu prezradí, že zas! je niečo zlé. Na veľmi veľa vecí reaguje negatívne. Týmto jej prístupom ma často nevedome sťahuje na túto vlnu. Takáto je celý deň. Poraďte, čo robiť, ako sa ubrániť a nepripustiť si jej negatívne emócie?
Mala som taku kolegynu. Ked zacala, tak som jej povedala, ze nechcem pocuvat negativne veci, ze nech o tom so mnou prosim nehovori. My sme ale v danom priestore boli viaceri, cize ked to s nou ostatni zacali rozoberat, pridali sa k negativnym reciam a pod., tak som si dala sluchadla na usi a neriesila som.
Zalezi aj od toho, nakolko s nou musis kvoli praci komunikovat. Ja mam nastastie kancelariu sama pre seba a ani nemam taku pracu, ze by som az tak velmi musela s kolegami nieco riesit, vacsinu potrebnych veci riesime mailami, lebo to je najefektivnejsie. Ak by som ale mala taketo nieco v kancelarii, tak by som si doniesla sluchadka a pri praci pocuvala hudbu, usmievala by som sa a riesila s nou len nutne pracovne veci. Vsetko ale zalezi od typu prace, niekde by tie sluchadka napr. neboli mozne ale tak ja viem uz mnohe veci odignorovat, chce to trening.
Ďakujem za vaše rady! Sme dokopy v kancelárii 3. Vrátila som sa teraz v októbri po materskej späť do práce. Za tie 3 roky sa nezmenila, rovnaká je ako keď som odchádzala. Večne nespokojná žena.
Bud usmiata stastna a spokojna ,vies ako ju to naserie 🤣😁 mala aom taku kolegynu, vsetky sme boli rady ked sla na MD a potom uz nebolo miesto.
Ja som mala takú kolegyňu.
Všetci okolo mohli zato,ze ona mala niečo zle v živote .Nepriznala a ani neprizná,ze keď sa jej dačo v živote po..re tak si môže aj ona s časti zato.Mne závidela muža ,lebo ide na fušku sak ok nech ide aj tvoj potom deti ,lebo nosili lepšie známky ako jej sak a co do prdele aby bola ona spokojná prestanú sa moje deti učiť ci co?
Potom to bolo, ale ty máš záhradu ty si dopestujes ,ona ku tomu vzťah nemá a my co sme mali záhradky a dopestovali sme si tak je to na každého šikovnosti.Bola veľmi neprajná .Jednoducho som sa odstrihla od nej začala som ju ignorovať a keď spustila jej problémy vravím, moja každý mame svoje a ostala len kukat a tým to haslo. Viac ju neriešim a je to super aj mne a kočkám s firmy tiež ju tak začali odbíjať😁
Ak mozes mat v praci difuzer, tak si vyber nejaky 100% esencialny olej (napr.na pozitivizmus a dobru naladu su citrusy ako mandarinka, pomaranc, citron, ale aj kopec inych borovica, rozmarin, zalezi od tvojich preferencii)
Mala som taku kolegynu a aj kvoli tej atmosfere som zmenila pracu. Denno denne byt s negativnym clovekom je tazke. Ona sa chuda aj snazila a ucila byt pozitivna,ale naturu nezmenis. Ked som jej mala dost,prestala som s nou komunikovat,ale kedze sme boli spolu v kancelarii,videla som jej zdutu tvar mala som dost. Ja som si zvykla zapalovat sviecky, davat olej do aromalampy a takymito vecami som sa snazila sprijemnit den. Velmi to nepomahalo,ale zvykla som si vsugerovat,ake je to super 🤣 ale co je najhorsie,takyto clovek ta pohlti,takze nemozes s nim byt roky,lebo sa nenapadne zmenis na nu. Mne doma priatel povedal ako som sa zmenila odkedy som bola v tej praci a az som sa zhrozila,lebo mal pravdu.
Ahoj autorka, mám zial rovnaku skúsenosť. Hneď na úvod poviem, že svoj boj som nevyhrala. Človeka len tak nezmeníš, keď to on sam nechce. Mne osobne trosku pomáhalo, tesne pred príchodom do prace si zopakovat pozitívne veci, prečo tam vlatne chodím. Negatívni ludia sa väčšinou cítia nekomfortne pri pozitívnych povahach, a takto som sa bránila. Hneď po príchode som povedala kolegyni nejakú (samozrejme vymyslenú😉) hlúposť, typu; “Počuj, že si schudla v poslednej dobe? Nechapem ako mozes mat take lesklé vlasy pri tomto svetle” a podobne. Zvyklo ju to vyhodiť z konceptu, a bola chvilu ticho.
skus na nu ist pozitivne :D a stiahni ju na svoju vlnu... ked nepomoze, a robi to nevedome, tak ju na to upozorni...